facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. ΑθηναίωνΕκδηλώσεις: Το Days of Art in Greece προτείνει: Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φθινοπώρου!

days of art in Greece

Το Days of Art in Greece προτείνει:

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φθινοπώρου!

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μετέωρα, Κρήτη!

Τα πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό, μετατρέποντας την απλή επίσκεψη σε μια πλούσια βιωματική εμπειρία. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προτείνονται συνδυάζουν τον πολιτισμό με την ψυχαγωγία, προσφέροντας μια αξιόλογη εναλλακτική για τις σχολικές επισκέψεις και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου μας.
Οι επιλογές πολλές και για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Ξεχωρίστε λοιπόν  το αντικείμενο που σας ενδιαφέρει και με τη βοήθεια των ειδικών ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο.

Εκπαιδευτικά προγράμματα από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων!

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2015-2016 το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία συνεχίζει την παρουσίαση των δύο προγραμμάτων που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς:

1. «Ερευνάμε και συζητάμε για τη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967», εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γ´ Γυμνασίου & Α´, Β´, Γ´ Λυκείου, στον Εκθεσιακό Χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων (Αμαλίας 14, Σύνταγμα)

2. «1974: η αποκατάσταση της δημοκρατίας», εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γ´ Γυμνασίου & Α´, Β´, Γ´ Λυκείου, στην Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Μεγάρου της Βουλής (Βασ. Σοφίας 2, Σύνταγμα)

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσκεψη στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται στο πλαίσιο των αντίστοιχων εκθέσεων που παρουσιάζονται στους εκθεσιακούς χώρους της Βουλής και του Ιδρύματος, με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την πτώση της δικτατορίας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Τα προγράμματα αυτά, αποσκοπώντας στην καλλιέργεια της ιστορικής και πολιτικής παιδείας των μαθητών, αξιοποιούν το υλικό των εκθέσεων ενώ παράλληλα χρησιμοποιούν βιωματικές και ενεργητικές παιδαγωγικές μεθόδους.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους περισσότεροι από 4.200 μαθητές, από περίπου 175 σχολικά τμήματα, παρακολούθησαν
τα προγράμματα. Η απόφαση για τη συνέχιση της παρουσίασής τους οφείλεται στη μεγάλη αυτή ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα: http://foundation.parliament.gr/central.aspx?sId=110I449I1145I646I453706

Επίσης, κατά το τρέχον σχολικό έτος το Ίδρυμα της Βουλής συνεχίζει την παρουσίαση και των μόνιμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του,
που απευθύνονται στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης:

  • σχολικές επισκέψεις στη Βουλή των Ελλήνων
  • Εργαστήρι Δημοκρατίας
  • Φιλοξενία απομακρυσμένων Γυμνασίων
  • «Βουλή των Εφήβων»
  • «Δημοκρατία και Εκπαίδευση»

Περισσότερες πληροφορίες: http://foundation.parliament.gr

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά

 

 

Από τον Μπραμς στα ντραμς  για παιδιά 3-7 ετών και τους γονείς τους

Ακούω-Βλέπω-Παίζω με τον Vivaldi/ Mozart/ Beethovenγια παιδιά 5-10 ετών

 Έναρξη προπώλησης 21 Σεπτεμβρίου

Η Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο σχεδίασε και παρουσιάζει δύο διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα γνωριμίας με τη μουσική για δύο διαφορετικές ηλικιακές ομάδες παιδιών. Κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι η Βιβλιοθήκη υποδέχεται στους μοναδικούς χώρους της εναλλάξ μικρά παιδιά 3-7 ετών με ή χωρίς τους γονείς τους και μεγαλύτερα παιδιά 5-10 ετών, για να παρακολουθήσουν τα παρακάτω προγράμματα:

