facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: «Με το βλέμμα στραμμένο και στους πρόσφυγες…»

«Με το βλέμμα στραμμένο και στους πρόσφυγες…»

● Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, και με τον Βασίλη Λέκκα να δίνει τον τόνο,

πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης της «Βαλκανικής Πλατείας 2015»

Συμμαχικά Κοιμητήρια, νύχτα του Αυγούστου, πλημμυρισμένη από ήχους και ποίηση. Αυτή τη νύχτα, την χθεσινή, μέσα στον ιερό χώρο και παντοτινό μνημείο- σύμβολο, «σώπασαν τα πουλιά, σώπασαν οι καμπάνες, σώπασε κι ο πικρός Ρωμιός, μαζί με τους νεκρούς του…».

Ήταν μια από τις κορυφαίες στιγμές που ο Βασίλης Λέκκας απέδιδε τους στίχους του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου (Ο ταμένος) σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, μέσα σε μια κατανυκτική και μυσταγωγική ατμόσφαιρα που περιέβαλε την τελετή έναρξης της «Βαλκανικής Πλατείας 2015». Ήταν από τις βαθύτερες στιγμές που η σιωπή των ανθρώπων -που κατέκλυσαν τον χώρο- απέδιδε με τον καλύτερο τρόπο τιμή στους νεκρούς-ήρωες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά ταυτόχρονα εξέπεμπε το μήνυμα της ειρήνης και της ζωής, το μήνυμα της συναδέλφωσης και της φιλίας, της συνεργασίας και της αρμονικής συνύπαρξης μεταξύ των λαών των Βαλκανίων, έτσι ώστε να μην υπάρχουν άλλοι πόλεμοι και συγκρούσεις.

Στο πνεύμα αυτό κινήθηκε ο Βασίλης Λέκκας, ο οποίος, από τη στιγμή που ανέβηκε στη σκηνή έως την ολοκλήρωση της συναυλίας, με ιδιαίτερη εκφραστικότητα και ευαισθησία τραγούδησε για την ειρήνη και τη ζωή, ερμηνεύοντας έργα μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Μαζί του η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής και η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Δημήτρη Μπουλούση. Επί δίωρο και πλέον η σκηνή, με φόντο το ιστορικό μνημείο, μετατράπηκε σε βωμό όπου οι ήχοι ενώθηκαν με τις ψυχές των θεατών στέλνοντας όλοι μαζί τα δικά τους μηνύματα.

Αυτά συμπυκνώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο από τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, ο οποίος κατά το σύντομο χαιρετισμό του, με τον οποίο κήρυξε την έναρξη του κύκλου των εκδηλώσεων, τόνισε την ανάγκη «να εμπεδώσουμε όλοι μαζί κλίμα φιλίας, ειρήνης και συνεργασίας στα πολύπαθα Βαλκάνια». Αυτόν ακριβώς το στόχο υπηρετεί εδώ και 15 χρόνια η «Βαλκανική Πλατεία», η οποία «δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους, και κυρίως τη νέα γενιά, να έρθουν σε επαφή μέσα από τις τέχνες, τα γράμματα και τον πολιτισμό», όπως ανέφερε, ενώ μήνυμα συναδέλφωσης και ειρηνικής συμπόρευσης μετέφερε εκ μέρους του μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα ο π.Διονύσιος.

Παρόντες στην κορυφαία πρώτη εκδήλωση της «Βαλκανικής Πλατείας» οι πρόξενοι της Σερβίας Sinisa Pavic, της Κύπρου Αντώνης Μανδρίκης, της Αλβανίας Pavlina Ylli, ο επίτιμος πρόξενος της Κροατίας Βιορέλης Καραγιάννης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

 

«Μια κοινωνία που ψάχνει διεξόδους…»

Το κλίμα δεν άφησε ασυγκίνητο και τον ερμηνευτή, ο οποίος ανταπόδωσε την φιλοξενία στον ιερό χώρο, που πρώτη φορά εμφανίστηκε. «Νομίζω ότι υπήρχε ιδιαίτερη φόρτιση. Είναι η συσσώρευση μιας κοινωνίας που ψάχνει τις διεξόδους της. Βρεθήκαμε σε έναν τόπο-μνημείο της νεώτερης ιστορίας. Δεν είναι βαλκανική πλατεία, είναι σταθμός στον παγκόσμιο χάρτη. Και με βάση αυτό αποδόθηκαν τραγούδια τα οποία έχουν την αφύπνιση, κουβαλάνε την ιστορία», δήλωσε και πρόσθεσε: «Οφείλουμε να τα λέμε όχι σ’ αυτούς μόνο τους τόπους αλλά γενικότερα να είναι η σημαία μας, η πολιτιστική, για να λιγοστεύουν αυτού του είδους οι πλατείες και αυτού του είδους οι ανάγκες να στραφούμε και να υμνούμε για πάντα τους νεκρούς. Να κοιτάξουμε στο μέλλον όσο το δυνατόν να είμαστε ζωντανοί και όρθιοι».

