facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. ΑθηναίωνΕκδηλώσεις: D.O.M.I./Festival/

fedΣτον τομέα art design του Ι.ΙΕΚ D.O.M.I. έχουμε καθιερώσει εδώ και πολλά χρόνια το θεσμό της πτυχιακής εργασίας που πραγματοποιείται σε όλα τα τριτοβάθμια ιδρύματα αλλά δεν προβλέπεται για τα ΙΕΚ.

Μέσα από την εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας δίνουμε τη δυνατότητα στους σπουδαστές μας να εκπαιδεύονται πάνω σε πραγματικά project ώστε να κατανοούν άμεσα τις ιδιαιτερότητες  αλλά και τις δυσκολίες που προκύπτουν σε αυτές τις περιπτώσεις.

 

Εγκαινιάζοντας μια νέα και δυναμική συνεργασία με την εταιρεία ρούχων CELESTINO καταλήξαμε στη διαμόρφωση της πτυχιακής εργασίας για το έτος 2013 – 2014 με θέμα:

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

SUMMER COLLECTION 2014

 

Έτσι οι τελειόφοιτοι σπουδαστές του Τμήματος Γραφιστικής και Εικονογράφησης του Ι.Ι.Ε.Κ. D.O.M.I. κλήθηκαν να δημιουργήσουν τα δικά τους σχέδια – μοτίβα υφάσματος καθώς και τα τυπώματα των T-Shirts μιας ενδεχόμενης καλοκαιρινής κολεξιόν της εταιρείας Celestino. Εμπνεύστηκαν από την πόλη που ζουν, από τα συναισθήματά τους, τις αγωνίες τους, την καθημερινότητα τους αλλά και τις προσδοκίες τους και οδηγήθηκαν  σε αποτελέσματα πραγματικά δημιουργικά.

Ταυτόχρονα ο κάθε σπουδαστής θα προτείνει μέσα και προτάσεις προβολής (αφίσες, συσκευασία προϊόντων, χαρτί περιτυλίγματος, καρτελάκια ρούχου, ιστοσελίδα κλπ) της εταιρείας CELESTINO στην αγορά ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και η έκθεση των έργων των σπουδαστών που φέτος θα έχει τη μορφή εγκατάστασης – installation.

 

Για την έκθεση των «έργων» επιλέξαμε τον Πολυχώρο ATTALOS HALL στην οδό Αδριανού 52 στο Μοναστηράκι και σας περιμένουμε στο D.O.M.I. /*festival*/ μέσα σε ένα ασφυκτικά γεμάτο τριήμερο νεανικής δημιουργίας 11, 12, 13 Ιουνίου 2014.

 

Στόχος μας είναι να εκθέσουμε τις δουλειές των σπουδαστών μας στο ευρύ κοινό αλλά και να συζητήσουμε και γιατί όχι να επιλέξουμε ποιές εργασίες θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε επαγγελματικό επίπεδο.

Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε, ευελπιστούμε στην ενεργή συμμετοχή σας και αυτό γιατί μέσα από την ενασχόληση μας με το χώρο του «ρούχου», αντιληφθήκαμε ότι πολλές εταιρείες στην Ελλάδα, που ανήκουν στον χώρο της μόδας δεν αποτελούν τυπικά απλώς Brands, αλλά διαθέτουν εργοστάσια, παραγωγικές δομές, σχεδιαστές, προσεγμένη επιλογή υφασμάτων! Καταλάβαμε ότι πολλά από τα καταστήματα, παραδείγματος χάρη, της οδού Ερμού και άλλων κεντρικών εμπορικών δρόμων της Αθήνας δεν αποτελούν απλώς καταστήματα που διαθέτουν μια ονομασία και ανάλογη ταμπέλα, αλλά ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, που κρατούν ζωντανή και συνεχίζουν να αναπτύσσουν την δημιουργία και την παραγωγή ενδύματος στην Ελλάδα.

 

Η παρουσία σας λοιπόν, την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 στις 7:30 μμ στην έκθεση, ημέρα παρουσίασης των πτυχιακών εργασιών, θα μας τιμήσει και θα δώσει ιδιαίτερη χαρά στους σπουδαστές μας, για τους οποίους οι εντυπώσεις και τα σχόλια των επισκεπτών είναι πάντα πολύτιμα.

 

fed2Είσοδος  ελεύθερη

 

Στη διάθεση σας για τυχόν διευκρινήσεις

 

Μαρία Δικαίου

Διευθύντρια

Art Design Computing

I.IEK D.O.M.I.

Γράψτε το σχόλιό σας.