facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. ΑθηναίωνΕκδηλώσεις: To Days of Art in Greece προτείνει: Ασφαλιστήρια συμβόλαια με καλλιτεχνική αξία, Φωτογραφική έκθεση για το Πολυτεχνείο, Νέα μόνιμη έκθεση στο ΠΛΙ

days of art in Greece

To Days of Art in Greece προτείνει:

Ασφαλιστήρια συμβόλαια με καλλιτεχνική αξία,

Φωτογραφική έκθεση για το Πολυτεχνείο, Νέα μόνιμη έκθεση στο ΠΛΙ

 

 

 

Έκθεση ΣTOart: “Ασφαλιστήρια με Ιστορία και Καλλιτεχνική Αξία”

 

thumbnail

 

 

 

 

 

H Εθνική Ασφαλιστική με την ευκαιρία εορτασμού της Ημέρας Ιδιωτικής Ασφάλισης σας προσκαλεί στο Χώρο Τέχνης “ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ” για τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο “Ασφαλιστήρια με Ιστορία και Καλλιτεχνική Αξία” την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 13.00.

Η έκθεση περιλαμβάνει Ασφαλιστικά Συμβόλαια περασμένου αιώνα “με αποδείξεις” από την ιδιωτική συλλογή εκδόσεων Ε. Σπύρου και θα φιλοξενηθεί στο χώρο για το διάστημα 6 Νοεμβρίου – 13 Νοεμβρίου 2015.

Ο Χώρος Τέχνης “ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ” υποδέχεται περιοδικές εκθέσεις και στεγάζει το Αρχείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δημήτρη Παπαγεωργόπουλου, φιλοδοξώντας να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας.

 

www.stoart.gr

210 3252352

Κοραή 4 (εντός της στοάς)

 

Πολυτεχνείο 1973 Έκθεση φωτογραφίας στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων

thumbnail-1

 

 

 

 

 

 

 

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και οι εκδόσεις FLIPPRESS σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας «Πολυτεχνείο 1973» από τα αρχείο του φωτορεπόρτερ Βασίλη Καραγεώργου, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας από 13 έως 29 Νοεμβρίου.

Για πρώτη φορά, μια ολοκληρωμένη, αφηγηματική έκδοση μνήμης φωτογραφιών, επιλεγμένες από το αρχείο του Βασίλη Καραγεώργου, ζωντανεύει τον αγώνα του Πολυτεχνείου το 1973.

Οι πρωτότυπες φωτογραφίες και τα κείμενα αφηγούνται καρέ-καρέ τις δύσκολες εκείνες ώρες που οι νέοι θέλησαν με τόλμη να διεκδικήσουν το μέλλον τους. Άμεσες, αποκαλυπτικές, διεισδυτικές, αποτελούν μοναδικά ντοκουμέντα, όπου ο ιστορικός μπορεί να σκύψει για να αντλήσει λεπτομέρειες και να δει την αλήθεια αποτυπωμένη με όλη τη δύναμή της. Είναι σημαντικό να ξαναδούμε τα όσα συνέβησαν τότε και να αναλογιστούμε τη σημασία τους και σε σχέση με τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα. Μέρος του αρχείου αυτού περιέχει και ανέκδοτες φωτογραφίες.

Η εκδοτική εταιρία Flippress είναι κάτοχος και διαχειρίζεται ένα από τα πλουσιότερα και εκτενέστερα αρχεία φωτορεπορτάζ. Η πολύχρονη ταξινόμηση, καταγραφή και επεξεργασία του υλικού αναδεικνύει το ιστορικής αξίας περιεχόμενο που περιλαμβάνει δημοσιευμένες και ανέκδοτες φωτογραφίες πολλών φωτογράφων και γεγονότων, όπως πολιτικών, κοινωνικών, αθλητικών, καλλιτεχνικών, τοπίων κ.ά. Πιο αναλυτικά, πάνω από 200.000 καρέ (πρωτότυπα αρνητικά φίλμ) αποτυπώνουν σε μεγάλη έκταση ελληνικά και ξένα γεγονότα από το 1964 έως το 2004.