«Είναι γνωστό ότι οι Βαλκανικοί και Παγκόσμιοι Πόλεμοι ξεκίνησαν από αυτή τη γειτονιά των Βαλκανίων, και ότι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, όχι μόνο στρατιώτες, έδωσαν τη ζωή τους σ’ αυτούς τους αγώνες, σ’ αυτές τις μάχες, σ’ αυτούς τους πολέμους. Αυτές τις μνήμες κι αυτά τα διδάγματα οφείλουμε να τα διατηρούμε άσβεστα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε μέσα από τις εκδηλώσεις του μεγάλου πολιτιστικού θεσμού του δήμου, τιμώντας παράλληλα τον αγώνα των βαλκανικών λαών για ελευθερία, ανεξαρτησία, αυτοδιάθεση, φιλία, συνεργασία και αλληλεγγύη», τόνισε ο Σ.Δανιηλίδης, αναδεικνύοντας τις σχέσεις που σφυρηλατήθηκαν μεταξύ των γειτόνων λαών στη μακραίωνη πορεία της ιστορίας.

 

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Ιδιαίτερα, όμως, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών στάθηκε στην ανάγκη να επιδειχθεί έμπρακτα η αλληλεγγύη των λαών απέναντι στους πρόσφυγες που προέρχονται από εμπόλεμες χώρες και διεκδικούν την ελπίδα προσπαθώντας να κατευθυνθούν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

«Βλέπουμε κάθε μέρα τους συνανθρώπους μας από την εμπόλεμη περιοχή της Συρίας, αλλά και από άλλες περιοχές, κατά δεκάδες χιλιάδες να διακινδυνεύουν τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους, να προσπαθούν να ξεφύγουν από την κατάρα του πολέμου στην πατρώα τους γη ελπίζοντας να βρουν κάτι καλύτερο σε άλλες χώρες. Πρέπει επιτέλους η ηγεσία της Ευρώπης, αλλά και οι ηγεσίες όλων των χωρών του κόσμου και οι ισχυρές δυνάμεις να στρέψουν το βλέμμα τους και να δείξουν το ενδιαφέρον και την ανθρωπιά τους σ’ αυτούς τους πολίτες. Η πολιτισμένη Ευρώπη, εάν θέλει να κρατήσει τον τίτλο της πολιτισμένης Ευρώπης, πρέπει να ανοίξει την αγκαλιά της και να δείξει την αλληλεγγύη της. Όλες οι χώρες, και ειδικά οι ευημερούσες και αυτές που έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν, πρέπει να δεχθούν την εγκατάσταση και να προσφέρουν τη φιλοξενία σε εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών απ’ αυτά τα μέρη», τόνισε με έμφαση.

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια που ξεκίνησε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και να συμμετάσχουν στην εκστρατεία ανθρωπιστικής βοήθειας προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης για την «ελάχιστη ανακούφιση αυτών των συνανθρώπων μας». «Δεν θέλουμε να ξαναδούμε στους δέκτες των τηλεοράσεών μας εκείνα τα φρικτά στιγμιότυπα όταν η γειτονική χώρα έκλεισε τα σύνορα και συνωστίζονταν χιλιάδες άνθρωποι,  ετοιμόγεννες κοπέλες, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά αντιμετωπίζοντας επιπλέον  και τα καιρικά φαινόμενα με τις καταιγίδες και τις βροχές. Όπως τα προηγούμενα χρόνια δείξαμε την αλληλεγγύη μας σε γειτονικούς λαούς που αντιμετώπισαν κρίσιμες καταστάσεις λόγω πολέμων ή εμφύλιων συρράξεων, έτσι και τώρα οφείλουμε να σταθούμε με ανθρωπιά και ευαισθησία αλληλέγγυοι προς αυτούς τους συνανθρώπους μας», υπογράμμισε.

Να σημειωθεί ότι η εκστρατεία του δήμου για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας που θα αποσταλεί στα σύνορα σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ξεκίνησε πριν δυο βδομάδες, με δεκάδες πολίτες να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης κατά τη διάρκεια των «Μερκουρείων 2015».

