facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: Θεοτόκια 2017: Πρεμιέρα για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Πεύκα

«ΘΕΟΤΟΚΙΑ 2017»:
Πρεμιέρα σήμερα για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Πεύκα

4 mathimata xorou-afissa

Με μαθήματα χορού από τους πολιτιστικούς συλλόγους της Δ.Ε. Πεύκων κάνει πρεμιέρα σήμερα ο κύκλος εκδηλώσεων «Θεοτόκια 2017», που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Η σκυτάλη των πολιτιστικών εκδηλώσεων περνάει από σήμερα στα Πεύκα με την εναρκτήρια εκδήλωση «Συνυπάρχω χορεύοντας» που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Πεύκων στις 8μ.μ. στο 3ο Δημ. Σχολείο Πεύκων (Ειρήνης 3).

Ένας ακόμη σπουδαίος πολιτιστικός θεσμός, που έχει καθιερωθεί στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, έρχεται να αποτελέσει, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, πηγή δύναμης και αισιοδοξίας. Πρόκειται για τα «ΘΕΟΤΟΚΙΑ 2017» που διοργανώνονται στη Δ.Ε. Πεύκων, συνεχίζοντας το θετικό κλίμα που άφησαν πίσω τους τα «ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ 2017» και η «ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 2017».

Για μια ακόμη χρονιά, πιστά στο ραντεβού με την παράδοση, τη δημιουργία και την πολιτιστική έκφραση, τα φετινά «ΘΕΟΤΟΚΙΑ» διατηρούν αναλλοίωτη τη θρησκευτική, πολιτισμική και κοινωνική κληρονομιά του λαού μας,  και δεμένη με τη σύγχρονη ματιά συνδέουν την πνευματική πίστη με την παιδεία και τον πολιτισμό.

Για μία ολόκληρη εβδομάδα, η μουσική, ο χορός και το θέατρο θα συνυπάρξουν δημιουργικά με τον καραγκιόζη, τα εικαστικά εργαστήρια και τη γαστρονομία, αλλά και πολλές ακόμα εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. για να κορυφωθούν με τη μεγάλη συναυλία του Χρήστου Θηβαίου και να ολοκληρωθούν την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου με διαγωνισμό πίτας και μεγάλο λαϊκό γλέντι!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

«Συνυπάρχω χορεύοντας» – 3ο Δημ. Σχολείο Πεύκων (Ειρήνης 3) – 8 μ.μ.

Μαθήματα χορού από τους πολιτιστικούς συλλόγους της Δ.Ε. Πεύκων, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Πεύκων

ΤΡΙΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

«Ο Προεστώς του χωριού» του  Σπυρίδωνος  Περεσιάδη, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κιουρτσίδη

-Θεατρική παράσταση από τους σπουδαστές του Θεατρικού Εργαστηρίου «Θέσπις»

-Δημοτικό Άλσος Δελασάλ  (γήπεδο μπάσκετ) – 9 μ.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών – 3ο Δημ. Σχολείο Πεύκων (Ειρήνης 3) – 9 μ.μ.

Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Αιμοδοτικό Σύλλογο Πεύκων, τους Φίλους Ρετζικίου και τη Χορωδία Φίλων Ρετζικίου, τη Χορευτική Ακαδημία Πεύκων και το Σύλλογο Ποντίων «ΠΑΡΧΑΡ».

Παράσταση κουκλοθέατρου: «Τα παιδιά που φέραν την Ειρήνη», διασκευή του ομώνυμου  παραμυθιού της Ζωής Βαλάση

Τα παιδιά ξεκινούν με το Λεύτερο Καράβι να βρουν την Ειρήνη και να τη φέρουν στη χώρα τους. Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι γυρίζουν και φυτεύουν σπόρους στις λακκούβες που άφησε ο Πόλεμος. Και μαντέψτε ποιο θα είναι τελικά το πιο όμορφο λουλούδι που θα φυτρώσει…

-Πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής -  6:30 μ.μ.

-Σε συνεργασία με τον  Σύλλογο  Γυναικών Ρετζικίου (μέλος ΟΓΕ)

«Παραμυθοτράγουδα από την χώρα των ξωτικών»

 Αφήγηση παραμυθιού με ζωντανή κέλτικη μουσική από τους Tir Fada

 -Πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής -  6:30 μ.μ.

-Σε συνεργασία με το σύλλογο ΑΛΛΑΖΩ

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  «Ιστορίες ανθρώπων» και κωμωδία… και δράμα…, σε σκηνοθεσία Μαριλένας  Μπιντεβίνου

Θεατρική παράσταση από την καλλιτεχνική ομάδα Θεάτρου Δρώμενα.

Αντί εισιτηρίου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου.

-1ο  Δημοτικό Σχολείο Πεύκων, 9 μ.μ.

«Το μικρό μας λούνα παρκ»

Ένα πολύχρωμο «λούνα παρκ», με διαφορετικούς σταθμούς, όπου γονείς και παιδιά θα απολαύσουν διασκεδαστικές δοκιμασίες. Η δράση θα περιλαμβάνει μουσικοκινητικά και διαδραστικά ομαδικά παιχνίδια.

Παράσταση Καραγκιόζη από το Σκιοθέατρο Αγαπίου

« Ο Καραγκιόζης και το μαγεμένο δάσος»: Οικολογικό παραμύθι που μιλάει για την καταστροφή του περιβάλλοντος. Ο Καραγκιόζης και η παρέα του προσπαθούν να το σώσουν …

-Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (Αρτέμιδος 7) – 9 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

«Πεταμένα, ξεχασμένα αλλά και δημιουργικά»…

Με το παιδικό εργαστήρι κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά, «ΤΕΧΝΗΕΣΣΑ», διαμορφώνουμε τα ανακυκλούμενα υλικά, δημιουργώντας όμορφα και χρήσιμα έργα.