Οι εκδόσεις FLIPPRESS έχουν ήδη κυκλοφορήσει σε άλμπουμ τα σπάνια αρχεία που αφορούν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου του 1973 και οργανώνει θεματικές εκθέσεις για την ανάδειξη όλου του αρχείου.

 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Εγκαίνια: Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, ώρα 7μ.μ.

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων:

Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, τηλ. 210 72 24 028

Στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 10.00 –20.00, Κυριακή 10.00 – 14.00

 

“Οι συλλογές: ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο”. Νέα μόνιμη έκθεση στο ΠΛΙ

thumbnail-2

Στις 18 Οκτωβρίου εγκαινιάστηκε η νέα μόνιμη έκθεση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος “Οι συλλογές: ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο”. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στις συλλογές του ΠΛΙ, που αριθμούν σήμερα περίπου 45.000 αντικείμενα. Σε μια ελεύθερη και τολμηρή εγκατάσταση διαγράφεται η πορεία από τον 19ο στον 21ο αιώνα. Επιλεγμένα αντικείμενα σε θεματικές ενότητες μας ταξιδεύουν στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον του ελληνικού ιστορικού χώρου και χρόνου.

Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου»

Το κοινωφελές Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου» είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, με έδρα το Ναύπλιο. Ιδρύθηκε το 1974 από την Ιωάννα Παπαντωνίου στη μνήμη του πατέρα της Βασιλείου, με στόχο την καταγραφή, μελέτη, διάσωση και διάδοση του νεότερου ελληνικού πολιτισμού.

Το 1981 το ΠΛΙ βραβεύθηκε με το European Museum of the Year main Award (EMYA) για την έκθεση του «Παραγωγή, επεξεργασία και εφαρμογή φυσικών υφαντικών υλών», αλλά και για την προσφορά του στη μελέτη του νεότερου ελληνικού πολιτισμού, το μέγεθος και την ποιότητα των συλλογών του, την εκπαιδευτική και καινοτόμο -από αισθητικής πλευράς- έκθεση και την πρωτοτυπία των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων. Είναι το μοναδικό ελληνικό μουσείο που του έχει απονεμηθεί αυτό το βραβείο μέχρι σήμερα.

Το 1999 το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα γιόρτασε ταυτόχρονα τα 25 χρόνια από την ίδρυσή του και τη χιλιετία. Η έκθεση με θέμα «Τα Καλύτερα του ΠΛΙ» σκοπό είχε να προβάλει το εύρος και τον πλούτο των συλλογών του Ιδρύματος, που σήμερα αριθμούν περίπου 45.000 αντικείμενα.

Το 2004 το ΠΛΙ συμμετείχε στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα με την έκθεση «Πτυχώσεις. Από το αρχαίο ελληνικό ένδυμα στη μόδα του 21ου αιώνα”.

Το 2006, στο ήδη αναμορφωμένο εσωτερικά κτίριο του Μουσείου, παρουσιάστηκε η έκθεση με θέμα «Ελληνικόν άστυ: Ναύπλιον 1822-1922», που αφορούσε κυρίως το αστικό Ναύπλιο και τις γύρω περιοχές.

Το 2010 το ΠΛΙ παρουσίασε την έκθεση “Ενδύεσθαι”. Για ένα Μουσείο Πολιτισμού του Ενδύματος”, που βασίστηκε στην ενδυματολογική συλλογή του, προϊόν της συλλεκτικής φιλοσοφίας της Ιωάννας Παπαντωνίου και κάλυπτε όλη την εξέλιξη της μόδας στην Ευρώπη από τον 18ο έως τον 21ο αιώνα. Φιλοδοξία της έκθεσης αυτής ήταν να αναδείξει την ανάγκη δημιουργίας ενός Μουσείου Πολιτισμού του Ενδύματος στην Ελλάδα.

Το 2013 το Ίδρυμα τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την πολυετή προσφορά του στον πολιτισμό.

Το 2014, για να γιορτάσει τα 40 του χρόνια, το ΠΛΙ οργάνωσε ένα αριθμό εκθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με πιο σημαντική την έκθεση “Αχνάρια μεγαλοπρέπειας. Μια νέα ματιά στην παράδοση της ελληνικής γυναικείας φορεσιάς”.

Γράψτε το σχόλιό σας.