 Από τον Μπραμς στα ντραμς

για παιδιά ηλικίας 3-7 ετών και τους γονείς τους

Η Μουσική Βιβλιοθήκη απευθύνεται για πρώτη φορά σε τόσο μικρές ηλικίες. Προσκαλεί την γνωστή ομάδα «Λόγου Παίγνιον», η οποία θα συνδυάσει τη μουσική, το παραμύθι, το θεατρικό παιχνίδι και τον μουσικό αυτοσχεδιασμό σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με βασικό ερέθισμα το έργο του Γιοχάνες Μπραμς. Στο πρόγραμμα, που μπορούν προαιρετικά να παρακολουθήσουν και οι γονείς των παιδιών, συμμετέχουν έμπειροι ηθοποιοί, μουσικοί και παιδαγωγοί. Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να αναπτύξουν το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο μέσα από την ενεργητική μουσική ακρόαση, την ανάπτυξη της φαντασίας, τη θεατρική έκφραση και το παιχνίδι με κρουστά μουσικά όργανα. Όλα τα παραπάνω συντελούν επίσης στην ανάπτυξη της ικανότητας των παιδιών να συνεργάζονται δημιουργικά μεταξύ τους.  Σχεδιασμός, Επιστημονική επιμέλεια: Παναγιώτης Τσιρίδης. Παρουσίαση: Ομάδα «Λόγου Παίγνιον».

Κόστος συμμετοχής ανά συνάντηση: 8€  παιδικό, 4€ για τους γονείς

Ακούω Βλέπω Παίζω με τον Vivaldi/Mozart/Beethoven

για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών

Συνεχίζεται και φέτος το πρωτότυπο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσφέρει έναν διασκεδαστικό τρόπο προσέγγισης της μουσικής, μέσω ξενάγησης στις αίθουσες και τους διαδρόμους της μεγαλύτερης μουσικής βιβλιοθήκης της χώρας! Η περιπέτεια ξεκινάει με κυνήγι μουσικών θησαυρών στα ράφια της βιβλιοθήκης, συνεχίζεται με ζωγραφική, δημιουργική ανάγνωση και παιχνίδια με μουσικά όργανα και κορυφώνεται με προβολές και ζωντανή μουσική. Μία φορά κάθε μήνα τα παιδιά θα ταυτιστούν με τους συνομήλικούς τους AntonioVivaldi, WolfgangAmadeusMozart και LudwigvanBeethoven και θα σχηματίσουν μέσα από μια ευχάριστη διαδικασία μια πρώτη εικόνα για τη μουσική. Βασικός στόχος του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος, που έχει σχεδιαστεί ειδικά από το επιστημονικό προσωπικό της Μουσικής Βιβλιοθήκης, αποτελεί να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με διάφορες πτυχές της μουσικής και να γνωρίσουν τρεις μεγάλες μουσικές προσωπικότητες. Σχεδιασμός και επιστημονική Επιμέλεια: GabriellaSpanò. Συντονισμός και παρουσίαση: GabriellaSpanò, Ρηνιώ Χρυσαδάκου

Κόστος συμμετοχής ανά συνάντηση: 8€

 Οι συναντήσεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 έχουν προγραμματιστεί ως εξής:

 Από τον Μπραμς στα ντραμς (3-7 χρονών) 18, 25 Οκτωβρίου, 8, 15, 22 Νοεμβρίου και 6 Δεκεμβρίου, 12:00

Ακούω-Βλέπω-Παίζω με τον Vivaldi (5-10 χρονών) 11 Οκτωβρίου, 12:00

Ακούω-Βλέπω-Παίζω με τον Mozart (5-10 χρονών)  1 Νοεμβρίου, 12:00

Ακούω-Βλέπω-Παίζω με τον Beethoven (5-10 χρονών) 29 Νοεμβρίου, 12:00

(Τις υπόλοιπες Κυριακές του Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 5-10 ετών)

Πληροφορίες:

 Εισιτήρια: www.ticketservices.gr, 210 7234567, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) Δ-Π 9-5, Σάββατο 9-3 και στoΕκδοτήριο της Μουσικής Βιβλιοθήκης
στο Μέγαρο, Βας. Σοφίας & Κόκκαλη (Δ-Π και Κυριακή 10-4)

Κόστος συμμετοχής ανά συνάντηση: 8€ (και 4€ για τους γονείς στο πρόγραμμα «Από τον Μπραμς στα ντραμς»)

Έναρξη προπώλησης: 21 Σεπτεμβρίου

Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα 11521, Τ. 210 7282778, www.mmb.org.gr, library@megaron.gr

Φέτος, νέα προγράμματα, νέες ιστορίες στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών – ΟΤΕ!

Γράψτε το σχόλιό σας.