facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: Λαϊκός Ποδηλατικός Αγώνας στο Σέιχ-Σου

podilasia-open 26.4.2015

Την Κυριακή 26 Απριλίου ο Λαϊκός

Ποδηλατικός Αγώνας στο Σέιχ-Σου

● Παράλληλη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων

Με την ελπίδα ο καιρός να βοηθήσει αυτή τη φορά, αφού οι βροχές μας πήγαν από… αναβολή σε αναβολή, ανεβαίνουμε τελικά την Κυριακή 26 Απριλίου στο Σέιχ Σου για τον Open (λαϊκό) Ποδηλατικό Αγώνα…

Με απαραίτητα εργαλεία τα ποδήλατα και τα κράνη μας, και παρέα με τις οικογένειες και τους φίλους μας, δίνουμε ραντεβού στη θέση «Πυροφυλάκειο» για μια εμπειρία που είναι σίγουρο ότι θα ευχαριστηθούμε πολύ!

Τον ποδηλατικό αγώνα διοργανώνουν ο δήμος και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών, η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης και ο Ποδηλατικός Όμιλος «ΒΕΛΟΣ», με στόχο να γίνει ένας θεσμός προαγωγής της αγάπης για την άθληση και τη φύση.

Πρόγραμμα αγώνων – Κατηγορίες:

Ο αγώνας είναι ανοιχτός σε όλους τους κατοίκους του δήμου Νεάπολης-Συκεών,  καθώς και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, με μόνη προϋπόθεση να έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του, και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η εκκίνηση των αγώνων θα γίνει από τη θέση «Πυροφυλάκειο» στις 11 το πρωί και οι συμμετέχοντες θα διανύσουν μια απόσταση 10 χιλιομέτρων. Οι κατηγορίες στις οποίες θα διαγωνιστούν είναι:

 • Εφήβων (15-18 ετών)
 • Ανδρών (19-29 ετών)
 • Masters (30 ετών και άνω)
 • Masters (40 ετών και άνω)
 • Masters (50 ετών και άνω)
 • Γυναικών

Για τους ανήλικους απαραίτητη είναι η υπογραφή του γονέα-κηδεμόνα στο σχετικό έντυπο συμμετοχής, όπου θα πρέπει να αναγράφει και τον αριθμό της αστυνομικής του ταυτότητας.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράφουν ειδική φόρμα συμμετοχής και υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εξεταστεί από γιατρό και είναι σε θέση να αγωνιστούν, ενώ υποχρεωτική για όλους είναι η χρήση προστατευτικού κράνους.

Οι βραβεύσεις θα αφορούν την ανάδειξη των τριών πρώτων νικητών ανά κατηγορία:

 • 1ος νικητής: Κύπελλο – Χρυσό μετάλλιο – Δίπλωμα
 • 2ος νικητής: Αργυρό μετάλλιο – Δίπλωμα
 • 3ος νικητής: Χάλκινο μετάλλιο – Δίπλωμα

Επίσης, σε όλους τους ποδηλάτες θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και θα κληρωθούν δώρα τα οποία προσφέρουν οι χορηγοί ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ, ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ, Μέλι ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ, BOTTECCHIA.

Xορηγοί επικοινωνίας είναι το ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, το ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ και το Auto Moto.

Δηλώστε συμμετοχή

Οι δηλώσεις συμμετοχής υπάρχουν αναρτημένες στο site του δήμου: www.dimosneapolis-sykeon.gr και μπορούν να στέλνονται έως τις 2 μετά το μεσημέρι της Παρασκευή 24 Απριλίου:

 • Στα γραφεία της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: epsmath@otenet.gr (τηλέφωνο: 2310 200160, fax: 2310 200159),
 • Στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών στο fax: 2310 636003 (τηλέφωνο: 2313 329540) και αυτοπροσώπως στη διεύθυνση: Τέρμα Ελ. Βενιζέλου, περιοχή Στρεμπενιώτη, Νεάπολη,
 • Την ημέρα του αγώνα, το αργότερο ως τις 10 το πρωί, στη γραμματεία.

Πρόσβαση στο «Πυροφυλάκειο»

Η πρόσβαση στη θέση «Πυροφυλάκειο» είναι εύκολη, γίνεται με αυτοκίνητο και ποδήλατο και οι διοργανωτές θα φροντίσουν για την έγκαιρη τοποθέτηση σχετικών πληροφοριακών πινακίδων. Οι οδηγοί θα πρέπει να κινηθούν επί της Λεωφόρου Παπανικολάου προς τη Δημοτική Ενότητα Πεύκων. Αμέσως μετά τη γέφυρα του περιφερειακού, στο δεξί ρεύμα κυκλοφορίας και πριν το πρώην κατάστημα «Πορσελάνα», υπάρχει ένα μικρό δρομάκι που οδηγεί σε χωματόδρομο προς το «Πυροφυλάκειο», σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου.

Επίσης, λίγα μέτρα από το χώρο της εκκίνησης θα υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης των οχημάτων.
Συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων

Παράλληλα θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και φάρμακα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Εστιατορίου-Συσσιτίου και του Κοινωνικού Φαρμακείου, που λειτουργούν ο δήμος, η ΚΕΥΝΣ και το Κέντρο Εργάνη από το 2011, και υποστηρίζουν καθημερινά εκατοντάδες άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Στελέχη των κοινωνικών δομών καταπολέμησης της φτώχειας θα βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης προκειμένου να παραλαμβάνουν κάθε υλική βοήθεια, ενώ ιδιαίτερη ανάγκη καταγράφεται σε τρόφιμα μακράς διάρκειας και φάρμακα παυσίπονα και αντιβιοτικά!

Γράψτε το σχόλιό σας.