facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Αγίου ΝικολάουΕκδηλώσεις: 16ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Αγίου Νικολάου

«16ου ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ 2015-2016»

16o Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ - Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

 

ΑΡΘΡΟ 1Ο: Στo πλαίσιο του εργασιακού αθλητισμού, διοργανώνεται το «16Ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ 2015-2016».

ΑΡΘΡΟ 2Ο: Οργανωτική Επιτροπή Μπάσκετ

Αποτελείται από τους :

  1. Ελευθέριο Ραφαϊλάκη (πρόεδρος)

  2. Κωνσταντίνο Φραγκιαδάκη

  3. Γεώργιο Τζώρτζη

  4. Διονύσιο Μουλιανιτάκη

 Αρμοδιότητες μελών

1. Ορισμός αγώνων – διαιτητών – κριτών

2. Επιβολή ποινών

3. Εκδίκαση ενστάσεων

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο του Δημοσίου ή Ιδιωτικού τομέα ή ανεξάρτητες ομάδες (απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής, πέραν των άλλων είναι η ονομασία της ομάδας και η δήλωση υπευθύνου), καθώς και ατομικές επιχειρήσεις που ασκούν τη δραστηριότητά τους στο Νομό Λασιθίου.

Κάθε φορέας μπορεί να συμμετέχει με μία (1) ή δύο (2) ομάδες με διαφορετική ονομασία και με την προϋπόθεση ότι εάν στο σύστημα διεξαγωγής υπάρχουν όμιλοι, να αγωνίζονται σε διαφορετικό όμιλο.

Μια ομάδα μπορεί να απαρτίζεται από μέλη διαφορετικών κ.λ.π. φορέων.

Υπεύθυνοι κάθε αγώνα ορίζονται οι εκάστοτε εκπρόσωποι των ομάδων που αγωνίζονται και αναγράφονται στο φύλλο αγώνα.

 ΑΡΘΡΟ 4ο: ΗΛΙΚΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

  1. Όσοι γεννήθηκαν πριν από την 31-12-1992. Ως εξαίρεση, σε κάθε ομάδα εργαζομένων μπορούν να συμμετέχουν μέχρι και δύο (2) αθλητές μικρότερης ηλικίας, φτάνει να είναι γεννημένοι πριν από την 31/12/1997.

  2. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, στους Οργανισμούς, στις επιχειρήσεις του Δημοσίου και στον Ιδιωτικό τομέα με οποιαδήποτε ιδιότητα (μόνιμοι ή με σύμβαση), οι εργοδότες επιχειρήσεων.

  3. Οι υπάλληλοι των Ανωτέρων και Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, οι εργαζόμενοι στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, τα μέλη των Συλλόγων, Ενώσεων ή Ομοσπονδιών, τα μέλη Συνδέσμων Διαιτητών και Προπονητών και γενικά στους αγώνες μπορούν να συμμετάσχουν εργαζόμενοι, ανεξάρτητοι εργαζόμενοι και μη εργαζόμενοι, αρκεί να μην εμπίπτουν στους περιορισμούς της προκήρυξης (π.χ. ηλικία, εν ενεργεία αθλητές). Η σχέση τους θα αποδεικνύεται από ονομαστική κατάσταση υπογεγραμμένη από τον υπεύθυνο ή τον Προϊστάμενο ή τον Διευθυντή ή τον ιδιοκτήτη του φορέα.

  4. Οι φοιτητές του Παραρτήματος Αγίου Νικολάου του ΤΕΙ Κρήτης και οι σπουδαστές της ΑΣΤΕΑΝ έχουν δικαίωμα συμμετοχής χωρίς ηλικιακό όριο και χρηματικό αντίτιμο, μόνο στην περίπτωση συγκρότησης ομάδας της σχολής τους.

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ομάδες που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, οφείλουν να το πράξουν στο γραφείο του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. εντός της Κουνδουρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίου Νικολάου μέχρι τις 3 Οκτωβρίου 2015.