Από σήμερα η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας θα γίνεται  και στο πλαίσιο της «Βαλκανικής Πλατείας 2015» στην περιοχή Στρεμπενιώτη, στο περίπτερο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, έως και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Τα είδη αυτά είναι:

 • νερά σε ατομική συσκευασία,
 • γάλα εβαπορέ,
 • παιδικοί χυμοί και τοματοχυμοί,
 • χαρτί υγείας και μωρομάντηλα,
 • παιδικές κρέμες σε γυάλινη συσκευασία,
 • πλαστικές συσκευασίες για μερίδες φαγητού με καπάκι και πλαστικά πιρούνια,
 • μακαρόνια και ρύζι,
 • φρούτα,
 • λάδι,
 • κρουασάν και μπισκότα,
 • σαπούνια, οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες,
 • depon, bepanthol, γάζες, betadine, Comtrex και κρέμες αντιηλιακές,
 • πάμπερς και σερβιέτες,
 • κουβέρτες,
 • αθλητικά παπούτσια για παιδιά και ενήλικες σε όλα τα νούμερα

 

Καθημερινά, όμως, η ανθρωπιστική βοήθεια θα συγκεντρώνεται στις Κοινωνικές Υπηρεσίες στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1 – Ι. Μιχαήλ, Συκιές) και στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη), από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ., με τα στελέχη του δήμου να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την υποδοχή των εθελοντών και την παραλαβή των τροφίμων, ειδών ένδυσης και φαρμάκων.

Από το Τορόντο στη «Βαλκανική Πλατεία»…

● Σήμερα οι LOCOMONDO στο Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης και αύριο οι Lemon Bucket Orkestra

με τους ΚΟΖΑ MOSTRA

● Εγκαίνια εκθέσεων χαρακτικής και φωτογραφίας  

 

Με τη μεγάλη συναυλία των LOCOMONDO συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της «Βαλκανικής Πλατείας 2015», με επίκεντρο έως και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου την περιοχή Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης στις 9 μ.μ., με το αγαπημένο συγκρότημα της νεολαίας –και όχι μόνο- να παρασέρνει μικρούς και μεγάλου σε ξέφρενους χορευτικούς ρυθμούς και ένα ατέλειωτο πάρτι.

Νωρίτερα, στις 8 μ.μ. στον Εκθεσιακό Χώρο Εικαστικού Εργαστηρίου και Κέντρου Χαρακτικής «ΗΛΙΟΣ» (Λαγκαδά 120 και Δ.Κομνηνού), θα γίνουν τα εγκαίνια της Έκθεσης Χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών της πόλης των Σκοπίων.  Η έκθεση θα λειτουργήσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοικτή από τις 6-9 μ.μ.

Αύριο τη σκυτάλη παίρνουν οι Lemon Bucket Orkestra, που από το Τορόντο του Καναδά, όπου είναι η έδρα τους, μεταφέρουν στη «Βαλκανική Πλατεία» βαλκανικά μουσικά χρώματα με έντονα πολιτιστικά στοιχεία των Βαλκανίων με εκρηκτικό σχεδόν «πανκ πνεύμα». Νωρίτερα στη σκηνή θα εμφανισθούν οι KOZA MOSTRA.

Να σημειωθεί ότι φέτος η ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ απέκτησε και… στέκι γευσιγνωσίας, καθώς συμπολίτες μας από Τουρκία, Αλβανία, Βουλγαρία και Κύπρο που ζουν στην πόλη μας, μαζί με Ελληνίδες, θα παρουσιάσουν στοιχεία της εγχώριας κουζίνας τους. Αύριο μαγείρισσες από τη Σερβία και την Ελλάδα θα παρουσιάζουν τις γευστικές προκλήσεις των περιοχών τους.

Παράλληλα θα πραγματοποιούνται και οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Παιδικής Σκηνής.

 

 

INFO:

- ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών – Τηλ.: 313.329540

- Πληροφορίες: 2313.313125, -7

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

ΤΡΙΤΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

►Εγκαίνια Έκθεσης χαρακτικής του Εργαστηρίου Χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών της πόλης των Σκοπίων.

Εκθεσιακός Χώρος Εικαστικού Εργαστηρίου και Κέντρου Χαρακτικής «ΗΛΙΟΣ» (Λαγκαδά 120 και Δ. Κομνηνού) – 8μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης έως τις 15 Σεπτεμβρίου

Ώρες λειτουργίας: 6 μ.μ- 9 μ.μ.

