facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. ΑγιάςΕκδηλώσεις: Prologminifest

Υπό το φως της πανσελήνου και στα όρια της φθινοπωρινής ιση­μερίας θα πραγματοποιηθεί, στο μαγευτικό Μεγαλόβρυσο της Αγιάς Λά­ρισας, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, το «Prologminifest», ένας συνδυα­σμός μουσικής συνάντησης, παρουσίασης τοπικών προϊόντων και πολ­λαπλών δραστηρι­οτήτων.

Η μπάντα του Καίσαρα Κίκη και οι «Banksters» θα χαρίσουν όμορ­φες μελωδίες, ενώ θα τους προλογίσει η Βιβή Χατζηαλεξίου στο πιάνο με ταυτόχρονη προβολή εικόνων της περιοχής. Έκτακτη και σπου­δαία συμμετοχή είναι αυτή της Σοφίας Γεωργαντζή που θα τραγουδήσει με την μπάντα του Καίσαρα Κίκη.

Έναρξη στις 7μμ. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Αγιάς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοβρύσου. Χορηγοί επικοινωνίας οι: «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», «larisaevents.gr», «larissanet.gr», «Αγιώτικα Νέα», «Ραδιοφωνία Αγιάς 94,2 FM», «perfect 103,3», «Πόλις FM 99,4».

 

Λίγα λόγια για τους μουσικούς που συμμετέχουν

 

Ο Καίσαρας Κίκης, χρησιμοποιώντας τις ιστορίες που τραγουδά με τα τραγούδια του, με χιούμορ αλλά και σοβαρότητα, παρασέρνει το κοινό του σ’ ένα ταξιδάκι που μυρίζει Αιγαίο, Κάσο, παράδοση, αλλά ταυτό­χρονα, μέσα από ένα «έντεχνο» πρίσμα, καταφέρνει να είναι σύγχρονος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρκετές συνθέσεις του, καθώς και δια­σκευές από Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Νίκο Παπά­ζογλου και άλλους, παραδοσιακά, και ειδικά από το νησί της Κάσου, που είναι και η καταγωγή του. Δίπλα στον Καίσαρα Κίκη (λαούτο, τραγούδι) θα είναι ο Γιώργος Καλλιφατίδης (κιθάρα), Δάνης Κουμαρτζής (κοντρα­μπάσο) και Χάρης Βορεάδης (κρουστά).

Οι «Banksters», λέξη σύνθετη, που προκύπτει από τη συγχώνευση των λέξεων banker και gangster, δημιουργήθηκαν το 2009 από τον Κώ­στα Βασιλούδη (ακορντεόν – φωνή) και τον Δημήτρη Μπίτσιο (κιθάρα – φωνή) για να καταλήξουν στην τωρινή τους σύνθεση το 2011 με την προσθήκη του Γιάννη Παπαγαβριήλ στο μπάσο και του Θωμά Αρβανίτη στα ντραμς. To 2015 προστίθεται στη σύνθεση ο κιθαρίστας Αλέξης Καρνούτσος. Με πολλές αναφορές στο rock n’ roll, swing, αλλά και σε πιο σύγχρονα μουσικά ρεύματα, γρήγορα έγιναν γνωστοί για τις εκρηκτι­κές τους ζωντανές εμφανίσεις. Έχουν πραγματοποιήσει τριψήφιο αριθμό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στην επαρχία. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις παρακάτω: Μακεδονία (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Κοζάνη, Κατερίνη, Φλώρινα, Έδεσσα, Κιλκίς), Θεσσαλία (Λάρισα, Βόλος, Τρί­καλα, Καρδίτσα), Θράκη (Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη), όπως και στη Σαμοθράκη, την Ικαρία και την Κέρκυρα. Έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ, με κυριότερα τα: «White Boppin Tower IV» (Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Αθήνα, 2009), Πολιτιστικό Δεκαήμερο Καβάλας (Καβάλα, 2011), Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας (Θεσσαλονίκη, 2012, 2015), «Ντάλα Ήλιος» (Ιωάννινα, 2013), «Φρικαρία» (Ικαρία, 2013), «ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival» (Θεσσαλονίκη, Ρωμαϊκή Αγορά 2014), «Street Mode Festival» (Θεσσαλονίκη, Λιμάνι, 2014), «Spasta Festival» (Ρέθυμνο, 2016). Τον Μάη του 2011 άνοιξαν την συναυλία των «The Zombies» στη Θεσσαλονίκη. Τον Μάρτη του 2013 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δου­λεία με τίτλο «Bang» σε 500 αντίτυπα τα οποία εξαντλήθηκαν. Μαζί με την επανακυ­κλοφορία της πρώτης, θα εκδοθεί και η νέα τους δουλειά «Battle», η οποία κυκλοφορεί επίσημα τον Νοέμβρη.

Η Σοφία Γεωργαντζή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι από­φοιτη της Φιλοσοφικής και Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πα­νεπιστημίου, ενώ από φοιτήτρια άρχισε να εμφανίζεται σε μουσικές σκη­νές της πόλης. Εστίασε στο ρεμπέτικο τραγούδι και το 2008 γνώρισε τον Δημήτρη Ζερβουδάκη και ξεκίνησαν μαζί περιοδείες σε όλη την Ελ­λάδα και την Κύπρο. Τον Δεκέμβρη του 2009 συμμετείχε στον δίσκο του Δημήτρη Ζερβουδάκη με τίτλο «Πως να αναπνεύσω» τραγουδώντας τέσσερα τραγούδια και μια νέα δουλειά ήταν το 2011 με έντεκα καινούρ­για τραγούδια με τίτλο «Ζωγραφίζω όνειρα». Οι στίχοι, η μουσική και η ερμηνεία είναι της Σοφίας Γεωργαντζή και η παραγωγή δια χειρός Δημή­τρη Ζερβουδάκη. Ο ίδιος, επίσης, κάνει φωνητικά και ερμηνεύει ένα τραγούδι σ’ αυτή τη δισκογραφική δουλειά.

Γράψτε το σχόλιό σας.