facebook twitter youtube googleplus
on/off

Προφίλ / Υπηρεσίες

520greeks.com

Των Ελλήνων οι Kοινότητες

Δείτε την ταυτότητά μας

Ποιοι είμαστε

To 520greeks.com δεν είναι απλά μια ιστοσελίδα που φιλοξενεί Ελληνικές κοινότητες και συλλόγους απ’ όλο τον κόσμο. Πίσω της βρίσκεται μια δυναμική ομάδα συνεργατών που θέλει να στηρίξει τόσο την οργάνωση όσο και την εξεύρεση πόρων για τους συλλόγους, με στόχο να τους καταστήσει μοχλό ανάπτυξης για την Ελλάδα.

Γιατί 520;

Κάθε προϊόν, το οποίο παράγεται στην Ελλάδα έχει τον κωδικό 520. Ο αριθμός 520 είναι το σύμβολο της Ελλάδας που παράγει, της Ελλάδας που αντιστέκεται και επιμένει.

Τα δεδομένα

Σήμερα βρισκόμαστε σε μια επίπονη φάση μετάβασης από το παλιό στο νέο, από την αδράνεια στη δημιουργικότητα. Ο μόνος τρόπος για να στεφθεί με επιτυχία αυτή η μετάβαση  είναι να ενεργοποιηθούν όλα τα υγιή κύτταρα της Ελληνικής κοινωνίας, το τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η χώρα μας. Αναφερόμαστε φυσικά στους ενεργούς πολίτες, οι οποίοι κατά κανόνα δραστηριοποιούνται σε χιλιάδες συλλόγους και φορείς, διάσπαρτους σε όλη την ελληνική επικράτεια αλλά και στο εξωτερικό.

Το πρόβλημα

Οι σύλλογοι αυτοί, αν και παράγουν εντυπωσιακό έργο, αυτό συνήθως παραμένει άγνωστο. Και αυτό γιατί σε κάθε σύλλογο χρειάζονται τουλάχιστον τρία δραστήρια μέλη που θα αφιερώσουν προσωπικό χρόνο και μεγάλο κόπο για να αναδείξουν το έργο του συλλόγου. Από την άλλη, για τον μέσο σύλλογο είναι απαγορευτικό το κόστος συνεργασίας με ειδικούς συμβούλους που θα αναλάβουν την οργάνωση και την ανάδειξη του έργου του.

Η πρόταση

Η λύση για να ξεπεραστούν τα παραπάνω εμπόδια είναι το 520greeks.com. Μια ομάδα επαγγελματιών σε συνεργασία με μια πλήρως καθετοποιημένη εκδοτική εταιρεία παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια (οργανωτική, τεχνική, δημοσιογραφική, εκδοτική) ενισχύοντας τους συλλόγους, ώστε να εμπλουτίσουν αλλά και να αναδείξουν τις δραστηριότητες τους σε όλο τον κόσμο. Έτσι, μέσα από αυτή την προσπάθεια θα προκύψει και η προβολή του κάθε τόπου ξεχωριστά. Κάθε σύλλογος και κάθε ομάδα ενεργών πολιτών θα βρουν στο 520greeks.com ένα πολύτιμο αρωγό στις προσπάθειές τους αλλά και ένα αποτελεσματικό μέσο για να προβάλουν το έργο τους. Θέλουμε να εκμεταλλευθούμε τη δύναμη που δίνει το διαδίκτυο για να μεταφέρουμε την αγάπη των Ελλήνων για τον τόπο τους σε όλο τον κόσμο. Μέσα από το 520greeks.com, οι απανταχού Έλληνες θα μαθαίνουν νέα από τον τόπο τους αλλά και θα μιλάνε γι΄ αυτόν. Η οργάνωση και η ανάδειξη των Ελληνικών συλλόγων σημαίνει ταυτόχρονα την οργανωμένη προβολή της Ελλάδας και των προϊόντων της. Αυτό είναι το όραμά μας.

Υπηρεσίες που παρέχει το 520greeks

 • —        Δημιουργία mini site συλλόγου
 • —        Εκδοτική υποστήριξη/ Εκδόσεις εντύπων – εφημερίδων
 • —        Διοργάνωση εκδηλώσεων
 • —        Γραμματειακή υποστήριξη
 • —        Επικοινωνία μεταξύ των μελών των συλλόγων -Δημόσιες Σχέσεις
 • —        Φορολογική – νομική υποστήριξη
 • —        Σύγχρονες λύσεις επικοινωνίας (αποστολή sms, e.mail)
 • —        Αναλυτική ενημέρωση για επιδοτήσεις και κοινοτικά προγράμματα