 

► Συναυλία με τους LOCOMONDO

Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης – 9 μ.μ.

Ταξιδεύοντας ανά την Ελλάδα οι Locomondo μάς παρασέρνουν σε ξέφρενους χορευτικούς ρυθμούς κι ένα ατέλειωτο πάρτι σε θέατρα, παραλίες και πλατείες.

Μετά από 12 χρόνια σταθερής πορείας οι Locomondo  ανεβαίνουν στην σκηνή και μας ενώνουν σε μία τεράστια παρέα με συγκολλητικές ουσίες το χορό και τη χαρά, το τραγούδι και τα χαμόγελα!

Πρωταγωνιστές πάντα με τη μουσική, το τραγούδι και το κέφι για ζωή …

Είσοδος 5 ευρώ

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης – 9 μ.μ.

 • LEMON BUCKET ORKESTRA

Στα 4 χρόνια μουσικής τους παρουσίας απέκτησαν φίλους παντού. Από το Τορόντο στη Νέα Υόρκη, από τη Βουδαπέστη στο Βερολίνο, και τώρα στην Ελλάδα. Με έντονα πολιτιστικά στοιχεία και εκρηκτικό σχεδόν «πανκ πνεύμα» συγκινούν τους πάντες. Η σύνθεσή τους και η μουσική τους είναι κοσμοπολίτικη, καθώς κατάγονται από πολλές γωνιές της γης και επιτυγχάνουν ένα μοναδικό μουσικό «πάντρεμα».

 • ΚΟΖΑ ΜΟΣΤΡΑ

Όταν ο Ηλίας Κόζας, τραγουδιστής των Koza Mostra, συνέθετε ένα χρόνο πριν το “Alcohol is Free”, κανείς δεν περίμενε, ότι ένα χρόνο μετά το συγκεκριμένο τραγούδι θα γίνονταν συνώνυμο της ελευθερίας και της αισιοδοξίας σε όλη την Ευρώπη.

Έτσι Ska, Balkan, rock, punk, indie ακόμη και ρεμπέτικα του μεσοπολέμου, πλέκονται  μεταξύ τους μοναδικά από μία μπάντα που δεν απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί κορυφαία.

Είσοδος 5 ευρώ

 

Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας

Αίθουσα Τέχνης (δημοτικό κατάστημα Νεάπολης) – 8 μ.μ.

«Τόση πολλή φωτογραφία / Too much photography»

Παραγωγή: Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (www.fkth.gr) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του “Aspects of Balkan Photography”
Διάρκεια έκθεσης έως 25 Σεπτεμβρίου 2015.

Ώρες επισκέψεων: 18.00 – 21.00

 

 ΠΕΜΠΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης -  9 μ.μ.

 • LIGHT IN BABYLON  (TΟΥΡΚΙΑ)

Οι Light in Babylon αποτελούν σήμερα «μια γιορτή της κοσμοπολίτικης παράδοσης τόσο της Πόλης όσο και της σεφαραδίτικης εβραϊκής κοινότητας».

Το πρόγραμμά τους αποτελεί μίξη διαφορετικών εθνοτήτων και πολιτισμών. Η τραγουδίστρια Michal Elia Kamal είναι ισραηλινο-ιρανικής καταγωγής, ο Mete Ciftci -που παίζει σαντούρι- είναι Tούρκος, ενώ ο κιθαρίστας Julian Demarque Γάλλος. Σήμερα είναι το πρότυπο της πολυπολιτισμικής και εναλλακτικής μουσικής σκηνής στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Η μουσική τους εμπνέει και προσανατολίζει τους ακροατές σ’ ένα κόσμο αγάπης, διαφορετικότητας, ελευθερίας και ειρήνης.

 

 • Δυσanatolia

Οι Δυσanatolia είναι μια μπάντα που στις μουσικές της κυριαρχεί η αγάπη και η αισθητική για τις παραδόσεις, τόσο της Ελλάδας όσο και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Μετά την παραμονή τους για ένα εξάμηνο στην Κωνσταντινούπολη, οι επιρροές από την ανατολή είναι σαφείς αλλά πάντα σε συνδυασμό με τα δυτικά στοιχεία που περιέχει και η ελληνική παράδοση. Έτσι το μουσικό-ακουστικό αποτέλεσμα είναι ένα κράμα στο οποίο η Δύση συνδιαλέγεται καλλιτεχνικά συνεχώς με την Ανατολή και τα Βαλκάνια. Το κανονάκι εναλλάσσεται με το σαξόφωνο, η ισπανοεβραϊκή διάλεκτος με την τουρκική γλώσσα και ο Ray Charles με την παράδοση των Ρομά των Βαλκανίων.