Για να έχει μια ομάδα δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα πρέπει να καταθέσει λίστα με τα ονόματα των διαγωνιζομένων καθώς και νέα δελτία για τους συμμετέχοντες αθλητές και να αποδεχθεί όσα θα συμφωνηθούν κατά την συνάντηση όλων των εκπροσώπων των ομάδων που θα πραγματοποιηθεί πριν από την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος

Τα νέα δελτία συμμετοχής των αθλητών θα εκδίδονται με βάση τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Α) Φόρμα δελτίου συμπληρωμένη με τα στοιχεία του αθλητή

Β) Πρόσφατη φωτογραφία σε μέγεθος ταυτότητας

Γ) Θεώρηση και σφράγιση του δελτίου από γιατρό που θα πιστοποιεί την ικανότητα του αθλητή να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα

 - Οι ομάδες μπορούν να δηλώσουν μέχρι 20 αθλητές συμπεριλαμβανομένων των 2 νεότερων σε ηλικία και όχι λιγότερους από 8.

- Η ημερομηνία έναρξης του Εργασιακού Πρωταθλήματος θα είναι στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2015.

- Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να δηλώσει στην επιτροπή πρωταθλήματος το χρώμα της φανέλας της. Η ομάδα που θα αναγράφεται πρώτη θα λογίζεται γηπεδούχος και είναι υποχρεωμένη να αλλάζει τα χρώματα της ή να φορέσει διακριτικά φανελάκια, σε περίπτωση που τα χρώματα των ομάδων είναι ίδια.

- Εάν κάποια ομάδα, πριν την ημερομηνία κλήρωσης για την ανάδειξη του προγράμματος του εργασιακού πρωταθλήματος, δεν καταθέσει τη λίστα με τα ονόματα των αθλητών της και τα αντίστοιχα δελτία συμμετοχής τους και παράλληλα δεν υλοποιήσει όσα θα έχουν συμφωνηθεί στη συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων που θα πραγματοποιηθεί πριν από την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, δεν θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα.

- Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 3 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 20.00 στα γραφεία του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. εντός της Κουνδουρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίου Νικολάου.

 ΑΡΘΡΟ 6Ο: ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Από την νέα διοργάνωση 2015-2016 οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν πάνω στα δελτία τους θεώρηση και σφραγίδα από γιατρό που θα πιστοποιεί την ικανότητα του αθλητή να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, ούτως ώστε αυτά να θεωρούνται έγκυρα και να τους παρέχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα.

 ΑΡΘΡΟ 7Ο: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων θα οριστεί μετά την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων και πριν την κλήρωση των αγώνων. Θα γίνει όμιλος με τις ομάδες να αγωνίζονται μεταξύ τους σε σύστημα δύο γύρων με τις οκτώ πρώτες θέσεις να οδηγούν στην φάση των «8». Εάν οι ομάδες είναι παραπάνω από 9 τότε θα πραγματοποιηθεί πρωτάθλημα ενός γύρου.

 Η Φάση των «8»

Στην φάση των οκτώ θα αναμετρηθούν οι ομάδες με σύστημα χιαστί με τέσσερα ζευγάρια. Οι ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους με την πρόκριση να εξασφαλίζει αυτή που θα συμπληρώσει δύο νίκες.

Το ίδιο θα ισχύσει και στην επόμενη φάση των «4» με τα δύο ζευγάρια να παίζουν δύο παιχνίδια και όποια συμπληρώσει δύο νίκες περνάει στους τελικούς (μικρός και μεγάλος).

Οι δύο τελικοί θα είναι μονοί και ο νικητής θα κατακτήσει τον τίτλο και την 3η θέση αντίστοιχα στον μικρό τελικό. Ο πρωταθλητής του 16ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Αγίου Νικολάου θα αναμετρηθεί με τον αντίστοιχο νικητή του εργασιακού πρωταθλήματος που θα διοργανωθεί στη Σητεία σε μονό αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 8Ο: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Η νικήτρια ομάδα παίρνει 2 βαθμούς. Η ηττημένη ομάδα παίρνει 1 βαθμό.

Ομάδα που δεν προσέρχεται να αγωνιστεί παίρνει 0 βαθμούς. Σε περίπτωση που δεν προσέλθει 2 φορές αφαιρούνται 2 βαθμοί από την βαθμολογία. Σε περίπτωση που δεν προσέλθει 3 φορές αποβάλλεται από την συνέχεια των αγώνων.

Σε περιπτώσεις ισοβαθμίας ομάδων θα επιλύονται ως εξής :

Α) Εάν οι ομάδες είναι 2:

Λαμβάνεται υπόψη η βαθμολογία στους μεταξύ τους αγώνες.

Εάν υπάρχει ισοβαθμία τότε προτιμάται η ομάδα με την καλύτερη διαφορά πόντων στους μεταξύ τους αγώνες.

