facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: «Μαγνήτης» το «Κάστρο της Περιπέτειας» στα Πεύκα….

«Μαγνήτης» το «Κάστρο της Περιπέτειας» στα Πεύκα….

● Εγκαινιάσθηκαν και παραδόθηκαν και επισήμως στην κοινωνία των Πεύκων η πρότυπη παιδική χαρά και το πάρκο αναψυχής

με όργανα εκγύμνασης ενηλίκων

● Σε εξέλιξη εργασίες και σε άλλες παιδικές χαρές στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

 

 

Μια πρότυπη Παιδική Χαρά κι ένα πρότυπο πάρκο-χώρο πρασίνου και αναψυχής με όργανα εκγύμνασης ενηλίκων, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και βελτιώνουν την καθημερινότητά τους, παρέδωσε χτες και επισήμως στους κατοίκους των Πεύκων ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Πρόκειται για την παιδική χαρά «Το κάστρο της Περιπέτειας», έργο που είναι υποψήφιο για βράβευση στην 9η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Βαρκελώνης, και το παρακείμενο πάρκο αναψυχής, στη συμβολή των οδών Σωτήρος και Ακαδημίας.

Η «συγκατοίκηση» πολλών καθημερινών λειτουργιών, όπως το παιχνίδι, η άθληση, η αναψυχή, η ξεκούραση, η κοινωνικοποίηση, ήταν ο στόχος των ανθρώπων των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, που σχεδίασαν αυτούς τους δύο χώρους.

Το πάρκο-χώρος πρασίνου χαρακτηρίζεται από ένα διάδρομο κίνησης και μετάβασης στους χώρους άθλησης ενηλίκων, όπου τοποθετήθηκαν όργανα εκγύμνασης. Στο τέλος της διαδρομής, ένα κυκλικό καθιστικό «αγκαλιάζει» τον αιωνόβιο πλάτανο.

Απέναντι, στην παιδική χαρά, τα παιδιά θα χαρούν το «Κάστρο της Περιπέτειας». Αξιοποιώντας την υψομετρική διαφορά υλοποιήθηκε μια παιδική χαρά περιπέτειας, εντός τεσσάρων κυκλικών επιπέδων δράσης, που συνδέονται με τρεις διαδρόμους κίνησης κατάλληλων κλίσεων. Παρτέρια πρασίνου με τις ανάλογες φυτεύσεις δένδρων για τη σκίαση της παιδικής χαράς ολοκληρώνουν τη σύνθεση και συμπληρώνουν το φυσικό ανάγλυφο.

 

Πρότυποι σχεδιασμοί…

 «Η παιδική χαρά το ‘‘Κάστρο της Περιπέτειας’’ όχι μόνο πληροί απολύτως τις αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας που θέτει η νέα νομοθεσία, αλλά αξιοποιεί στο μέγιστο βαθμό τα σύγχρονα αρχιτεκτονικά δεδομένα, δηλαδή τα σκανδιναβικά πρότυπα. Η παιδική χαρά δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες, να διασκεδάσουν, να βρεθούν με τους φίλους τους, ενώ δίπλα, στο πάρκο για τους ενήλικες, οι γονείς των παιδιών, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μπορούν να ξεκουραστούν, αλλά και να αθληθούν με τα όργανα εκγύμνασης που έχουν τοποθετηθεί εκεί», ανέφερε κατά την τελετή των εγκαινίων ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, με την Παιδική Χαρά να γεμίζει από παιδικές φωνούλες και χαμόγελα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών, Μιχάλης Βουλγαρίδης, οι αντιδήμαρχοι Αντώνης Σαουλίδης, Στέλιος Γκατζές, Αλέξανδρος Σιμητόπουλος, Τάσος Τσακιρίδης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών Δημήτρης Απατσίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Αρίστος Γαλανός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Δαλάτσης, Ιωάννα Αλεξιάδου, Ελένη Αντωνιάδου, Παρή Γενίτσαρη, Ολυμπία Κορδά, Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης, Γιάννης Πασιαλής, Κώστας Χαραλαμπίδης, Άντζελα Ισαακίδου, Χρήστος Ζησάκος, οι πρόεδροι του Τοπικού Συμβουλίου Καίτη Αμοιρίδου (Δ.Ε. Πεύκων), Ειρήνη Καγιαμπίνη (Δ.Ε. Συκεών), Χριστίνα Τερζή (Δ.Ε. Νεάπολης), Κώστας Ταχματζίδης (Δ.Ε. Αγ. Παύλου), οι τοπικοί σύμβουλοι Αλφόνσος Ακουαρόνε, Πέτρος Αλεξανδρίδης, Δημήτρης Βαφειάδης, Ιωάννα Ίτσιου, Τάνια Κιουμουρτζίδου, Ειρήνη- Μαρία Παπαδάκη,  εκπρόσωποι πολιτιστικών και άλλων συλλόγων, όπως επίσης και ο πρώην δήμαρχος Πολίχνης Κώστας Θεοδωρίδης.

