facebook twitter youtube googleplus
on/off

ΑττικήΕκδηλώσεις: «Η παράσταση της ζωής σου» στην Τεχνόπολη την παγκόσμια ημέρα θεάτρου

texnopolis1

WWW.PETRATERZI.ORG  – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ & ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τ.Θ. 70, 20003 Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας. Τ: +30 697 2080441. F: +30 27410 60122. CY GSM +357 99798112

E-mail:  newtalentfest@gmail.com  URLs: www.petraterzi.org  cineartfestival.eu

mellon

“ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ” Δήμου Αθηναίων

27 Μαρτίου -  Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΛΥΓΚΕΑ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣIOANNA MARHH PARASTASH THS ZOIS SOY TEXNOPOLISTEXNOPOLIS MARIA TSAROYXATEXNOPOLIS

 

«Η παράσταση της ζωής σου» στην Τεχνόπολη την παγκόσμια ημέρα θεάτρου

Το Φεστιβάλ Νέων Ταλέντων, η Εταιρεία Πολιτισμού CINE@ART και η καλλιτεχνική ομάδα «Μεταμόρφωση», τιίμησαν τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου με ένα τρίωρο  καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τίτλο «Η Παράσταση της Ζωής Σου»  την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι (Αίθουσα «Νέοι Φούρνοι»).

 

«Η Παράσταση της Ζωής Σου» βασίζεται σε μια πρωτότυπη ιδέα της Πέτρας Τερζή, ιδρύτρια και Πρόεδρος των Διεθνών Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου και «Γέφυρες», του Φεστιβάλ Νέων Ταλέντων, του «’Αθλος + Ενέργεια – Σύξευξις Αρχαιολογικών Χώρων»,   να δώσει ευκαιρίες σε νέους και ταλαντούχους  ανθρώπους, εμψυχώνοντας συγχρόνως ευπαθείς ομάδες.

 

Ο καλλιτέχνης Δημήτρης Νόσης κατασκευαστής αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων έπαιξε μελωδίες με τις λύρες του. Το μουσικό τρίο Συνδαιτημόνες ερμήνευσε κομμάτια αρχαιοελληνικής μουσικής, μεταξύ των οποίων το αρχαιότερο γνωστό τραγούδι, ο Επιτάφιος του Σείκιλου.

 

Η 17χρονη Νανά Τζαβάρα κατέπληξε το κοινό με τις χορευτικές της ικανότητες υπό την καθοδήγηση του Πάνου Μεταξόπουλου! Η Νανά  κινείται  εκ γενετής με αναπηρικό καριτσάκι.

 

Δέκα νέοι εξαιρετικά ταλαντούχοι καλλιτέχνες επιλέχθηκαν κατά τη διάρκεια ακροάσεων του  Φεστιβάλ Νέων Ταλέντων κι ερμήνευσαν τραγούδια από το διεθνές και ελληνικό μουσικό ρεπερτόριο. Συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Κωνσταντίνος Βελιώτης, Μαρία Οικονόμου, Τερέζα Καζιτώρη, Πάνος Καβέτσος, Αναστασία Χαρακίδου, Γιώργος Ιορντάνοβ, Ιρις Νικολάου, Βαγγέλης Σταθόπουλος, Γιάννης Ορούτζογλου και ο Πάσχάλης Αστέρης. Σε παγκόσμια πρώτη, ο τυφλός εκ γενετής Θοδωρής Τσάτσος, νομικός ψυχολόγος και μουσικός τραγούδησε σε στίχους δικούς του το τραγούδι Η Πατρίδα και μουσική σύνθεση του Γιάννη Ορούτζογλου. Και οι δέκα καλλιτέχνες ήταν συμμετέχοντες στον Α΄ Κύκλο του Φεστιβάλ Νέων Ταλέντων.

 

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, η 27η Μαρτίου 2015. Το μήνυμα του διακεκριμένου Πολωνού θεατρικού σκηνοθέτη Κριστόφ Βαρλικόφσκυ ανάγνωσε η ηθοποιός Μαρία Τσαρούχα πριν τη θεατρική παράσταση, που αποτελούσε το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης. Με την ευγενική παραχώρηση της  καλλιτεχνικής ομάδας «Μεταμόρφωση» και των Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών «Ο Λύσιππος», με έδρα το Κιάτο Κορινθίας, παρουσιάστηκε το θεατρικό έργο «Η δημοκρατία με το Μάτι του Λυγκέα», της Κων/νας Γιαμπουράνη, σε  σκηνοθεσία Γιώργου Καρβουντζή.

 

Οι ηθοποιοί έδωσαν ρεσιτάλ ερμηνείας στο λιτό βιομηχανικό χώρο. Το κοινό δέχτηκε ευχάριστα τα μηνύματα που μετέδωσαν μέσω κωμικών κατάστάσεων, τολμηρού σαρκασμού και απολαυστικού χιούμορ στην εσωτερική αναζήτηση. Όταν το πνεύμα αγκαλιάζει με αγάπη και σεβασμό το θαύμα της Ζωής γίνεται Κάθαρση και δημιουγείται η Νέα Γη. Ένα ανατρεπτικό, σουρεαλιστικό, κοινωνικοπολιτικό κείμενο, όπου οι ηθοποιοί, καταφέρνουν να μας μεταδώσουν το πιο βαθύ μήνυμα του έργου, ότι ζωή δεν είναι μόνο ένας αγώνας για λεφτά και επιβίωση, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο: ένα ιερό μυστήριο, ένας έρωτας… Η παράσταση δίνει έμφαση στη σημασία της προγεννητικής αγωγής στη δημιουργία ανθρώπων με αξίες και ιδανικά, ικανούς να αντιστέκονται με σωστό τρόπο σε κάθε τι που προσπαθεί να διαταράξει την αρμονία αυτού του κόσμου.

 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η κα Ελένη Φρυσίρα, γενετίστρια, Πρόεδρος του Μέλλοντος, η  κα Ιωάννα Μαρή, δικαστικός, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας της Προγεννητικής Αγωγής. Παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και μεταξύ άλλων η Πρέσβειρα της Ακτής Ελεφαντοστού κα Μέρω Κεσεσίογλου, Πρόεδρος της Οργάνωσης Ελληνική Δράση για την Αφρική, ο κ. Νώντας Σαρλής Διευθυντής του Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου Αθηνών.

 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε εθελοντικά, με σκοπό να μοιράσει χαμόγελα, να εμπνεύσει,  να ψυχαγωγήσει και να διαδώσει το μήνυμα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.  Όλα τα έσοδα διατέθηκαν για την ενίσχυση της Ελληνικής Εταιρείας Υποστήριξης Παιδιών με Γενετικά Προβλήματα «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» http://www.tomellon.com.gr

 

BINTEO ΠΑΝΟΣ ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ & ΝΑΝΑ ΤΖΑΒΑΡΑ https://www.youtube.com/watch?v=i8UuuaEhRnU&feature=youtu.be

 

BINTEO ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΑΤΣΟΣ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΡΟΥΤΖΟΓΛΟΥ https://www.youtube.com/watch?v=QhNG1gazbmo

Γράψτε το σχόλιό σας.