facebook twitter youtube googleplus
on/off

ΚαλαμάταΕπιτηδευματίες: Παπαδοπούλειον – Οίκος Φιλοξενίας Α.Ε.

Καλωσορίσατε σε μια κοινότητα γεμάτη από φιλόξενες

καρδιές

και εγκάρδια χαμόγελα!

Ο Oίκος Φιλοξενίας «Παπαδοπούλειον» για άτομα Τρίτης ηλικίας (65+) και ΑΜΕΑ (18+), είναι μια υπερσύγχρονη μονάδα η οποία παρέχει στους φιλοξενούμενούς της άνετη διαβίωση για διαμονή μικρής ή μεγάλης διάρκειας, συνδυάζοντας την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες, οργανωμένα κοινωνικά δρώμενα και σύγχρονα προγράμματα ευεξίας.

Η πρότυπη αυτή μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας, πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.  Στεγάζεται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία 25.000 τ.μ. η οποία περιβάλλεται από το μαγευτικό όρος του Ταϋγέτου, παρέχοντας απέραντη θέα στο Μεσσηνιακό Κόλπο.

Το «Παπαδοπούλειον» παρέχει στα άτομα της Τρίτης ηλικίας και ΑΜΕΑ εξαιρετικές συνθήκες διαβίωσης, φροντίζοντας να έχουν όλες τις ανέσεις για μια ευχάριστη διαμονή σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον. Απέχοντας οδικώς μόλις 10´ από τις πεντακάθαρες παραλίες, 15´ από το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, 20´ από το αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» και 2,5 ώρες από το διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», η μονάδα μας αποτελεί ιδανική βάση για μία ασφαλή και ευχάριστη διαμονή.  Ο περιβάλλοντας χώρος είναι ιδανικός για περιηγήσεις ανάμεσα σε ελαιόδεντρα και αμπελώνες και απέχει μόνο 5´ με τα πόδια από το κέντρο της πόλης.

Οι εγκαταστάσεις μας είναι πλήρως σχεδιασμένες για την εξυπηρέτηση των μεγαλύτερων σε ηλικία συνανθρώπων μας και ΑΜΕΑ οι οποίοι χρειάζονται εξατομικευμένη φροντίδα στην διεκπεραίωση των καθημερινών τους αναγκών.

Προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια τους, η ιατρική επίβλεψη, η νοσηλευτική φροντίδα και η διατήρηση της υγείας τους από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό καθώς και η παροχή εξαιρετικών συνθηκών διαβίωσης που θα διασφαλίσουν την ευεξία, την ψυχολογική ισορροπία, την αίσθηση ελευθερίας και μια καθημερινότητα γεμάτη ενδιαφέροντα και απολαύσεις!

Παροχές

Η μονάδα μας έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει 54 καλεσμένους σε 29 πολυτελή μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια. Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να περνούν αρκετό από τον ελεύθερο τους χρόνο εντός της μονάδας μας, σε χώρους όπως την τραπεζαρία “Elaia”, το δωμάτιο ψυχαγωγίας “Faris”, το πολυτελές Lobby, τις δύο εσωτερικές πισίνες με τζακούζι, εξωτερική πισίνα ήπιας εκγύμνασης, γυμναστήριο, φυσιοθεραπευτήρια, βεράντες και κήπους με ελαιόδεντρα, οπωροφόρα δέντρα και αμπελώνες.

Όλα τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με τα παρακάτω:

 • Ιδιωτικά μπάνια, σχεδιασμένα για άτομα 3ης ηλικίας με κινητικά προβλήματα και ΑΜΕΑ.
 • Ηλεκτρικώς ρυθμιζόμενα ορθοπεδικά κρεβάτια (9 αναπαυτικές θέσεις), με  100% στρώματα λατέξ
 • Χρήση  100% οικολογικού ιματισμού COCOMAT
 • Ηλεκτρονικά χρηματοκιβώτια για την φύλαξη προσωπικών ειδών
 • Αυτόνομο κλιματισμό και θέρμανση
 • Ιδιωτικό μίνι ψυγείο
 • Απευθείας τηλεφωνική γραμμή
 • Τηλεόραση Πλάσμα με επίγεια και δορυφορικά κανάλια
 • Γραμμή επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης με το νοσηλευτικό προσωπικό όλο το 24ωρο
 • Σύστημα  πυρανίχνευσης με αυτόματο πρόγραμμα πυρόσβεσης
 • Ιδιωτικά μπαλκόνια χωρίς διαχωριστικά μεταξύ τους (δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνικοποίηση των φιλοξενούμενων μας)  με εκθαμβωτική θέα τον μυθικό Ταΰγετο ή τον απέραντο Μεσσηνιακό Κόλπο
 • Χρήση κουρτινών συσκότισης
 • Πολυτελείς ντουλάπες με μηχανισμούς ανύψωσης και ξεχωριστό αποθηκευτικό χώρο παπουτσιών
 • Ξεχωριστό δωμάτιο για την φύλαξη  βαρέων αποσκευών με ιδιωτικά ερμάρια που κλειδώνουν

