facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: Σέντρα για το «Τουρνουά Αγάπης»…

01 afissa tournoua agapis

Σέντρα για το «Τουρνουά Αγάπης»…

● Ανοίγει μεθαύριο, Κυριακή 29 Νοεμβρίου, ο μεγάλος κύκλος των πρωτοβουλιών στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για τη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων ● Κινητοποίηση και την κοινή δράση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ● Δυναμικά στη μάχη τα ΚΑΠΗ και τα σχολεία  

 

 

Οι μικροί αθλητές, οι οποίοι συμμετέχουν στα τμήματα των Κ.Δ.Α.Π. και του μαζικού αθλητισμού, που λειτουργούν στο δήμο Νεάπολης-Συκεών υπό την ευθύνη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών, κάνουν τη… σέντρα στο μεγάλο αγώνα της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Στόχος όλων να κινητοποιηθεί η κοινωνία και να στηρίξει τις προσπάθειες που αναπτύσσονται συντονισμένα για τη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων ώστε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι να είναι στρωμένο με αγάπη και χαμόγελο για όλους τους συνανθρώπους μας που βιώνουν σκληρότερα από όλους τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης. Στη συντονισμένη προσπάθεια συμμετέχουν η ΚΕΥΝΣ, τα ΚΑΠΗ του δήμου, το σύνολο της σχολικής κοινότητας και οι κοινωνικές δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας, οργανώνοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων που θα εκτυλίσσονται σε όλη την έκταση του δήμου για το επόμενο διάστημα.

Κορυφαίο γεγονός αποτελεί η εκ νέου συνεργασία με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία για μια ακόμη χρονιά στηρίζει τις πρωτοβουλίες και τον αγώνα του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου.  Να σημειωθεί ότι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο μηνιαίως εξυπηρετούνται 333 οικογένειες και 974 συνάνθρωποί μας, στο Κοινωνικό Συσσίτιο καθημερινά σιτίζονται 220 άποροι, ενώ στο Κοινωνικό Φαρμακείο εξυπηρετούνται 100 άποροι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας.

 

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΓΑΠΗΣ

Το «Τουρνουά Αγάπης», που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των παιδιών από τα αθλητικά τμήματα των Κ.Δ.Α.Π. και του μαζικού αθλητισμού, ξεκινά μεθαύριο, Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, με τη διεξαγωγή του τουρνουά ποδοσφαίρου.

Αυτό θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο ποδοσφαίρου ΔΕΛΑΣΑΛ στη Δ.Ε. Πεύκων, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. Κατά τη διάρκειά του οι φίλαθλοι μπορούν να κάνουν τη δική τους προσφορά σε τρόφιμα μακράς διαρκείας, τιμώντας ταυτόχρονα τους μικρούς πλην μεγάλους πρωταθλητές της αγάπης και της αλληλεγγύης, όπως είναι οι λιλιπούτειοι πρωταγωνιστές των αθλητικών γηπέδων.

Το «Τουρνουά Αγάπης» θα συνεχιστεί με αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ και τζούντο έως και τις 13 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

► Βόλεϊ: Σάββατο 5.12 ● ΔΑΚ Αγ.Παύλου (τέρμα Ανθέων) ● 11π.μ.-2 μ.μ

► Μπάσκετ: Κυριακή 6.12 ● Γήπ. Επταπυργίου (Επταπυργίου 150) ● 11 π.μ.-2 μ.μ.

► Χάντμπολ: Σάββατο 12.12 ● ΔΑΚ Τριγώνου Συκεών (Λεχόβου με Μανδηλαρά) ● 11 π.μ.-2 μ.μ.

► Τζούντο: Κυριακή 13.12 ● ΔΑΚ Τριγώνου Συκεών (Λεχόβου με Μανδηλαρά) ● 11 π.μ.-2 μ.μ.

prosklisi new small

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Την ίδια ώρα, στελέχη των κοινωνικών δομών που λειτουργεί ο δήμος και το Κέντρο «ΕΡΓΑΝΗ» κλιμακώνουν την κινητοποίησή τους για την επιτυχία της κοινής πρωτοβουλίας με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων.

Πρόκειται για την τρίτη κατά συνεργασία του δήμου με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ στο μέτωπο αυτό, η οποία θα κορυφωθεί την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου. Στελέχη των κοινωνικών δομών και Υπηρεσιών του δήμου από τις 9 το πρωί έως και την έναρξη του αγώνα ΠΑΟΚ-Πανιώνιος, θα βρίσκονται έξω από τη ΘΥΡΑ 3 του γηπέδου της Τούμπας περιμένοντας τους φιλάθλους με τη δική τους συμβολική αλλά ουσιαστική προσφορά σε τρόφιμα και φάρμακα.

Στόχος, όλοι μαζί, έξω από την Τούμπα να φέρουν… τούμπα και την ελάχιστη που μπορεί να υπάρχει αδιαφορία για το πρόβλημα που βιώνουν εκατοντάδες συνάνθρωποί μας. Ήδη το μήνυμα έχει μεταδοθεί σε όλη την Θεσσαλονίκη με τη διανομή ενημερωτικών εντύπων κατ’ αρχήν έξω από το γήπεδο της Τούμπας, ενώ σήμερα αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της πόλης.

 

ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΗ

Τον αγώνα ενισχύουν σύσσωμη η σχολική κοινότητα με τα νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια να αναπτύσσουν τις δικές τους δράσεις.

Στελέχη του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου επισκέφθηκαν τα σχολικά συγκροτήματα και ενημέρωσαν αναλυτικά για τους στόχους της πρωτοβουλίας. Ήδη για την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου έχουν προγραμματισθεί οι πρώτες εκδηλώσεις στο 9ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης και στο 7ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης, όπου στελέχη των κοινωνικών δομών θα παραλάβουν τα πρώτα τρόφιμα που θα έχουν συγκεντρωθεί.

Σε κινητικότητα βρίσκεται και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, όπως και τα ΚΑΠΗ, τα οποία αφιερώνουν όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις τους στη στήριξη πολλών συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν συνθήκες ανέχειας και φτώχειας.

Συγκέντρωση τροφίμων θα γίνεται και κατά τη διάρκεια της 21ης Συνάντησης Χορωδιών, που θα πραγματοποιηθεί από 4 έως 7 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών.

«Οι ανάγκες, δυστυχώς, παραμένουν αυξημένες. Και η αντιμετώπισή τους μπορεί να γίνεται ασφαλέστερη όταν όλο και περισσότεροι συμμετέχουμε στο κίνημα της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης», τονίζουν σε μήνυμά τους ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Αρίστος Γαλανός, προσκαλώντας τους πάντες να συμμετάσχουν στην προσπάθεια ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου προσφέροντας τη δική τους βοήθεια.

 

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Τηλέφωνο:           2313 313125, -6, -7                                                                        Συκιές, 27 Νοεμβρίου 2015

Fax:                       2310 629185                                                       

gt.sykies@n3.syzefxis.gov.gr                                                                                                                   ett.sykies@n3.syzefxis.gov.gr

www.dimosneapolis-sykeon.gr

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
•Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής: 2313.313160 & 2313.313151

•Κοινωνικό Παντοπωλείο: 2310.514706

Γράψτε το σχόλιό σας.