Είσοδος ελεύθερη

 

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

 

Προληπτική οδοντιατρική εξέταση για όλα τα παιδιά, από την κινητή μονάδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με τη συνεργασία του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Καθημερινά στον Παιδότοπο περιοχή Στρεμπενιώτη από τις 7:30-8:30 μ.μ.

 

ΤΡΙΤΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ (7 μ.μ.-9 μ.μ.)

Στη γειτονιά των Βαλκανίων

Διαδραστικό εργαστήρι γνωριμίας με τους πολιτισμούς μέσα από παιχνίδια γνώσεων, χάρτες, δοκιμασίες και πρωτότυπες κατασκευές. Στόχος του εργαστηρίου είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τους λαούς της μεγάλης πολύχρωμης γειτονιάς των Βαλκανίων.

Επιμέλεια: καλλιτεχνική παιδαγωγική ομάδα «Σχεδία στην πόλη».

 

«Τα παιχνίδια της γειτονιάς μου»

Χρησιμοποιώντας σπασμένα παιχνίδια, καπάκια, μονωτικές ταινίες, κ.ά. τα παιδιά μαζί με τους γονείς δημιουργούν τα πιο παράξενα παιχνίδια!

Επιμέλεια: Νίκος Λειβαδιώτης, Ράνια Καμπουράκη και «Σχεδία στην πόλη».

 

Παράσταση Καραγκιόζη από το Σκιοθέατρο Αγαπίου-9 μ.μ.

«Το μαγικό καράβι»: Ο Καραγκιόζης κι η παρέα του ετοιμάζονται για κρουαζιέρα, μ’ ένα καράβι που κρύβει πολλές εκπλήξεις…

 

 

 ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 7 μ.μ.-9 μ.μ.

Επιμέλεια: καλλιτεχνική παιδαγωγική ομάδα «Σχεδία στην πόλη».

 

«Αν χτίζαμε μια πόλη;»

Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά θα κατασκευάσουν με άχρηστα και ανακυκλώσιμα υλικά μια τεράστια μακέτα πόλης. Θα χρησιμοποιηθούν χαρτόκουτες συσκευασίας, χρώματα ζωγραφικής, υφάσματα, σχοινιά, κόλλες, και πολλά άχρηστα και διακοσμητικά υλικά.

 

«Τα λάβαρα των δικαιωμάτων»

Τα παιδιά μέσα από διαδραστικό παιχνίδι καταγράφουν τα δικαιώματά τους και ζωγραφίζουν τα λάβαρα των δικαιωμάτων.

 

Ένα γαϊτάνι παραμύθια – 9 μ.μ.

Σιδερένια παπούτσια θα φορέσω, να ταξιδέψω και να μαζέψω ιστορίες και παραμύθια. Δεν πάω μακριά και φτιάχνω ένα γαϊτάνι με μύθους, παραδόσεις και παραμύθια των γειτόνων μας που ηχούν οικεία στα αυτιά μας.

Και αρχή του παραμυθιού… κόκκινη κλωστή δεμένη…

-Αφήγηση: Ανθή Θάνου

-Μουσική: Αλέξανδρος Μακρής

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

«Στις παιδικές ψυχές στα πάρκα»

Μουσικοθεατρική παράσταση από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος – 9 μ.μ.

Δύο μικροί φίλοι, που περνούν το καλοκαίρι τους σκαρώνοντας ταξίδια με τη φαντασία τους, προσπαθούν να βρουν τον μάγο που θα μπορέσει να τους την γεμίσει και πάλι με όμορφες αναμνήσεις και με μαγικά τραγούδια. Ποιος, όμως, φτιάχνει αυτά τα τραγούδια και πώς; Υπάρχει ο μάγος που ψάχνουνε και θα καταφέρουν άραγε να τον βρουν;

 

 

valkaniki plateia-teleti enarxis-6valkaniki plateia-teleti enarxis-7valkaniki plateia-teleti enarxis-8

valkaniki plateia-teleti enarxis-1valkaniki plateia-teleti enarxis-2valkaniki plateia-teleti enarxis-3

valkaniki plateia-teleti enarxis-5

valkaniki plateia-teleti enarxis-4

Γράψτε το σχόλιό σας.