facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. ΛαρισαίωνΕκδηλώσεις: Πρόγραμμα της συνδιάσκεψης με τίτλο “Η Πόλη που μαθαίνει”

Έγγραφο1

Διεθνής Συνδιάσκεψη  με τους κορυφαίους ριζοσπάστες  στοχαστές

της Eκπαίδευσης  Ενηλίκων Peter Jarvis,Ted Fleming και Peter Mayo

ΘΕΜΑ:

Εκπαίδευση Ενηλίκων & Τοπική κοινωνία

(Adult education and local society)

 

 Λάρισα (Μεζούρλο), Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας-Τμήμα Ιατρικής, Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης».

 

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, ώρες 09:00-18:30

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, ώρες 09:00-14:00

Ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων και με τη στήριξη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  διοργανώνει  στις 20-21 Ιουνίου  2015 στο Αμφιθέατρο   της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Λάρισα, Μεζούρλο),  Διεθνή Συνδιάσκεψη   με τίτλο «Adult education and local society» (Εκπαίδευση Ενηλίκων και Τοπική Κοινωνία) με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τρεις κορυφαίοι ριζοσπάστες στοχαστές της εκπαίδευσης  ενηλίκων, οι  κ.κ. Peter Mayo, Ted Fleming  και Peter Jarvis θα παρουσιάσουν ιδέες τους και θα συζητήσουν με τους συνέδρους σε ό,τι αφορά το θέμα του προγράμματος «Πόλη που μαθαίνει», για το οποίο έχει αναλάβει πρωτοβουλία ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με φορείς της Πόλης.

«Η πόλη που μαθαίνει» πρόκειται για ένα καινοτόμο σχέδιο που έχει ως σκοπό να παρέμβει δυναμικά στο επίπεδο της διά βίου μάθησης. Με σοβαρότητα και υψηλού επιπέδου επιστημονική προσέγγιση, ένας Δήμος της Ελληνικής περιφέρειας επιδιώκει συνεργασίες με κορυφαίους επιστήμονες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιχειρεί να προσφέρει στην τοπική κοινωνία, οργανώνοντας εκπαιδευτικά προγράμματα για τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την κρίση και παράλληλα ωθώντας τα μέλη της τοπικής κοινωνίας σε μια ενδιαφέρουσα διαδικασία δια βίου μάθησης και προσωπικής εξέλιξης.

Δηλώσεις συμμετοχής -Πληροφορίες
Τηλεφωνικά: 2410680205

Δηλώσεις Συμμετοχής Ηλεκτρονικά facebook – http://on.fb.me/1JxhGdD
website – http://bit.ly/1cekheY

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

 

Σάββατο, 20 Ιουνίου

 

09:00-09:30 Προσέλευση-Εγγραφές
09:30-10:00   Χαιρετισμοί

Παρουσίαση της δράσης «Η Πόλη που μαθαίνει» απ’ τους Αντιδημάρχους Παιδείας & Νεολαίας Αλέξανδρο Μπατζανούλη

και Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρη Δεληγιάννη.

Χαιρετισμός από τον Αλέξη Κόκκο, Πρόεδρο της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων

10:00-11:30 Ομιλία του Peter Jarvis
11:30-12:00 Διάλειμμα- Καφές
12:00-14:00 Συζήτηση του Peter Jarvis με τους συνέδρους

Συντονιστής: Δημήτρης Δεληγιάννης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής

Σχολιαστής: Γιώργος Κουλαουζίδης, καθηγητής-σύμβουλος εκπαίδευσης ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, μέλος της Επιστημονικής Ένωσης

14:00-14:45 Διάλειμμα- Φαγητό
14:45-16:15 Ομιλία του Peter Mayo
16:15-16:30 Διάλειμμα- Καφές
16:30-18:30 Συζήτηση του Peter Mayo με τους συνέδρους

Συντονιστής: Απόστολος Μπάρλος, Παιδαγωγικός Σύμβουλος ΣΔΕ Θεσσαλίας

Σχολιαστής: Θανάσης Καραλής, Αν. Καθ. Δια Βίου Μάθησης στο Πανεπιστήμιο Πατρών

 

Κυριακή, 21 Ιουνίου

09:00-09:30

Προσέλευση-Καφές
09:30- 09:40 Χαιρετισμός από τον Αποστόλη Καλογιάννη, Δήμαρχο Λαρισαίων
09:30-11:00   Ομιλία του Ted Fleming
11:00-11:30 Διάλειμμα- Καφές
11:30-13:30

 

 

 

 

13:30-14:00

-Συζήτηση του Ted Fleming με τους συνέδρους

Συντονιστής: Δημήτρης Κολοκοτρώνης, Σχολικός Σύμβουλος, Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας

Σχολιαστής: Αλέξης Κόκκος, Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων

-Συμπεράσματα από τη διημερίδα- Γενική Συζήτηση

 

 

Στους συνέδρους θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 

 

 

Παρουσίαση των βασικών ομιλητών

 

Ο Peter Jarvis θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους μελετητές της εκπαίδευσης ενηλίκων. Σπούδασε θεολογία και κοινωνιολογία και αργότερα ασχολήθηκε εντατικά με το ζήτημα της μάθησης, κυρίως σε σχέση με την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Έχει λάβει ποικίλες ακαδημαϊκές διακρίσεις, και έχει παρουσιάσει τις ιδέες του σε εκατοντάδες Συνέδρια. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και τα βιβλία του έχουν εκδοθεί σε πολλές χώρες. Το 1998 του απονεμήθηκε το Διεθνές Βραβείο Συγγραφικού Έργου στην Εκπαίδευση Ενηλίκων Cyril O. Houle από την Αμερικανική Ένωση για τη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Κατάρτιση Ενηλίκων. Εδώ και πολλά χρόνια είναι επικεφαλής της συντακτικής ομάδας του φημισμένου επιστημονικού περιοδικού International Journal of Lifelong Education.

Έχει ασχοληθεί έμπρακτα με δραστηριότητες της «πόλης που μαθαίνει».

Ο Ted Fleming, απόφοιτος του Τμήματος εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Columpia της Νέας Υόρκης, υπήρξε επικεφαλής του τμήματος Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας για τη πρόσβαση στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, των ατόμων με αναπηρία. Το 2014 τιμήθηκε με το βραβείο Jack Mezirow για τη «συμβολή στην κατανόηση της εκπαίδευσης ενηλίκων στη θεωρία, την έρευνα και την πράξη». Έχει συγγράψει μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων και βιβλίων διεθνούς απήχησης που σχετίζονται με τη δια βίου μάθηση και την εκπαίδευση ενηλίκων.

Ο Peter Mayo,καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μάλτας, αρμόδιος για την Εκπαίδευση Ενηλίκων, έχει δημοσιεύσει πάνω από εκατό εργασίες σε περιοδικά και βιβλία. Τα θέματα που διαπραγματεύεται είναι: Σοσιαλισμός και Δημοκρατία, Σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ανθρωπότητα και Κοινωνία, Παγκοσμιοποίηση, Εκπαίδευση και Κοινωνία, Γλώσσα και Εκπαίδευση, Πολιτική Αγανάκτηση κ.ά.

 

Γράψτε το σχόλιό σας.