-Δημοτικό Άλσος Δελασάλ, 6 μ.μ.

«Μια μέρα στο δάσος»

Περιβαλλοντικό εργαστήρι, όπου τα παιδιά θα μάθουν, μέσα από παιχνίδια γνώσεων, για την προστασία των δασών, για τα ζώα και τα πουλιά που ζουν στα ελληνικά δάση και απειλούνται και θα κάνουν εικαστικές κατασκευές με πηλό και άλλα φυσικά υλικά.

-Δημοτικό Άλσος Δελασάλ, 6 μ.μ.

Disco party!

Αν πάρτυ σημαίνει χορός, τότε η καλύτερη ιδέα είναι ένα ξέφρενο disco party!
Καλεσμένοι φέτος του «ΦΡΟΝΤΙΖΩ», ο Χορευτικός Σύλλογος  «Ανέλιξη-move up»  που θα παρουσιάσει Latin  και  Αργεντίνικο ταγκό.

Σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» και το Χορευτικό Σύλλογο «Ανέλιξη-move up»

-3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων (Ειρήνης 3) – 8 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Παιχνίδια περιπέτειας, προσκοπικό λούνα παρκ, ρομποτική, κυνήγι θησαυρού αλλά και πολλές άλλες εκπλήξεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους!

-Δημοτικό Άλσος Δελασάλ  (γήπεδο μπάσκετ) – 11 π.μ.

-Σε συνεργασία με το 16ο Σύστημα Προσκόπων Πεύκων

Συναυλία του Χρήστου Θηβαίου

Μια συναυλία με έναν τραγουδοποιό σπάνιας ευαισθησίας, ο οποίος θα ερμηνεύσει τα αγαπημένα του τραγούδια από την έως τώρα 20χρονη πορεία του.

-Κλειστό Γυμναστήριο Πεύκων – 9 μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5Χ5 για παιδιά ηλικίας 7-14 ετών

Οι παρέες με τους… κολλητούς τους αναζητούν τα αντίπαλα δίχτυα παλεύοντας  για τη νίκη.

-Δημοτικό Άλσος Δελασάλ  (γήπεδο μπάσκετ) – 10 π.μ.

-Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2313.329540, 6945.260694 και στο doxaretzikiou@gmail.com και  keyns2012@gmail.com

-Σε συνεργασία με τη ΔΟΞΑ ΡΕΤΖΙΚΙΟΥ

-Συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου.

Διαγωνισμός πίτας και λαϊκό γλέντι!

Σας περιμένουμε να φέρετε γλυκές ή αλμυρές πίτες και μπακλαβά, διαγωνιζόμενοι για το πιο νόστιμο πιάτο. Κριτής, η σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Κική Εμμανουηλίδου.

Θα ακολουθήσει μεγάλο λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα «ΠΡΙΓΚΙΠΕΣΣΑ».

-3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων (Ειρήνης 3) – 8 μ.μ.

«Βουτιά» στ’ αστέρια υπό το φως της Πανσελήνου…

● Μια μοναδική βραδιά στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών για τον αποχαιρετισμό του καλοκαιριού…

2 kolymvitirio-panselinos-afissa

Έναστρος ουρανός, το φως της πανσελήνου αλλά και η θέα στο δάσος του Σέιχ-Σου αποτελούν τρία μοναδικά συστατικά για να δημιουργήσουν μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, με επίκεντρο παράλληλα το υγρό στοιχείο.

Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν -όπως φαίνεται- το έναυσμα για να «γεννηθεί» η ιδέα να «βουτήξουμε» όλοι μαζί στα αστέρια στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017, στις 8:30μ.μ. στο ιδανικότερο σημείο που συνδυάζει όλα τα παραπάνω στοιχεία και δεν είναι άλλο από το Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών.

Το καλοκαίρι που πέρασε, κάτοικοι του δήμου Νεάπολης-Συκεών και των γύρω περιοχών πέρασαν πολλές όμορφες και δροσερές στιγμές στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών. Ο Σεπτέμβριος ξεκινά δυναμικά και υπόσχεται να μας χαρίσει μία μοναδική βραδιά κάτω από τα αστέρια συνδυάζοντας χορό, τραγούδι και φυσικά βουτιές στα καθαρά νερά της πισίνας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Συκεών.

Το βράδυ εκείνο η πισίνα θα είναι ανοιχτή στα εγγεγραμμένα μέλη του Κολυμβητηρίου και σε φίλους που θα θελήσουν να έρθουν για να αποχαιρετήσουμε μαζί το καλοκαίρι. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και ο χώρος θα είναι διαμορφωμένος κατάλληλα ώστε να απολαύσουμε το ολόγιομο φεγγάρι (μια μέρα μετά την πανσέληνο) με συνοδεία το φως των κεριών και απαλή μουσική με σαξόφωνο αλλά και dj.

Πρόκειται για μια γιορτή που η σύλληψη και η υλοποίησή της έγινε από το προσωπικό του Δημοτικού Κολυμβητηρίου μαζί με το πιστό κοινό που έχουν διαμορφώσει μια ιδιαίτερη σχέση όλα αυτά τα χρόνια και όλοι με μια φωνή καλούν νυχτερινούς κολυμβητές για μια βραδιά με πανσέληνο, χορό, μουσική, διασκέδαση και βουτιές στην πισίνα…

Γράψτε το σχόλιό σας.