Χρονική Περίοδος Φιλοξενίας

Η Μονάδα μας είναι ανοιχτή καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Οι επισκέπτες μας  μπορούν να φιλοξενηθούν στην μονάδα μας είτε προσωρινά ή σε μόνιμη βάση και η παραμονή τους να διαρκεί  από μια μέρα, μέχρι εβδομάδες ή και ετησίως. Η περιοχή της Μεσσηνίας  είναι φημισμένη για το εξαιρετικό της κλίμα με την μυρωδάτη άνοιξη, το ζεστό καλοκαίρι και έναν ήπιο χειμώνα και για τον λόγο αυτό θεωρείται ιδανικός προορισμός σε κάθε εποχή.  Επιπλέον, οι διεθνείς πτήσεις  από το τοπικό αεροδρόμιο  «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» ξεκινούν από τις αρχές Μαρτίου και διαρκούν μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου με προορισμούς από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, το Ισραήλ, την Ολλανδία, την Αυστρία, την Πολωνία, την Σλοβακία και την Ρωσσία.

2

1

Υπηρεσίες 

Οι βασικές υπηρεσίες που παρέχονται στους φιλοξενούμενους μας είναι οι ακόλουθες:

 • Καθημερινή Ιατρική Παρακολούθηση από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό στους τομείς της Παθολογίας,  Γηριατρικής και Νευρολογίας.
 • Τακτική παρακολούθηση από Ψυχολόγους.
 • Μέριμνα για την συνεπή λήψη χορηγούμενης φαρμακευτικής αγωγής σε συνεργασία  με γιατρούς και ασφαλιστικούς φορείς.
 • Παρακολούθηση από  εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό επί εικοσιτετράωρης βάσης.
 • Πελοποννησιακή διατροφή βασισμένη στα εξαιρετικά τοπικά μας προϊόντα. Περιλαμβάνει καθημερινά πέντε υγιεινά γεύματα, εξολοκλήρου φτιαγμένα στην μονάδα μας. Διαθέτουμε όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις (HACCP), οι οποίες διασφαλίζουν την ποιότητα παρασκευής των γευμάτων μας. Το καθημερινό μας διαιτολόγιο είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες κάθε φιλοξενούμενου ξεχωριστά, σύμφωνα με τις οδηγίες διαιτολόγου-διατροφολόγου.
 • Παροχή βοήθειας  κατά την διενέργεια λουτρού, ένδυση και λήψη φαρμακευτικής αγωγής.
 • Υπηρεσία καθαρισμού προσωπικού ρουχισμού.
 • Προγράμματα ήπιας σωματικής άσκησης και μυϊκής ενδυνάμωσης ειδικά σχεδιασμένα για άτομα της Τρίτης ηλικίας.
 • Ειδικά προγράμματα φυσιοθεραπείας και ήπιες δραστηριότητες κινησιοθεραπείας


3 4 56 7 8

 

• Εκπαιδευτικές εκδρομές σε αρχαία & ιστορικά μνημεία (Αρχαία Ολυμπία, Σπήλαια του Δυρού, Σπάρτη, Μυστράς, Αρχαία Μεσσήνη).

• Καθημερινές αποδράσεις σε ορεινές περιοχές, στη θάλασσα, την αγορά και το εμπορικό κέντρο της Καλαμάτας.

• Καθημερινή άσκηση – περιπατητικές δραστηριότητες.

• Αίθουσα ψυχαγωγίας με επιτραπέζια παιχνίδια, πάζλ, σκάκι, παιχνίδια μνήμης & σταυρόλεξα.

• Ζωγραφική & χειροτεχνίες.

• Υδροθεραπεία είτε στην εξωτερική ή στην εσωτερική πισίνα, ειδικά σχεδιασμένη για τους ηλικιωμένους με ανυψωτήρες και εξειδικευμένο εξοπλισμό.

