facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. ΑθηναίωνΕκδηλώσεις: Προτάσεις από τις εκδόσεις «ΕΝ ΠΛΩ»

en plo

2 Δεκεμβρίου: Μνήμη Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου

Προτάσεις από τις εκδόσεις «ΕΝ ΠΛΩ»

22

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΑΞΙΔΙ – «ΑΛΗΤΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΣΙΔΗΣ

Σχήμα: 21 Χ 28
Χαρτόδετο εξώφυλλο
Αριθμός σελίδων: 48
Τιμή: 12 €

Ο μικρός Άγγελος ακούει τυχαία για το Άγιο Όρος. Ένας ζήλος τον κυριεύει να πάει κι αυτός εκεί. Ο Πειραιάς του 1915, όμως, όπου ζει και εργάζεται, είναι αρκετά μακριά και τα χρήματα που έχει για εισιτήριο ελάχιστα.
Όταν τελικά καταφέρνει να μπει στο καράβι, αμέσως αντιλαμβάνεται τις συνέπειες της πράξης του. Η πάλη μέσα στην καρδιά του έχει ήδη ξεσπάσει. Είτε θα φύγει στα κρυφά για να πετύχει τον σκοπό του, είτε απλώς θα συμβιβαστεί…

Ο ίδιος ο Άγιος Πορφύριος αφηγείται μία κρίσιμη περιπέτεια της ζωής του, η οποία με τη σειρά της αποκαλύπτει την ξεκάθαρη θέση του στα διλήμματα, την δύναμη της αποφασιστικότητάς του, αλλά και την διακριτική επέμβαση της Θείας Πρόνοιας όταν κάποιος χρειάζεται … λίγη βοήθεια παραπάνω.

Η παρούσα έκδοση είναι εικονογραφημένη από τον Χρήστο Γουσίδη με απόλυτη συνέπεια στους τόπους, την μορφή του κόσμου και τις συνθήκες εκείνης της εποχής.

Tο κείμενο προέρχεται από το βιβλίο: «Βίος καί Λόγοι», του Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου, εκδόσεις Ι. Μονής Χρυσοπηγής Χανίων.

23

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 10% 

25

Κρουσταλάκης Γεώργιος

ΟΣΙΟΣ ΓΕΡΩΝ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗΣ

Ο πνευματικός πατέρας και παιδαγωγός

Σχήμα: 14Χ21
Αριθμός σελίδων: 296
Τιμή: 13 €

Στο μικρό αυτό πόνημα, ο συγγραφέας ασχολείται με τη φωτεινή προσωπικότητα του οσίου Γέροντος Πορφύριου Μπαϊρακτάρη. Ήταν ο διακριτικός πνευματικός Πατέρας της αγάπης, της ταπείνωσης και της υπακοής. Αγάπησε ιδιαιτέρως μία κατηγορία ανθρώπων, που στους αγώνες τους συνήθως παραμένουν «απαράκλητοι», τους ανθρώπους της οδύνης και του πένθους και κυρίως τους γονείς που σηκώνουν κάποιο σταυρό και πορεύονται στη ζωή με ανδρείο πνεύμα υπομονής και καρτερικότητας, καθοδηγούμενοι από μία εσώτερη «φερέπονον» αίσθηση.

Ο Όσιος Πορφύριος υπήρξε πνευματικός Πατέρας των νέων ανθρώπων και σύμβουλος οικογένειας, σε μια εποχή, που, όπως ομολογούν οι ειδικοί διακρίνεται για την αντιπαιδαγωγικότητα και την παθογένειά της. Ήταν ο άνθρωπος που έζησε στην περιοχή του θαύματος και εκφράστηκε με τη «θεία τρέλα».

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 20% 

27

Παπαθανασίου Θανάσης

ΟΣΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗΣ

Ένας ησυχαστής του Αγίου Όρους στην καρδιά της πόλης

Σχήμα: 11Χ17
Αριθμός σελίδων: 64
Τιμή: 4 €

Η θεολογική μελέτη της ζωής και της διδασκαλίας σύγχρονων προσώπων του εκκλησιαστικού στερεώματος είναι μια ιδιότυπη άσκηση. Θα την ονόμαζα «άσκηση στη συνάντηση με το σήμερα», υπό την έννοια ότι πασχίζεις να διακρίνεις ποια ρεύματα συνθέτουν την τρέχουσα συγκυρία, να αφουγκραστείς τι ιδιαίτερο κομίζει κάθε παρουσία, να διαγνώσεις συγκλίσεις και αποκλίσεις, να νοήσεις τη θεολογία ως ζωντανή πράξη.

Όλα αυτά έχουν κόπο άσκησης στη μαθητεία και στην ευθυκρισία, κόπο στον οποίο υποχρεούνται μεν όλοι οι βαπτισμένοι, αλλά τον οποίο αντιστρατεύεται ο μορφέας των μονομερειών και της αυτοδικαίωσης.

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 20% 

Γράψτε το σχόλιό σας.