To Κεφαλοχώρι, (πρώην Γλούστα), είναι ορεινό χωριό του δήμου Φιλιατών της περιφέρειας Ηπείρου (Σχέδιο Καλλικράτης).
Παλαιότερα ανήκε στην άλλοτε επαρχία Φιλιατών του νομού Θεσπρωτίας. Από το 1999 έως το 2010 σύμφωνα με την τότε διοικητική διαίρεση της Ελλάδας αποτελούσε έδρα κοινότητας του δήμο Φιλιατών. Από 1 Ιανουαρίου 2011 αποτελεί έδρα της ομώνυμης τοπικής κοινότητας, της δημοτικής ενότητας Φιλιατών, του ομώνυμου Δήμου.
Βρίσκεται ΒΑ. των Φιλιατών, περίπου 32 χλμ. και είναι ένα από τα βορειοανατολικότερα ορεινά χωριά του νομού, σε υψόμετρο 370 μ.. Ο πληθυσμός του, ασχολούμενος κυρίως με την κτηνοτροφία, το 1928 αριθμούσε 255 κατοίκους και το 2001 αριθμούσε 93 κατοίκους.
Εκκλησιαστικά υπάγεται στη Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας. Η εκκλησία του χωριού είναι αφιερωμένη στη Γέννηση του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.
Πλησίον του χωριού αυτού βρίσκονται ερείπια αρχαίας πόλης. Ο Π. Αραβαντινός υποστήριξε ότι πρόκειται για την αρχαία Βουλωρόν. Αρχαιολογικά ευρήματα από θολωτό τάφο (του 2ου αιώνα π.Χ.) και τη γύρω περιοχή (αμφορείς, χρυσά κτερίσματα κ.λπ.) εκθέτονται σήμερα στο αρχαιολογικό μουσείο Ηγουμενίτσας.
Κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821 φέρεται να πρωτοστάτησε στη “κλεφτουριά”, όπως δηλώνει σχετικό δημοτικό τραγούδι:
“Στη Πλάκα και στη Πλάκιστα Τούρκος να μη πατήσει
το βάλανε πέντε χωριά, πέντε κεφαλοχώρια.
η Λίστα και ο Τσαμαντάς, το Λιά και το Μπαρμπούρι
της Γλούστας τα κακά θεριά, Τούρκο δεν προσκυνάνε
σηκώθηκαν και φύγανε στο Μαυρονόρος πάνε…”