Ο Σίμος Δανιηλίδης, δε, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί την αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων και τα στελέχη της, την κατασκευάστρια εταιρία και όλους όσοι συνέβαλαν στο να  υλοποιηθεί αυτό το έργο.

 

 

Αλλάζουν όλες όψη…

Ιδιαίτερη αναφορά ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών έκανε στο μεγάλο έργο του δήμου Νεάπολης-Συκεών που υλοποιείται αυτήν την περίοδο, το οποίο περιλαμβάνει ανακατασκευές, ανακαινίσεις και εξοπλισμούς σε 38 Παιδικές Χαρές και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ, ποσό που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο.

Όπως παρατήρησαν και οι δημότες που παραβρέθηκαν στην τελετή των εγκαινίων, αλλά και οι γονείς που καθημερινά «καταλαμβάνουν» το «Κάστρο της Περιπέτειας» συνοδεύοντας τα μικρά παιδιά στο μαγικό και δημιουργικό κόσμο της χαράς και του παιχνιδιού, αυτοί οι δύο χώροι αποτελούν το πρώτο δείγμα της νέας αρχιτεκτονικής και λειτουργικής αντίληψης που χαρακτηρίζει τα σχέδια των παιδικών χαρών και των πάρκων που προωθεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Στο πνεύμα αυτό και η Παιδική Χαρά και το πάρκο αναψυχής στην οδό Κοιμήσεως Θεοτόκου, από την εκκλησία έως τη λεωφόρο Γ. Παπανικολάου, έργα που ολοκληρώθηκαν και πρόκειται να παραδοθούν στους μικρούς και μεγάλους δημότες το επόμενο διάστημα, για τα οποία, ωστόσο, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο πήραν αρνητική θέση.

«Και για αυτό το έργο, όπως και για πολλά άλλα στα Πεύκα, ακούσαμε πολλά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεχθήκαμε σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση που το καταψήφισε. Αυτά τα έργα σήμερα χαίρονται και απολαμβάνουν οι μικροί και μεγάλοι συνδημότες και συμπολίτες μας», ανέφερε ο Σ.Δανιηλίδης, κάνοντας μια αναλυτική αναφορά στα έργα που έχουν υλοποιηθεί και σε όλα όσα πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα στη Δ.Ε. των Πεύκων, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της σχολικής στέγης.

pefka-egkainia 6.6.2016-2pefka-egkainia 6.6.2016-1pefka-egkainia 6.6.2016-4pefka-egkainia 6.6.2016-3pefka-egkainia 6.6.2016-6pefka-egkainia 6.6.2016-5pefka-egkainia 6.6.2016-8pefka-egkainia 6.6.2016-7

 

 

 

 

 

 

pefka-egkainia 6.6.2016-7pefka-egkainia 6.6.2016-12pefka-egkainia 6.6.2016-11pefka-egkainia 6.6.2016-10pefka-egkainia 6.6.2016-14pefka-egkainia 6.6.2016-13pefka-egkainia 6.6.2016-16

 

 

 

 

 

pefka-egkainia 6.6.2016-9pefka-egkainia 6.6.2016-15pefka-egkainia 6.6.2016-17

Γράψτε το σχόλιό σας.