Σε περίπτωση ίδιας διαφοράς πόντων θα προτιμάται η ομάδα που έχει καλύτερη διαφορά στο σύνολο των αγώνων.

Σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας θα προτιμάται η ομάδα που πέτυχε περισσότερους πόντους στο σύνολο των αγώνων.

Σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας θα γίνεται κλήρωση.

Β) Εάν οι ομάδες είναι περισσότερες από 2:

Λαμβάνεται υπόψη η βαθμολογία στους μεταξύ τους αγώνες.

Εάν υπάρχει ισοβαθμία τότε προτιμάται η ομάδα με την καλύτερη διαφορά πόντων στους μεταξύ τους αγώνες.

Σε περίπτωση ίδιας διαφοράς πόντων θα προτιμάται η ομάδα που έχει καλύτερη διαφορά στο σύνολο των αγώνων.

Σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας θα προτιμάται η ομάδα που πέτυχε περισσότερους πόντους στο σύνολο των αγώνων.

Σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας θα γίνεται κλήρωση.

 ΑΡΘΡΟ 9ο: ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ

Ως γήπεδο αγώνων ορίζεται το Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Νικολάου με την οργανωτική επιτροπή να έχει το δικαίωμα μετά από έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων να αλλάξει την έδρα διεξαγωγής ενός ή και περισσοτέρων αγώνων. Από τον Ιανουάριου του 2016 ίσως χρησιμοποιηθεί και το νέο κλειστό γυμναστήριο Τ10 στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής της Αμμούδας

 ΑΡΘΡΟ 10ο: ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ – ΚΡΙΤΕΣ

Τους αγώνες θα διευθύνουν ερασιτέχνες διαιτητές και κριτές από τον Άγιο Νικόλαο και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου.

 ΑΡΘΡΟ 11ο:ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΓΩΝΑ

Οι ομάδες πρέπει να προσέρχονται στο γήπεδο 15 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα και να διαθέτουν τουλάχιστον 5 αθλητές να αγωνιστούν. Θα πρέπει να καταθέσουν στο σημειωτή του αγώνα τον φάκελο με τα στοιχεία που αναγράφονται στο άρθρο 5. Αν δεν προσέλθει ομάδα μέχρι και 10 λεπτά από την ώρα έναρξης του αγώνα δεν θα πραγματοποιείται ο αγώνας και θα κατακυρώνεται υπέρ της άλλης ομάδας με σκορ 20-0. Εάν κάποια ομάδα δεν προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα του άρθρου 5 τότε χάνει τον αγώνα.

Υποχρέωση των γηπεδούχων είναι ο έλεγχος για την παρουσία γιατρού, φύλλου αγώνα, φαρμακείου, χρονομέτρου και ότι άλλο θεωρείται απαραίτητο για την διεξαγωγή των αγώνων. Η έλλειψη ενός εκ των παραπάνω αποτελεί αιτία μηδενισμού.

Επίσης οι γηπεδούχοι οφείλουν:

Α. Να ενημερώνουν για το αποτέλεσμα του αγώνα, την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, την Οργανωτική Επιτροπή όπως επίσης και να παραδίδουν το φύλο αγώνος στην πρώτη επαφή με την επιτροπή.

Β. Να ενημερώνουν την Οργανωτική Επιτροπή για τη τυχόν μη προσέλευση διαιτητών-κριτών.

Γ. Να ενημερώνουν πρώτα την αντίπαλη ομάδα και ακολούθως την Οργανωτική Επιτροπή για την ακριβή ώρα της τέλεσης του αγώνα, το αργότερο δύο ημέρες (2) πριν και το πρωί της ημέρας αυτής για οποιανδήποτε αλλαγή του αγώνα τους με την επόμενη ομάδα. Επίσης να ενημερώνουν τη γραμματεία και τους διαιτητές για την αλλαγή, ακύρωση ή μετάθεση αγώνα τουλάχιστον 48 ώρες πριν την έναρξη του.

Δ. Να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής και σε όλες τις εκδηλώσεις του εργασιακού πρωταθλήματος καθώς και στην τελετή λήξης.