Δημιουργία minisite συλλόγου

Η δύναμη του διαδικτύου και των σύγχρονων τεχνολογιών, παρέχει μοναδικές ευκαιρίες για την ανάδειξη ενός συλλόγου και των δραστηριοτήτων του. Αυτή ακριβώς τη δυνατότητα θέλουμε να εκμεταλλευτούμε με τη δημιουργία minisite για λογαριασμό των συλλόγων. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα “ιδιόκτητο” site μέσα στο site 520greeks.com. Εκεί, ο επισκέπτης θα μπορεί άμεσα να αναζητήσει τον σύλλογο που επιθυμεί, είτε από το όνομα του συλλόγου, είτε της περιοχής στην οποία δραστηριοποιείται ο σύλλογος. Παράλληλα, τα μέλη των συλλόγων θα μπορούν να “ανεβάζουν” πληροφορίες, νέα, άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο κλπ. από τον τόπο τους και τις δραστηριότητές τους. Με τον τρόπο αυτό όλοι οι συντοπίτες τους θα ενημερώνονται άμεσα, έγκυρα και σε βάθος για κάθε τι που αφορά την ιδιαίτερη πατρίδα τους, όπου και αν βρίσκονται. Το minisite θα αποτελεί την φωνή ενός συλλόγου σε όλο τον κόσμο ενώ υπάρχει και η δυνατότητα μετάφρασης του περιεχομένου του σε όποια γλώσσα επιθυμεί ο σύλλογος.

Εκδοτική υποστήριξη

Ένας από τους λόγους δημιουργίας του 520greeks.com είναι η διατήρηση αλλά και αναβάθμιση των τοπικών εφημερίδων. Οι τοπικές εφημερίδες είναι εδώ και δεκαετίες ο ζωντανός  σύνδεσμος μεταξύ ενός τόπου και των ανθρώπων του, όπου και αν αυτοί βρίσκονται. Μέσα από τις σελίδες τους, οι αναγνώστες ενημερώνονται για τα νέα που αφορούν την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Σήμερα, όμως, πολλές τοπικές εφημερίδες αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης λόγω των αυξημένων τελών αλλά και του εκτυπωτικού κόστους. Το 520greeks.com φιλοδοξεί να διευκολύνει εφημερίδες αυτές , παρέχοντας τη δυνατότητα ηλεκτρονικής (σε μορφή PDF) αλλά και έντυπης έκδοσής τους, αφού οι καθετοποιημένες εγκαταστάσεις μας εγγυώνται το καλύτερο αποτέλεσμα, στην φιλικότερη τιμή. Επίσης, εξασφαλίζουμε ό,τι χρειάζεται ένας σύλλογος σε έντυπο υλικό (κάρτες, εφημερίδες, ημερολόγια κ.ά).

Η δημιουργική ομάδα του 520greeks, παρέχει μία ακόμη δυνατότητα. Για όσους συλλόγους δεν διαθέτουν εφημερίδα, αναλαμβάνουμε την έκδοσή της χρησιμοποιώντας υλικό από τα νέα και τις ανακοινώσεις των συλλόγων. Άλλωστε, μια εφημερίδα παραμένει πάντοτε ένα χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας, ειδικά για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο αλλά και όσους παραμένουν πιστοί οπαδοί της έντυπης ανάγνωσης.

Διοργάνωση εκδηλώσεων

Οι εκδηλώσεις κάθε είδους παραμένουν σημείο αναφοράς για το αντάμωμα συμπατριωτών που έχουν «χαθεί» ή μένουν πλέον μακριά από τον τόπο καταγωγή στους. Ωστόσο είναι αλήθεια ότι η οργάνωση τέτοιων γεγονότων απαιτεί πολύτιμο προσωπικό χρόνο και μεγάλο κόπο. Είτε, λοιπόν,  πρόκειται για την ετήσια συνάντηση των μελών και την κοπή της πίτας του συλλόγου, ή  για άλλες επιμέρους εκδηλώσεις που φέρνουν κοντά φίλους από τα παλιά, το 520greeks.com μπορεί να αναλάβει την οργάνωσή τους.

Επικοινωνία με τα μέλη – Δημόσιες Σχέσεις

Για να παραμείνει ενεργός ένας σύλλογος και να εκτελεί με δυναμισμό το έργο του, απαιτείται ο καλός συντονισμός και η επικοινωνία μεταξύ των μελών του. Διαδικασία διόλου εύκολη αφού η ειδοποίηση όλων των μελών είναι χρονοβόρα και πολυέξοδη, ειδικά σε πολυπληθείς συλλόγους. Το 520greeks.com εξασφαλίζει την άμεση επικοινωνία μέσω emails αλλά και με sms στο κινητό όλων των εγγεγραμμένων μελών του συλλόγου. Επίσης, για κάθε τοπική εκδήλωση θα “ανεβαίνει” σχετική διαφήμιση στο site ενώ θα ενημερώνονται και όλοι οι τοπικοί φορείς του νομού.

