facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Πύλου - ΝέστοροςΕκδηλώσεις: Κωπηλασία για καλό σκοπό

Κωπηλατώντας για καλό σκοπό-Φοινικούντα 2015

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ

ΠΟΥ ΚΩΠΗΛΑΤΕΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ …ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ

Είναι δυνατόν να συνδυάσει κανείς την ευαισθησία με την γενναιότητα; Στην περίπτωση του Δημήτρη Κόκκορη είναι, καθώς με την πρόθυμη συμμετοχή του στη μεγάλη προσπάθεια του Αυστραλού Adventurer Huw Kingston και του Marin Medak να γυρίσουν την Μεσόγειο με καγιάκ, ποδήλατο, περπάτημα και κωπηλασία, βοηθάει  στην ευαισθητοποίηση και την οικονομική στήριξη της παγκόσμιας οργάνωσης «Save The Children», η οποία υποστηρίζει παιδιά που έχουν πληγεί από τους πολέμους και συμπλοκές σε διάφορες χώρες του κόσμου.

 

Οι τρεις εύτολμοι αθλητές, θα συνεχίσουν τη φιλανθρωπική τους δράση, ταξιδεύοντας μαζί μέχρι τα νότια παράλια της Τουρκίας, μέσα στο ειδικής κατασκευής κωπήλατο σκάφος τους. Εκεί, κωπηλατώντας όλη μέρα, χωρίς στάσεις και χωρίς την υποστήριξη συνοδευτικού σκάφους, θα ολοκληρώσουν το κωπηλατικό σκέλος αυτής της πρωτότυπης αποστολής ευαισθητοποίησης, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει από τις 12/02.

 

Ο Δημήτρης συναντήθηκε στη Φοινικούντα , με τα άλλα δύο μέλη της ομάδας, τον Huw και τον Marin, όπου, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων στα ανοιχτά της θάλασσας, αναγκάστηκαν να κάνουν μια στάση. Αφού απόλαυσαν τη φιλοξενία των κατοίκων και θαύμασαν την ξεχωριστή ομορφιά της κωμόπολης, μοιράστηκαν μαζί μας τις απόψεις τους σχετικά με το σπουδαίο εγχείρημά τους.

 

Σε δήλωσή του ο Δημήτρης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το ταξίδι αυτό πραγματοποιείται πρωτίστως για την αφύπνιση της κοινωνίας, να τολμήσουν να ξεπεράσουν τα όριά τους, όπως και να ενδιαφερθούν περισσότερο για τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και ειδικότερα του ίδιου τους του εαυτού. Ο σκοπός του ταξιδιού είναι πολύ σημαντικός, καθώς στοχεύουμε στη συλλογή χρημάτων για τη σωτηρία των παιδιών του Πολέμου, και συγκεκριμένα της Συρίας. Πράγματι, εγώ, ο Marin και πολύ περισσότερο ο Huw, έχουμε ταξιδέψει πολλά χιλιόμετρα, κάτω από αντίξοες συνθήκες, αλλά στο τέλος της ημέρας το μόνο που μένει από αυτή την προσπάθεια είναι η ευαισθητοποίηση και η υποστήριξη στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Παροτρύνω τον κόσμο να μη φοβάται να προσπαθήσει στη ζωή του, να δοκιμάσει τα όριά του, να συμμετέχει με όλο του το «είναι», με μόνο στόχο την επιτυχία, σε οποιονδήποτε τομέα, όσο ακατόρθωτος και αν αυτός φαντάζει!»

 

Από τη μεριά του ο Marin συμπλήρωσε: « Αισθάνομαι πολύ τυχερός άνθρωπος που συμμετέχω σε αυτή την σημαντική προσπάθεια, κάνοντας ταυτόχρονα αυτό που πραγματικά απολαμβάνω στη ζωή μου : να ταξιδεύω στη θάλασσα και να ξεπερνώ τα όριά μου. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!»

 

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Α΄ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, συγκινημένος από το έργο των αθλητών, σημείωσε: «Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να βοηθάς τον συνάνθρωπό σου, να συνεχίζεις με κόπο και επιμονή, ενάντια στις πιθανότητες, ώστε να συμπαρασταθείς στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Αυτή την προσπάθεια των αθλητών, ας τη θαυμάσουμε και ας τη μιμηθούμε!

Αξίζει να σημειωθεί, πως όλα τα έσοδα της αποστολής θα δοθούν για τις δράσεις της Οργάνωσης για τα παιδιά της Συρίας.

Εμείς αποχαιρετήσαμε τους λιονταρόψυχους νέους, ευχόμενοι κάθε επιτυχία και υγεία, έχοντας μια επιπλέον σκέψη στο μυαλό μας: η συμπαράσταση στο συνάνθρωπό μας, με οποιονδήποτε τρόπο, είναι το μεγαλύτερο βάλσαμο!

Αν θέλετε και εσείς να στηρίξετε την προσπάθεια του Δημήτρη, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.dimitriskokkoris.com ή στο https://www.facebook.com/cannibals.gr

Γράψτε το σχόλιό σας.