 ΑΡΘΡΟ 12Ο: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Οι ενστάσεις υποβάλλονται μόνο από τους εκπροσώπους των ομάδων που συμμετέχουν στον αγώνα, αναγράφονται στο φύλλο αγώνα και υποστηρίζονται (με πρόσθετα στοιχεία που θα τις στηρίζουν και θα τις στοιχειοθετούν) μέχρι και 48 ώρες από την λήξη του αγώνα στα γραφεία του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. (υπεύθυνος για την παραλαβή τους ορίζεται ο κ. Κωνσταντίνος Φραγκιαδάκης) εντός της Κουνδουρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίου Νικολάου. Ένσταση για την οποία δεν υπάρχει δυνατότητα να στηριχθεί και να στοιχειοθετηθεί με πρόσθετα στοιχεία δεν θα εξετάζεται και θα αρχειοθετείται. Προκειμένου μία ομάδα να έχει τη δυνατότητα να υποβάλει ένσταση θα πρέπει να ακολουθήσει ρητά όσα θα συμφωνηθούν για το συγκεκριμένο θέμα στη συνάντηση όλων των εκπροσώπων των ομάδων που θα πραγματοποιηθεί πριν από την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος.

 ΑΡΘΡΟ 13: ΠΟΙΝΕΣ

Ισχύει το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΟΚ και της FIBA.

 ΑΡΘΡΟ 14Ο: ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

Ο αγώνας διαρκεί 40 λεπτά, σε 4 ημίχρονα των 10 λεπτών το καθένα.

Αναβολές αγώνων δεν γίνονται δεκτές  για κανένα λόγο εκτός από περιπτώσεις ανωτέρας βίας τις οποίες θα κρίνει η Οργανωτική Επιτροπή. Ομάδα που δεν μπορεί να παίξει θα είναι υποχρεωμένη να το δηλώνει έγκαιρα (48 ώρες πριν), ώστε να ειδοποιηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι και να αποφευχθεί όσα θα συμφωνηθούν για το συγκεκριμένο θέμα στη συνάντηση όλων των εκπροσώπων των ομάδων που θα πραγματοποιηθεί πριν από την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος ανεξάρτητα από το αν είναι γηπεδούχος στο συγκεκριμένο αγώνα.

 ΑΡΘΡΟ 15Ο: ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των ομάδων θα προσδιοριστούν στη συνάντηση όλων των εκπροσώπων των ομάδων που θα πραγματοποιηθεί πριν από την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος και μέχρι την ημέρα της κλήρωσης, η οποία θα γίνει στις 3 Οκτωβρίου 2015. Χωρίς την πιστή τήρηση όσων θα συμφωνηθούν στην προαναφερόμενη συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων, πριν από την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής οποιασδήποτε ομάδας στο πρωτάθλημα.

 ΑΡΘΡΟ 16Ο: ΕΠΑΘΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ

Θα απονεμηθούν 1 κύπελλο & 15 χρυσά μετάλλια στην 1η ομάδα, 15 αργυρά μετάλλια στην 2η ομάδα και 15 χάλκινα μετάλλια στην 3η ομάδα.

Τα έπαθλα θα απονεμηθούν σε ημερομηνία που θα ορισθεί από την Οργανωτική Επιτροπή και η απονομή θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Νικολάου.

ΑΡΘΡΟ 17Ο: ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

Σε περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια των αγώνων, η νοσηλεία και η ασφαλιστική κάλυψη των συμμετεχόντων (παραγόντων τέλεσης – αθλητές) επιβαρύνει τους ίδιους τους αθλητές ή τους φορείς τους.

 ΑΡΘΡΟ 18Ο: ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ

Οι διαιτητές, ο σημειωτής και οι 2 υπεύθυνοι του αγώνα υπογράφουν στο φύλλο αγώνα.

 ΑΡΘΡΟ 19Ο: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Η ομάδα που θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια του 16ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Αγίου Νικολάου θα παίξει με την αντίστοιχη πρωταθλήτρια ομάδα του Εργασιακού Πρωταθλήματος της Σητείας στο τελικό του Νομού Λασιθίου σε μονό αγώνα. Ο νικητής θα συμμετάσχει στο Παγκρήτιο τουρνουά των 4 πρωταθλητών της Κρήτης.

 ΑΡΘΡΟ 20ο: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΗ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Η οργανωτική επιτροπή έχει το δικαίωμα να επιτρέψει την συμμετοχή στο 16ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Αγίου Νικολάου (για την περίοδο 2015-2016) σε σωματείο που απαρτίζεται από μη εν ενεργεία καλαθοσφαιριστές (πχ παλαίμαχους κτλ).

 ΑΡΘΡΟ 21ο :

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Γράψτε το σχόλιό σας.