• Προβολή κλασσικών ταινιών, ντοκιμαντέρ & ποδοσφαιρικών αγώνων σε κοινόχρηστες τηλεοράσεις πλάσμα ή γιγαντοοθόνες.

• Υπαίθρια Σκακιέρα μεγάλων διαστάσεων.

• Κηπουρική, ανθοκομική και περιβαλλοντικές δραστηριότητες στην ιδιόκτητη έκταση μας.

• Εργαστήρια για την δημιουργία τοπικών μαγειρικών συνταγών, βασισμένων σε προϊόντα της Μεσσηνιακής γης (ελαιόλαδο, μέλι Ταϋγέτου, ρίγανη, σταφίδες, ζυμαρικά, σφέλα κλπ).

• Εβδομαδιαία συμμετοχή σε μαθήματα παραδοσιακών χορών.

• Διαδικτυακή σύνδεση μέσω Skype για την επίτευξη οπτικοακουστικής επικοινωνίας με τους συγγενείς και φίλους κάθε καλεσμένου

• Εργαστήρια για την παραγωγή φυσικών προϊόντων καλλωπισμού.

 

Untitled-9 Untitled-10

 

Τα μπάνια είναι επίσης σχεδιασμένα για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία καθώς έχουν αντιολισθητικά δάπεδα, χειρολαβές, ανακλινώμενες ράβδους στήριξης, ντουζιέρες με περιστροφική κίνηση, ανακλινώμενα καθίσματα μπάνιου, φορητά κάθισματα μπάνιου, ειδικά διαμορφωμένους νιπτήρες και άφθονο χώρο για άνετη μετακίνηση.

Οι κοινοί εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι μας, η αίθουσα ψυχαγωγίας “Φάρις”, το εστιατόριο “Ελαία”, οι χώροι άσκησης, το γυμναστήριο, οι πισίνες εσωτερικού χώρου με τζακούζι, οι τουαλέτες, και όλοι οι διάδρομοι διαθέτουν άπλετο χώρο για εύκολη μετακίνηση και πρόσβαση σε αναπηρικά αμαξίδια. Οι αίθουσες θεραπειών με τζακούζι και υδρόλουτρα διαθέτουν ειδικό εξοπλισμό/ανυψωτήρες για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Όλοι οι ιδιωτικοί και κοινόχρηστοι χώροι χαρακτηρίζονται από την πολυτέλεια και τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων, ούτως ώστε να διευκολύνονται τα άτομα με κινητικές αναπηρίες στην καθημερινή τους διαβίωση και να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι σ’ έναν Οίκο Φιλοξενίας που έχει ως στόχο να τους προσφέρει την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Προσβασιμότητα σε αναπηρικά αμαξίδια (ΑΜΕΑ)

Η Περιορισμένη Κινητικότητα δεν αποτελεί πρόβλημα στη μονάδα μας.

Όλες οι εγκαταστάσεις της μονάδας μας πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την πρόσβαση ατόμων σε αναπηρικά αμαξίδια. Ο οίκος φιλοξενίας «Παπαδοπούλειον» διαθέτει θέσεις parking κοντά στην είσοδο, ευρύχωρους ανελκυστήρες με δυνατότητα πρόσβασης φορείου, ευπρόσιτες διαδρομές, ράμπες με κλίση όχι ανηφορικότερη από 1:20 μ, πόρτες, βεράντες και μπαλκόνια ευπρόσιτα σε αναπηρικά αμαξίδια.

Τα δωμάτια όλων των φιλοξενούμενων και τα ιδιωτικά μπαλκόνια είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δυνατή η χρήση τους από άτομα σε αναπηρικά αμαξίδια, ενώ είναι επιπλωμένα με κρεβάτια ρυθμιζόμενου ύψους, παπλώματα από πούπουλο, υπο-αλλεργικά μαξιλάρια, εργονομικά έπιπλα.

Τα μπάνια είναι επίσης σχεδιασμένα για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία  καθώς έχουν αντιολισθητικά δάπεδα, χειρολαβές, ανακλινώμενες ράβδους στήριξης, ντουζιέρες με περιστροφική κίνηση, ανακλινώμενα καθίσματα μπάνιου, φορητά  κάθισματα μπάνιου, ειδικά διαμορφωμένους  νιπτήρες και άφθονο χώρο για άνετη μετακίνηση.

