facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: Πρόκληση του Σέιχ-Σου για τους ποδηλάτες…

Πρόκληση του Σέιχ-Σου για τους ποδηλάτες…

Δεκάδες αθλητές χάρηκαν το ποδήλατο και τη φύση, συμμετέχοντας στο Λαϊκό

Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας που διοργάνωσαν η ΚΕΥΝΣ και ο Π.Ο. «Βέλος»

 

 

Δεκάδες αθλητές συλλόγων αλλά και δεκάδες ερασιτέχνες, μικρής και μεγαλύτερης ηλικίας, που αγαπούν το ποδήλατο και το… αποδεικνύουν ανεβαίνοντας ακόμη και στο… Σέιχ-Σου, συμμετείχαν χτες στους αγώνες ορεινής ποδηλασίας μικρών κατηγοριών, με την ονομασία «Bottecchia Bike&Fun Cup» και τον Λαϊκό Αγώνα που ακολούθησε, για μαθητές Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και ενήλικες.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο Σέιχ Σου, στην περιοχή Πηγή Μπάρμπα Γιώργη, από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών και την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο «Βέλος».

Οι αγώνες στάθηκαν η αφορμή για να γεμίσει ζωή το Σέιχ Σου, αυτός ο πνεύμονας πρασίνου που βρίσκεται στη μεγάλη «γειτονιά» του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Η εκδήλωση διοργανώθηκε φέτος για δεύτερη φορά και, όπως είπε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, που έδωσε την εκκίνηση του αγώνα, βρέθηκε από την αρχή μέχρι το τέλος στους αγώνες και ενθάρρυνε τους αθλητές, «ο δήμος είναι αποφασισμένος να καθιερώσει αυτούς τους ορεινούς λαϊκούς αγώνες ποδηλασίας, όπως και τον Λαϊκό Δρόμο ‘‘Παναγιώτης Αφαλής’’ και κάθε άλλη διοργάνωση που βάζει την κίνηση στη ζωή μας και ενισχύει τον μαζικό αθλητισμό».

Στο ίδιο πνεύμα και ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης, που αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις, αλλά και στα τμήματα αθλητισμού που λειτουργούν στο δήμο. «Στόχος της οργανωμένης αυτής παρέμβασης είναι οι δράσεις αυτές να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των πολιτών, και κυρίως των παιδιών, στην άθληση και τη φύση, να τους κάνουν να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στη χρήση του ποδηλάτου και στην άθληση», ανέφερε.

Με την ολοκλήρωση των απονομών, η πρόεδρος του Π.Ο. «Βέλος» Κάτια Δάκου απένειμε τιμητικά τη φανέλα του συλλόγου στον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και στον πρόεδρο της ΚΕΥΝΣ Δημήτρη Απατσίδη για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του αθλήματος και την προώθηση του ποδηλάτου.

Στους αγώνες παραβρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλης Βουλγαρίδης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Ζιγκερίδης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης, ο Πρόεδρος της Β’/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης, οι τοπικές σύμβουλοι Γλυκερία Νιφτανίδου (Συκεών) και Ειρήνη-Μαρία Παπαδάκη (Πεύκων), ο πρόεδρος του Π.Γ.Σ Λάρισας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠ Σάββας Τσοπούρογλου, ο πρόεδρος της ΕΠΣΜΑΘ Κλεάνθης Μπάργκας, ο πρόεδρος του «Μαχητή» Σερρών Γιώργος Θεοδωρίδης , ο πρόεδρος του Α.Ο. Φλώρινας Αλέξανδρος Μπόσκος και πλήθος κόσμου.

 

Οι νικητές

Συνολικά 93 αθλητές από τους συλλόγους Αίας-Κιλκίς, ΒΑΟ, Θερμαιός, Μαχητής Σερρών, Μαχητές Πεύκων, Π.Γ.Σ. Λάρισας, ΠΑΟΚ, Πηνειός Λαρίσης, Ποδηλάτης, Α.Ο. Φλώρινας, Χίλια Δένδρα και Βέλος πήραν μέρος στη διοργάνωση των αγωνιστικών κατηγοριών, ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε ο λαϊκός αγώνας.

Στις κατηγορίες open οι Χρήστος Πουλημένος (Δημοτικό), Νικόλαος Μουστακίδης (Γυμνάσιο) και Κωνσταντίνος Πάτσιος επιβλήθηκαν των αντιπάλων τους και κέρδισαν τις αντίστοιχες κατηγορίες.

Μεγάλοι νικητές του αγωνιστικού τμήματος είναι οι: Κωνσταντίνος Ζολώτας (παμπαίδων), Φανή Μπάνου (παγκορασίδων), Χρήστος Γόκτσης (Μίνι Μεγάλα Αγόρια), Κωνσταντίνος Ντέρος (Μίνι Μικρά Αγόρια) και Ευανθία Σφίγγα (Μίνι Μικρά Κορίτσια). Στην κατηγορία Μίνι Μεγάλα Κορίτσια, Ζαφειρώ Καζάκου και Σοφία Καπετανίδου ισοφάρισαν νίκες και βαθμούς, χάνοντας προβάδισμα στη διεκδίκηση του επάθλου.

Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και του Λαϊκού Δρόμου παρούσες ήταν οι εθελοντικές ομάδες ΕΔΟΜΑΚ του δήμου Νεάπολης-Συκεών με πυροσβεστικό όχημα και η ΕΠΟΜΕΑ, όπως επίσης και εθελοντική ιατρική ομάδα.

podilato 1podilato 2podilato 3podilato 4podilato 5podilato 6podilato 7

 

 

 

 

podilato 8podilato 9podilato 10podilato 11podilato 12podilato 13podilato 16

 

 

 

 

 

podilato 17podilato 18

Γράψτε το σχόλιό σας.