facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. ΑθηναίωνΕκδηλώσεις: Όλη η γιορτή σε ένα κουτί! 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Όλη η γιορτή σε ένα κουτί! 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

11Layout 1

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Τίτλος: Δυο φορές το ’21
Υπότιτλος: 21 ήρωες και 21 ηρωίδες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821
Συγγραφείς: Αγγελική Μαστρομιχαλάκη-Παντελής Ζούρας
Εικονογράφηση: Σπύρος Ζαχαρόπουλος
Πρόλογος: Δρ Στέφανος Καβαλλιεράκης
Μέγεθος: 21 X 29
Αριθμός σελίδων: 120
Χαρτόδετο
ISBN: 978-960-619-073-5
Τιμή: 17,00€
KYKΛΟΦΟΡΕΙ: 21/12/2020

Σε όλα τα βιβλιοπωλεία και οnline εδώ

Το βιβλίο αυτό είναι ένας μικρός φόρος τιμής σ’ αυτούς τους ήρωες και τις ηρωίδες που αγωνίσθηκαν για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα μια ελεύθερη Ελλάδα. Όλες και όλοι δεν είναι μυθικά πρόσωπα, δεν είναι κατασκευασμένοι υπερ-ήρωες. Είναι πρότυπα αυθεντικά. Είναι μια αλήθεια που ποτέ δεν πρέπει να ξεχαστεί. Όλοι αυτοί οι ήρωες σήκωσαν το ανάστημά τους, έπιασαν τα όπλα, πήραν πρωτοβουλίες και κυρίως τη ζωή και τη μοίρα τους στα δικά τους χέρια. Έγιναν ήρωες, θρύλοι που ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν έναν ολόκληρο κόσμο. Έγιναν ένδοξη ιστορία, γεμάτη αίμα και δάκρυα, ντυμένη με τη γαλανόλευκη σημαία μας.

Αγγελική Μαστρομιχαλάκη-Παντελής Ζούρας

Tο 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 που είχε ως συνέπεια την ίδρυση του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Είναι η πρώτη φορά που το 1821 εορτάζεται σε συνθήκες κοινωνικής και δημοκρατικής ομαλότητας, κάτι που δεν ίσχυε στα 100 ή 150 χρόνια από τη ίδρυσή του. Το 1821 είναι ένα ορόσημο όχι μόνο ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό, μια μικρή άνοιξη των λαών εις βάρος του κόσμου των Αυτοκρατοριών και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις ιστορίες των ανθρώπων που θα διαβάσετε σε αυτό το βιβλίο, αυτές τις μακρινές αλλά τόσο αληθινές ιστορίες, που ηχούν τόσο παράξενα σήμερα στα αυτιά μας.

Από τον πρόλογο του ιστορικού Δρ Στέφανου Καβαλλιεράκη
Διευθυντή Μουσείου Πόλεως Αθηνών-Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία

13

1821-2021: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Όλη η γιορτή σε ένα κουτί!

Οι εκδόσεις Εν Πλω, συμμετέχοντας στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, παρουσιάζουν μια συλλεκτικη κασετίνα που δεν πρέπει να λείπει από καμιά βιβλιοθήκη!

Η κασετίνα περιέχει:

1. ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ’21, της Αγγελικής Μαστρομιχαλάκη και του Παντελή Ζούρα . Ένα πολυτελές βιβλίο – λεύκωμα με 42 ηρωικές μορφές του αγώνα που έδωσαν ως και το αίμα τους για την πατρίδα!

2. Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, του Διονυσίου Σολωμού. Ολόκληρο το ποίημα του εθνικού μας ποιητή με τις 158 στροφές!

3. Ο ΘΟΥΡΙΟΣ, το ποιητικό έπος του Ρήγα Φεραίου που ενέπνευσε τους αγωνιστές του ᾽21 και αφύπνισε ολόκληρη την Ευρώπη!

4. ΤΟ 1821 ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ, των φιλολόγων Φλώρας Βγόντζα και Ελένης Καλαθά. Ένα συνοπτικό οδοιπορικό από την έναρξη της επανάστασης (1821) έως την ίδρυση του πρώτου Ελληνικού κράτους (1830), με αναφορές στα σημαντικότερα πρόσωπα και γεγονότα.

5. ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821, βιβλίο ζωγραφικής για παιδιά σε εικονογράφηση του Σπύρου Ζαχαρόπουλου.

6. ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2021. Κάθε μέρα και μία αναφορά σε μια μεγάλη μάχη των Ελλήνων, μία παραπομπή σε ένα σημαντικό γεγονός εκείνης της εποχής, μία ρήση κάποιου Έλληνα αγωνιστή ή Ευρωπαίου συμμάχου ή αντιπάλου αλλά και η θυσία κάποιου ή κάποιων που πρέπει να θυμόμαστε και να τιμούμε.

7. ΔΩΡΟ CD με 20 τραγούδια για την πατρίδα με την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου!

Γράψτε το σχόλιό σας.