Φορολογική – νομική υποστήριξη

Σε συνεργασία με  έμπειρους νομικούς και φοροτεχνικούς, το 520greeks.com παρέχει οδηγίες που σχετίζονται με νομικά και φορολογικά θέματα. Υποδείγματα καταστατικών – μισθωτηρίων, σύνταξη υπομνημάτων, διαδικασίες οικονομικών ζητημάτων, πρακτικά εκλογής νέου ΔΣ, προθεσμίες και δικαιολογητικά για επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ κλπ., απαιτούν γνώση μιας πολύπλοκης νομοθεσίας. Μια ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών σε τέτοια ζητήματα, μπορεί να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια και να αποσυμφορήσει τα μέλη των συλλόγων από την γραφειοκρατία.

Γραμματειακή υποστήριξη

Η δημιουργία αλλά και η ανανέωση του μητρώου μελών είναι κρίσιμο ζήτημα για την εύρυθμη λειτουργία ενός συλλόγου. Με μεγάλη επιμέλεια και σε συνεργασία με μέλη των συλλόγων, αναλαμβάνουμε την οργάνωση και παρακολούθηση του μητρώου τους. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης του μητρώου μέσω διαδικτύου καθώς και η απομαγνητοφώνηση πρακτικών από τις συνεδριάσεις των συλλόγων.

Προηγμένες  λύσεις  επικοινωνίας

Η τεχνολογία προσφέρει τη δυνατότητα αποτελεσματικής και άμεσης επαφής μεταξύ των μελών ενός συλλόγου αλλά και όλων των παλιών συντοπιτών. Γι’ αυτό ως  520greeks.com  παρέχουμε καινοτόμες υπηρεσίες προκειμένου κάθε σημαντικό γεγονός που αφορά έναν τόπο να γίνεται άμεσα διαθέσιμο σε όλους τους ενδιαφερόμενους, όπου και αν βρίσκονται. Έτσι, δίνουμε τη δυνατότητα σύνδεσης με το 520greeks.com μίας ή περισσότερων καμερών, οι οποίες σε ζωντανή σύνδεση θα μεταδίδουν οποιαδήποτε εκδήλωση ώστε να την παρακολουθούν και όσοι βρίσκονται μακριά από τον τόπο καταγωγής τους.

Για παράδειγμα, υπάρχει η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης μεταξύ των μελών ενός συλλόγου που βρίσκονται σε διαφορετικές πόλεις (π.χ. Αθήνα-χωριό) αλλά και η απευθείας μετάδοση μιας πολιτιστικής εκδήλωσης, του τοπικού πανηγυριού κ.λ.π σε όλο τον κόσμο. Με τον τρόπο αυτό ό,τι συμβαίνει στο χωριό ή την πόλη μας μεταδίδεται “ζωντανά” σε όλο τον κόσμο.

Αναλυτική ενημέρωση για επιδοτήσεις και κοινοτικά προγράμματα

Το 520greeks.com παρέχει συνεχή και έγκυρη ενημέρωση για επιδοτούμενα προγράμματα. Την διαδικασία για την σύνταξη και την κατάθεση του σχετικού φακέλου αναλαμβάνουν οι συνεργάτες μας με προσυμφωνημένη αμοιβή.

Τρόπος χρηματοδότησης των παραπάνω χωρίς να επιβαρυνθεί ο σύλλογος.

Όπως προαναφέραμε, βασικό μας μέλημα είναι να βρούμε τρόπους χρηματοδότησης των συλλόγων. Στο πλαίσιο αυτό, με κάθε πακέτο σας δίνουμε ανάλογα κουπόνια για διαφημιστική καταχώρηση μελών και φίλων του συλλόγου σας στο site ετήσιας διάρκειας, ώστε ο σύλλογος να απολαύσει όλες τις παραπάνω υπηρεσίες χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση. (Με το 1ο πακέτο χορηγούνται 13 κουπόνια, με το 2ο χορηγούνται 25 κουπόνια και με το 3ο χορηγούνται 50 κουπόνια).

Γιατί με το 520 και όχι μόνοι μας ;

 • Γιατί υπάρχει δυνατότητα προβολής και διαφήμισης και στο εξωτερικό, σε όλη την ελληνική  διασπορά, με πληθώρα κειμένων και στην αγγλική γλώσσα
 • Γιατί μια ομάδα επαγγελματιών βρίσκονται πάντοτε κοντά στους συλλόγους για να επιλύσουν κάθε πρόβλημα
 • Γιατί το 520greeks.com ενημερώνεται συνεχώς και έγκυρα από επαγγελματίες δημοσιογράφους και δεν είναι μια ιστοσελίδα  “φάντασμα” με περιεχόμενο “κονσέρβα”
 • Γιατί η συνεργασία με το 520greeks.com σημαίνει ταυτόχρονα εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων αλλά και δυνατότητα αυτοχρηματοδότησης των συλλόγων
 • Γιατί το 520greeks.com δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν την Ελλάδα και απευθύνεται σε ανθρώπους που πιστεύουν στον τόπο τους!

Διεύθυνση

Ανδραβίδας 7
Χαμόμυλο ΑΧΑΡΝΩΝ

Τ.Κ.: 136 71
Tηλ.: 210 3410436
Fax.: 210 3425967

e-mail: info@520greeks.com
url.: www.520greeks.com