facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. ΑθηναίωνΕκδηλώσεις: Η ζωή δεν είναι πρόβα – 5 συναντήσεις με τον Γρηγόρη Βασιλειάδη

11

Η ζωή δεν είναι πρόβα – 5 συναντήσεις με τον Γρηγόρη Βασιλειάδη

«Η Ζωή δεν είναι πρόβα: Μαθήματα Ψυχοθεραπείας από την δική μου Ιθάκη».

Νέος κύκλος ομιλιών του Γρηγόρη Βασιλειάδη στο βιβλιοπωλείο Εν Πλω.

Λίγα λόγια για το σεμινάριο από τον ψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή Γρηγόρη Βασιλειάδη:

Με αφορμή αποσπάσματα από τα τρία αυτογνωστικά μου βιβλία θα προσπαθήσω να σας φέρω πιο κοντά στις αλήθειες της εσωτερικής μας ζωής.

 Θα επιχειρήσω με την βοήθεια της ενεργητικής σας συμετοχής να φέρω στην επιφάνεια κρυμμένες επιγνώσεις σχολιάζοντας φράσεις και κείμενα-κλειδιά από τα ψυχοθεραπευτικά μου βιβλία. Τα βιβλία αυτά που αποτελούν απαύγασμα της ψυχοθεραπευτικής μου εμπειρίας κι εργασίας με πολλές εκατοντάδες θεραπευόμενους θα γίνουν σε αυτόν το σεμιναριακό κύκλο «προζύμι» για την επανερμηνεία συνδέσεων που αφορούν τα σημαντικότερα υπαρξιακά ζητήματα της ζωής μας:

 

• Η αγάπη ως Βία

• Η μοναξιά και ο φόβος των σχέσεων

• Ο έρωτας ως μυστήριο θεραπευτικό εργαλείο & Θεϊκή δοκιμασία

• Ο πόνος ως θεραπεία

• Η οικογένεια: εργαστήρι αυτογνωσίας

• Άγχος και Τραύμα στην ψυχοθεραπεία

• Αιμομικτική επιθυμία & Αυτοπραγμάτωση

• Η αξία της έλλειψης της απώλειας και του Νόμου στην ψυχική ζωή

• Ψυχοθεραπεία & Πνευματικότητα: αντίπαλοι ή συνεργάτες;

• Τα μυστικά της αποτυχίας (και της επιτυχίας)

• Όνειρα Σκιά και αποκαλύψεις.

 

Στο τέλος κάθε μεμονωμένης ομιλίας θα φροντίσω να δοθεί αρκετός χρόνος για να διευκρινισθούν απορίες και να μπούμε σε μια δημιουργική και αποκαλυπτική συζήτηση.

 

Αν θέλετε να κρατήσετε θέσεις για τον νέο κύκλο ομιλιών επικοινωνήστε

στο τηλ. 211 11 98 900 – 901 ή με e mail στο: info@enploeditions.gr

 

Το φετινό σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε 5 συναντήσεις στο βιβλιοπωλείο Εν Πλω. Λόγω των υγειονομικών μέτρων προστασίας στην πρώτη συνάντηση θα συμμετάσχουν με φυσική παρουσία, κατόπιν κλήρωσης, μόνο 9 άτομα. Οι υπόλοιποι θα συμμετάσχουν μέσω της πλατφόρμας zoom, με δυνατότητα γραπτών ερωτήσεων ή και ζωντανών παρεμβάσεων, όταν αυτό θα είναι εφικτό. Σε περίπτωση άρσης ή αλλαγής των μέτρων οι επόμενες συναντήσεις θα προσαρμοστούν αναλόγως.

Υποχρεωτική για τη συμμετοχή σας η προπληρωμή και για τις 5 συναντήσεις

 

 

Σύντομο Βιογραφικό:

 

Ο Γρηγόρης Βασιλειάδης ζει και εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής στην Αθήνα.

Σπούδασε ψυχολογία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε αναγνωρισμένα από το κράτος πανεπιστήμια της Ελλάδας της Ολλανδίας και της Μ. Βρετανίας. Απέκτησε διδακτορικό τίτλο στην Ψυχολογία από το τμήμα ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Yπήρξε εκπαιδευτής σε προγράμματα σπουδών προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου στην συμβουλευτική και την ψυχολογία εισηγητής επιστημονικών σεμιναρίων κι επιστημονικών συνεδρίων με θεματολογία την ψυχοθεραπεία και την συμβουλευτική στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Τα επιστημονικά κι ερευνητικά του ενδιαφέροντα στον χώρο της ψυχοθεραπείας εντοπίζονται στις εφαρμογές της ψυχολογίας του βάθους στην θεραπευτική πρακτική την σχέση θρησκείας – ψυχοθεραπείας και στους τρόπους με τους οποίους συνδέεται η ηθική δεοντολογία των ψυχολόγων με την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπευτικής πρακτικής.

 Από το 1997 εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες ατομικά και ομαδικά χρησιμοποιώντας τις μεθοδολογίες της συστημικής και της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.) της ΕΛΕΣΥΘ (Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών Οικογένειας (EFTA – European Family Therapy Association).

 Είναι ο συγγραφέας των αυτογνωστικών βιβλίων: «Εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή» Εκδ.iWrite & Πηγή Νοέμβριος 2019 «Το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι: Από τον φόβο της σκιάς στο φως της επίγνωσης» Εκδ. iWrite & Πηγή και του: «Πόσο αντέχεις την αλήθεια; Θεραπευτικές επιγνώσεις για την ψυχή και τις σχέσεις» Εκδ. ΕΝ ΠΛΩ Οκτώβριος 2016. Συμμετείχε επίσης στους παρακάτω συλλογικούς τόμους: «Ψυχική υγεία παιδιού και εφήβου» Εκδ. Αρμός 2018 και «Ευτυχία και πώς να την κατακτήσετε» Iwrite Publications 2018.

 Άρθρα συνεντεύξεις και ομιλίες του δημοσιεύονται στον δικτυακό τόπο http://www.aftognosia.gr και στο YouTube.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά με το ψυχολόγο – συγγραφέα στο: info@aftognosia.gr.

Γράψτε το σχόλιό σας.