Οι κοινοί εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι μας, η αίθουσα ψυχαγωγίας “Φάρις”, το εστιατόριο “Ελαία”, οι χώροι άσκησης, το γυμναστήριο, οι πισίνες εσωτερικού χώρου με τζακούζι, οι τουαλέτες, και όλοι οι διάδρομοι διαθέτουν άπλετο χώρο για εύκολη μετακίνηση και πρόσβαση σε αναπηρικά αμαξίδια. Οι αίθουσες θεραπειών με τζακούζι και υδρόλουτρα διαθέτουν ειδικό εξοπλισμό/ανυψωτήρες για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Όλοι οι ιδιωτικοί και κοινόχρηστοι χώροι χαρακτηρίζονται από την πολυτέλεια και τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων, ούτως ώστε να διευκολύνονται τα άτομα με κινητικές αναπηρίες στην καθημερινή τους διαβίωση και να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι σ’ έναν Οίκο Φιλοξενίας που έχει ως στόχο να τους προσφέρει την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Φιλοξενούμενοι Συνοδοί 

Οι στενοί φίλοι και συγγενείς των φιλοξενουμένων μας είναι ευπρόσδεκτοι για μια σύντομη διαμονή.

Η παρουσία ενός οικείου προσώπου είναι ανεκτίμητη και μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά σημαντική κατά την περίοδο προσαρμογής.

Παράλληλα, οι συνοδοί των καλεσμένων μας μπορεί να θελήσουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να περάσουν ποιοτικό χρόνο στις εγκαταστάσεις μας και να εμπνευστούν από έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

 Προγράμματα Θεραπειών

Εκτός από την άνετη διαμονή και όλες τις υπηρεσίες που συμπεριλαμβάνονται στην πρότυπη μονάδα μας, οι φιλοξενούμενοι μπορούν να επωφεληθούν εξειδικευμένα προγράμματα φυσιοθεραπειών,  ενδυνάμωσης, χαλάρωσης, antistress καθώς και θεραπείες ευεξίας και καλλωπισμού.

Στο πλήρως εξοπλισμένο χώρο του γυμναστήριου που διαθέτει η μονάδα μας εκπονούνται προγράμματα αερόβιας άσκησης χαμηλής έντασης, προγράμματα μυϊκής ενδυνάμωσης και διδασκαλία Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών.  Σκοπό έχουν: να βελτιώσουν τη φυσική και σωματική κατάσταση, να ενισχύσουν το καρδιο-αναπνευστικό σύστημα, να ενεργοποιήσουν το μυϊκό σύστημα, να προστατεύσουν και να προάγουν την υγεία!

Πέραν του χώρου του γυμναστηρίου, στις ειδικές αίθουσες θεραπειών προσφέρονται εξειδικευμένα προγράμματα θεραπειών με κλασσικές και σύγχρονες μεθόδους. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Θεραπείες ευεξίας, Υδρομασάζ, Θεραπείες σε πισίνες, Φυσικές θεραπείες διατροφής, Θεραπείες συνεδριών μασάζ,  Θεραπείες στεγνού υδρομασάζ καθώς και προγράμματα και Θεραπείες Ομορφιάς και καλλωπισμού

Φιλοσοφία – Στόχος – Όραμα

Στόχος και φιλοδοξία μας είναι η υψηλή ποιότητα υπηρεσιών στους ηλικιωμένους καλεσμένους μας και σε ΑΜΕΑ μέσω της παροχής πολυτελών πρότυπων εγκαταστάσεων, προγραμμάτων άσκησης, την μοναδικά θρεπτική Πελοποννησιακή διατροφή και πολλές κοινωνικές, περιβαλλοντολογικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που θα τους καταστήσουν χαρούμενους, δραστήριους και αναζωογονημένους!

Όλα τα στελέχη και το εξειδικευμένο προσωπικό όπως ιατροί, θεραπευτές, ψυχολόγοι, διατροφολόγοι, νοσηλευτές, ανυπομονούν να σας προσφέρουν  εξατομικευμένη φροντίδα με τις γνώσεις και εμπειρία τους.

Στη μονάδα μας θα γίνετε αποδέκτες αγάπης, φροντίδας και αφοσίωσης και σας υποσχόμαστε ότι θα έχετε μια ευχάριστη διαμονή σε μια καταπληκτική τοποθεσία.

Ελάτε στο Παπαδοπούλειον και νιώστε το πνεύμα της Ελληνικής Φιλοξενίας ως πολύτιμοι καλεσμένοι μας.

Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για σας και ακόμα περισσότερα και μην ξεχνάτε:

Η ζωή παραμένει υπέροχη σε όλες τις ηλικίες

12

www.papadopoulion.gr

Γράψτε το σχόλιό σας.