facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: Κάνουμε βουτιά στη ζωή

          Κάνουμε βουτιά στη ζωή!

  • Εθελοντική Αιμοδοσία 14-20 Ιουνίου
  • Έκκληση για παυσίπονα και αντιβιοτικά

 

 

AIMODOSIA 6-2014 AFISA_PRESS     Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη, κάπως πιο ξέγνοιαστη εποχή για τους περισσότερους από εμάς. Παράλληλα, όμως, είναι και η περίοδος κατά την οποία αυξάνονται δραματικά οι ανάγκες σε αίμα, δυστυχώς λόγω των πολλών τροχαίων ατυχημάτων που σημειώνονται σε όλη τη χώρα, σε συνδυασμό με τις πάγιες και καθημερινές απαιτήσεις στα νοσοκομεία για προγραμματισμένα χειρουργεία, μεταγγίσεις, χρόνια ασθενείς, κ.λπ.

Γι’ αυτό κι εμείς εντείνουμε την παρουσία μας στην εθελοντική αιμοδοσία έχοντας ως καλή ευκαιρία τη νέα, τακτική Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς που οργανώνει το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η εξόρμηση πραγματοποιείται από το Σάββατο 14 έως και την Παρασκευή 20 Ιουνίου, με σύνθημα: «Κάνουμε βουτιά στη ζωή!», ιδιαίτερα καλοκαιρινό, ευχάριστο και αισιόδοξο.

 

«Καλοκαιρινό ραντεβού των εθελοντών ζωής»

«Όλοι εσείς, οι σταθεροί εθελοντές αιμοδότες, κι όλοι οι νέοι που έρχονται κοντά μας, είστε η πηγή έμπνευσης της προσπάθειάς μας. Χάρη σ’ εσάς η Δημοτική Τράπεζα Αίματος Νεάπολης-Συκεών είναι η μεγαλύτερη δημοτική στην Ελλάδα, με 4.108 μέλη και απόθεμα 5.544 μονάδες αίματος. Χάρη σ’ εσάς τα τελευταία τρία χρόνια συγκεντρώθηκαν συνολικά 6.564 μονάδες αίματος, με τη συμμετοχή 1.487 νέων εθελοντών αιμοδοτών», τονίζουν στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης.

«Με τέτοια ισχυρή και αυτόνομη Τράπεζα μπορούμε να παρέχουμε άμεση βοήθεια ανά πάσα στιγμή και να καλύπτουμε την οποιαδήποτε ανάγκη σε αίμα κάθε συμπολίτη μας, ακόμα και εκείνων που για λόγους υγείας αδυνατούν να αιμοδοτήσουν. Οι αριθμοί και σε αυτή την περίπτωση είναι χαρακτηριστικοί, αφού μόνο την τελευταία τριετία τροφοδοτήσαμε με αίμα 4.000 έκτακτα περιστατικά, προγραμματισμένα χειρουργεία και μεταγγίσεις.

»Επιπλέον, δεκάδες πολίτες σε όλη τη χώρα ζουν σήμερα με όργανα που δώρισαν οικογένειες του δήμου μας. Εκατοντάδες παιδιά υποστηρίζονται από τα αιμοπετάλια που προσφέρονται μέσω της Δημοτικής μας Τράπεζας. Δεκάδες μητέρες εντάσσονται καθημερινά στη μεγάλη μας οικογένεια φυλάσσοντας και δωρίζοντας βλαστοκύτταρα», επισημαίνουν, προσκαλώντας όλους να ενώσουμε τις καρδιές μας και στο καλοκαιρινό ραντεβού των εθελοντών ζωής».

 

 

Πότε και που;

Και αυτή η εξόρμηση φιλοξενείται και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται και στα δημοτικά Δίκτυα Εθελοντών Δοτών Αιμοπεταλίων, Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων.

Η αιμοδοσία πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο, Γ.Παπανικολάου και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Μόνιμοι αρωγοί είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και οι Ιεροί Ναοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, το Κέντρο Εργάνη, η Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία του δήμου, καθώς και δεκάδες άλλοι δραστήριοι σύλλογοι και φορείς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

Σάββατο 14/6            9.00π.μ.-2.00μ.μ. στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων

Κυριακή 15/6            8.00π.μ.-2.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Δευτέρα 16/6          10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών και

5.00μ.μ.-8μ.μ. στο Γ΄ ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου

Τρίτη 17/6               10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Τετάρτη 18/6           10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Πέμπτη 19/6  και

Παρασκευή 20/6     10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης

 

Έκκληση για παυσίπονα

Αξίζει να τονιστεί ότι στη διάρκεια της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς θα συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου και του Κέντρου Εργάνη.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο εξυπηρετεί κατά μέσο όρο το μήνα τουλάχιστον 130 ανασφάλιστους και άπορους και τα μέλη των οικογενειών τους. Στεγάζεται στην οδό Αγίου Στεφάνου 26 στη Νεάπολη και λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής          (2313 313116, -160)

Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών      (2313 313151, -117)

Γράψτε το σχόλιό σας.