facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: Πρόσκληση σε Κ. Παπούλια -Τράπεζα χρόνου

Πρόσκληση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να επισκεφθεί το δήμο Νεάπολης-Συκεών και το Μνημείο του Επταπυργίου απευθύνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, με επιστολή που απέστειλε χθες (7.7) στον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα της χώρας μας.

Είχε προηγηθεί προφορική πρόταση του κ.Δανιηλίδη προς τον κ.Παπούλια κατά την πρόσφατη (3.7) συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των πολιτικών επαφών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος της 18ης Μαΐου και των ενεργειών κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

Στη διάρκειά της ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την περιοχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών, και κυρίως για τις πρώην φυλακές του Επταπυργίου, γεγονός που, όπως τονίζει ο δήμαρχος στην επιστολή του, «αποτέλεσε θαυμάσια αφορμή ώστε να πραγματοποιήσουμε ένα όνειρό μας φιλοξενώντας την υψηλότητά σας έστω και για λίγες ώρες» στον «τόπο μαρτυρικής θυσίας πολλών αγωνιστών της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας».

Μεταξύ άλλων, ο Σ.Δανιηλίδης εκφράζει την περηφάνιά του «για τον τόπο μας, για τους σπουδαίους ανθρώπους που πότισαν με αίμα τα χώματά του», προσθέτοντας ότι «γι’ αυτό και μόνιμο μέλημα και έγνοια μας είναι τα παιδιά μας να διδαχθούν την αλήθεια και να κρίνουν μόνα τους τα ντοκουμέντα, και καθώς μεγαλώνουν να γίνονται ενεργοί πολίτες, ικανοί να αποτρέψουν αντεθνικά, αντιδημοκρατικά, φασιστικά και ρατσιστικα φαινόμενα και τακτικές, τις οποίες κατακρίνουμε και μαχόμαστε».

trapeza xronou

Γνωριζόμαστε καλύτερα στην Τράπεζα Χρόνου

♦ Συγκεντρώνουμε φάρμακα και ρούχα

 

 

«Εκδήλωση Γνωριμίας», που διαφέρει από τις τυπικές, οργανώνουν τα στελέχη και οι εθελοντές της Τράπεζας Χρόνου του δήμου Νεάπολης-Συκεών και του Κέντρου Εργάνη αύριο, Τετάρτη 9 Ιουλίου.

Σκοπός είναι να μοιραστούν με συνεργάτες, παλιούς και νέους φίλους, εμπειρίες και ιδέες σχετικά με την Αχρήματη Ανταλλακτική Οικονομία και τη συμβολή που μπορούμε να έχουμε όλοι στη βελτίωση της καθημερινότητας έστω και ενός συνανθρώπου μας μέσω της εθελοντικής προσφοράς γνώσεων και υπηρεσιών.

Η συνάντηση θα περιέχει χαλαρή συζήτηση, την οποία θα… τροφοδοτούν τα νόστιμα εδέσματα που θα ετοιμάσουν οι μάγειρες του Κοινωνικού Εστιατορίου.

Ταυτόχρονα, όμως, κι επειδή η προσφορά πάσης φύσεως δεν κάνει διαλείμματα, θα συγκεντρώνονται φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίο υποστηρίζει κατά μέσο όρο το μήνα 130 οικογένειες άνεργων, άπορων και ανασφάλιστων πολιτών.

Επίσης, όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν και είδη ρουχισμού, οικιακής χρήσης, βιβλία και παιχνίδια. Τα είδη αυτά θα δοθούν στις οικογένειες των δικαιούχων των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, οι οποίες υπενθυμίζεται ότι είναι το Γραφείο Διαμεσολάβησης, το Κοινωνικό Εστιατόριο, οι Δημοτικοί Λαχανόκηποι, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η Τράπεζα Χρόνου.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εργάνη (Καραβαγγέλη 1, Συκιές) από τις 7 το απόγευμα.  Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους…

 

 

Info:

Τράπεζα Χρόνου: Τηλέφωνο: 2310 621166

e-mail: trapezaxronou@ergani.gr

 

 

 

 

κ.Παπούλια

Γράψτε το σχόλιό σας.