facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Εθελοντική Αιμοδοσία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών:
1990 – 2021 • 31 χρόνια • 98 εξορμήσεις • 6.409 εγγεγραμμένοι αιμοδότες • 2.000 φιάλες ετησίως 
• 80 νέοι αιμοδότες σε κάθε εξόρμηση

♦ Με τη συγκινητική προσέλευση 450 εθελοντών ολοκληρώθηκε το Σάββατο η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης (5-12 Ιουνίου) του δήμου
♦ Σίμος Δανιηλίδης «Σας ευχαριστούμε πολύ. Συνεχίζουμε μαζί για όσους και όσες μας έχουν ανάγκη»

11 12

Με 450 επιπλέον μονάδες αίματος ενισχύθηκε Δημοτική Τράπεζα Αίματος Νεάπολης-Συκεών κατά τη διάρκεια της δεύτερης ετήσιας τακτικής Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης που διοργάνωσε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών από τις 5 έως και τις 12 Ιουνίου, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή και έντονη ευαισθητοποίηση του κινήματος των Εθελοντών Αιμοδοτών που έχει διαμορφωθεί στο δήμο.
«Παρότι το ‘ευχαριστώ’ είναι λίγο, η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να ευχαριστήσουμε για ακόμα μία φορά τους ‘ήρωες’ της ζωής, τους πρεσβευτές της ζωής, τους εθελοντές και τις εθελόντριες αιμοδότες, των οποίων η συμμετοχή ήταν και πάλι συγκινητική, με εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους, παλιούς και νέους να στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα προσφοράς, αλληλεγγύης, ανιδιοτέλειας, κοινωνικής ευθύνης, ευαισθησίας και ευσυνειδησίας» σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.
Όπως προσθέτει ο κ. Δανιηλίδης «ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, αποτελεί ίσως τον μοναδικό δήμο που στην πορεία του χρόνου έχει να επιδείξει τόσο πλούσιο έργο και αξιοζήλευτη δράση στον τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, διατηρώντας τη μεγαλύτερη Δημοτική Τράπεζα Αίματος στη χώρα μας. Κι αυτό είναι αποτέλεσμα σταθερών και συνεπών δυναμικών εκστρατειών, οι οποίες επεκτείνονται στη δωρεά οργάνων σώματος, βλαστοκυττάρων, αιμοπεταλίων και μυελού των οστών, επιτυγχάνοντας να ευαισθητοποιούμε και να κινητοποιούμε ετησίως χιλιάδες συμπολιτών και συνδημοτών μας κατά τις τρεις τακτικές αλλά και στις έκτακτες αιμοδοσίες που διοργανώνουμε με τη στενή και αγαστή συνεργασία με τα νοσοκομεία της πόλης, που εξελίσσονται σε γιορτή της ανθρωπιάς, της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, και του αλτρουισμού.
Τα απολογιστικά, μάλιστα, στοιχεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου, για την πορεία των Εθελοντικών Αιμοδοσιών που διοργανώνονται από το 1990 μέχρι σήμερα, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και ενδεικτικά των σταθερών, ισχυρών αποθεμάτων αγάπης και αλληλεγγύης που είναι φωλιασμένα στην κοινωνία του δήμου, με το κύμα του εθελοντισμού να γιγαντώνεται χρόνο με το χρόνο μεταφέροντας ισχυρά μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας. Αυτό, άλλωστε, μαρτυρούν οι 6.409 εγγεγραμμένοι αιμοδότες, 2.000 φιάλες ετησίως, οι 80 νέοι αιμοδότες σε κάθε εξόρμηση και οι 98 εξορμήσεις σε μία σταθερή πορεία 31 χρόνων.
«Και η συνολική απήχηση των εκστρατειών των τελευταίων ετών θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη εάν η προσπάθεια και η ευαισθησία όλων μας, διοργανωτών και εθελοντών, δεν ναρκοθετούνταν από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), το οποίο και πάλι, όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια με ‘αστείες’ δικαιολογίες, αλλά ουσιαστικά ανεξήγητα, αδικαιολόγητα και προκλητικά, δεν επιτρέπει τη μετάδοση των ραδιοτηλεοπτικών μηνυμάτων της Εθελοντικής μας Εκστρατείας από τα ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας, την ίδια ώρα, μάλιστα, που εγκρίνει ήσσονος σημασίας μηνύματα άλλων φορέων» επισημαίνει με αγανάκτηση ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς, ούτε το Κοινοβούλιο, όπου απευθυνθήκαμε ως εποπτικό φορέα του ΕΣΡ, δεν έχει επιληφθεί του τόσο κρίσιμου αυτού θέματος ειδικά την κρίσιμη αυτή περίοδο, με τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των νοσοκομείων που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα ανεπάρκειας αίματος».

450 μονάδες αγάπης και προσφοράς

Κι αυτή η Εβδομάδα Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης ήταν πλήρως προσαρμοσμένη στις συνθήκες της πανδημίας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα και επιβεβλημένα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία όλων. Με σύνθημα «Προστατεύουμε τον εαυτό μας και βοηθάμε τους συνανθρώπους μας» η προσέλευση των εθελοντών γινόταν μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού και προγραμματισμού, ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, με σταθμούς και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες (Πεύκων, Αγίου Παύλου, Συκεών και Νεάπολης).
Η Εθελοντική Αιμοδοσία ξεκίνησε από τα Πεύκα και ολοκληρώθηκε στη Νεάπολη, με ενδιάμεσο σταθμό τις Συκιές και τον Άγιο Παύλο, με την πολύτιμη βοήθεια των έμπειρων στελεχών της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου αλλά και του εξειδικευμένου δυναμικού των συνεργαζόμενων νοσοκομείων ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΑΧΕΠΑ, ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Ταυτόχρονα, ειδικά επιστημονικά στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, αλλά και εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων ενημέρωναν τους εθελοντές για τη δωρεά οργάνων σώματος, την προσφορά μυελού των οστών και βλαστοκυττάρων, και την εγγραφή τους στον κατάλογο του Δικτύου Αιμοπεταλίων, ενώ, παράλληλα, συγκεντρώθηκαν φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.
«450 μονάδες αγάπης και προσφοράς αποδεικνύουν ότι η καρδιά της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης χτύπησε για ακόμα μία φορά δυνατά στο δήμο Νεάπολης-Συκεών» σημειώνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη, συγχαίροντας και ευχαριστώντας και πάλι, όλους όσοι συμμετείχαν στην μεγάλη προσπάθεια του δήμου.
Σταθεροί αρωγοί και συνοδοιπόροι και στην εκστρατεία αυτή η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» και όλοι τους τοπικοί σύλλογοι και φορείς του δήμου.

Γράψτε το σχόλιό σας.