facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: «Η Παιδεία να γίνει πρώτος στόχος…»

«Η Παιδεία να γίνει πρώτος στόχος…»

Μήνυμα-πρόσκληση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη για σοβαρή και ουσιαστική επένδυση στην εκπαίδευση 

 Σε ζεστή ατμόσφαιρα η απονομή τιμητικών διακρίσεων στους εισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το δήμο Νεάπολης-Συκεών

Πρόσκληση στην Πολιτεία «να καταστήσει την εκπαίδευση και την Παιδεία πρώτο στόχο εγκαταλείποντας απηρχαιωμένες, φαύλες και συντεχνιακές αντιλήψεις που εξυπηρετούν μόνο συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων», απηύθυνε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης κατά την ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν των εισαχθέντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η θεσμική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων των 1ου-5ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών, όπου η δημοτική αρχή, παρουσία αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, τίμησε και επιβράβευσε τους μαθητές του δήμου που διακρίθηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2015 και πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Συνολικά τιμητικές διακρίσεις και έπαινοι απονεμήθηκαν σε 747 μαθητές, τους οποίους η δημοτική αρχή κάλεσε να συνεχίσουν τον αγώνα τους για περισσότερη γνώση και μόρφωση, όπως επίσης και για συμμετοχή στις δράσεις και τα προγράμματα του δήμου εισφέροντας φρεσκάδα και νέες ιδέες.

Σύμφωνα με τον Σίμο Δανιηλίδη, «η παιδεία στη χώρα μας, ο πολιτισμός και η μόρφωση πρέπει επιτέλους να αναγνωρισθούν και να αντιμετωπισθούν ως βαριά βιομηχανία και να επενδύσουμε σ’ αυτήν»«Ξέρουμε πολύ καλά πλέον, ειδικά τα τελευταία χρόνια που η χώρα μας μαστίζεται από μια συνεχώς επιδεινούμενη κρίση, ότι η πραγματική ελπίδα για το μέλλον εξαρτάται από τη σοβαρή και ουσιαστική επένδυση στην παιδεία, στην εκπαίδευση και στη μόρφωση της νέας γενιάς. Και αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει πρώτος στόχος όλης της Πολιτείας, όλης της κοινωνίας, όλων των παραγόντων της εκπαίδευσης και όλης της Αυτοδιοίκησης, αφήνοντας στην άκρη και εγκαταλείποντας απηρχαιωμένες, φαύλες και συντεχνιακές αντιλήψεις που εξυπηρετούν μόνο συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων», ανέφερε χαρακτηριστικά επικαλούμενος παραδείγματα άλλων μικρότερων χωρών που κέρδισαν το μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης και της ευημερίας επενδύοντας στη γνώση, την έρευνα και την καινοτόμο τεχνολογία.

 

«Αδιαπραγμάτευτες αξίες…»

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων στο σύντομο χαιρετισμό του, κατά τον οποίο συνεχάρη τους μαθητές, που «πέτυχαν να κατακτήσουν τον πρώτο μεγάλο στόχο της ζωής τους», τους γονείς για τη στήριξη που παρείχαν στα παιδιά «με πολλές και μεγάλες θυσίες και στερήσεις», αλλά τους εκπαιδευτικούς, «στο δήμο Νεάπολης-Συκεών η πίστη στις αξίες της γνώσης και της μόρφωσης παραμένουν αδιαπραγμάτευτα στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας».

«Πασχίζοντας καθημερινά και δίνοντας σκληρές μάχες με συμφέροντα, με συντεχνίες και με πελατειακά δίκτυα που σταθερά επιδιώκουν την εξυπηρέτησή τους, προστατεύουμε την παιδεία και στηρίζουμε την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης στα σχολεία μας με δημοτικούς πόρους, δημιουργώντας και εξοπλίζοντας συνεχώς εργαστήρια και άλλες κρίσιμες υποδομές, παρότι αυτό δεν αποτελεί αποκλειστική υποχρέωσή μας», υπογράμμισε τονίζοντας τη δέσμευση της δημοτικής αρχής «να συνεχίσει μ’ αυτόν τον τρόπο και τα επόμενα χρόνια».

«Δεν θα συμβιβαστούμε με κανένα οργανωμένο δίκτυο όσο κι αν χρειάζεται να συγκρουστούμε. Δεν θα επιτρέψουμε να υποβαθμιστούν τα σχολεία μας όπως κινδύνευσαν πριν από λίγα χρόνια με τα υπεράριθμα τμήματα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ερχόμενοι σε αντιπαράθεση μ’ αυτούς οι οποίοι πέτυχαν πριν από μερικές δεκαετίες να καταπατήσουν δημόσιες και δημοτικές εκτάσεις που -ενώ προορίζονταν και συνεχίζουν να προορίζονται για την κατασκευή καινούριων σχολικών συγκροτημάτων- φέρνουν εμπόδια προσπαθώντας να τις οικειοποιηθούν και να τις ιδιοποιηθούν», ήταν το μήνυμα που απηύθυνε προς όλες τις κατευθύνσεις, και πρόσθεσε: «Κάθε χρόνος που θα περνά θα απαλλασσόμαστε όλο και περισσότερο από τα ακατάλληλα νοικιαζόμενα μαγαζιά ή κτίρια στα οποία φιλοξενούνται τμήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να ασκούμε έντονες πιέσεις στην Πολιτεία για την κατασκευή νέων και σύγχρονων σχολικών συγκροτημάτων που θα ανταποκρίνονται και θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες της νέας γενιάς για γνώση και εκπαίδευση».

 

Κάλεσμα συμμετοχής

«Χρωστάμε πάρα πολλά στη νέα γενιά. Έχουμε τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να πισωγυρίσει τα θέματα της μόρφωσης των παιδιών μας, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, όσο ισχυρά συμφέροντα κι αν εκπροσωπεί», τόνισε με έμφαση.

Απευθυνόμενος, τέλος, στους νέους -πλέον- φοιτητές και φοιτήτριες, τους κάλεσε «να μην αποκοπούν από τα εκπαιδευτικά δρώμενα του δήμου μας και να συμμετέχουν στις δράσεις και τα προγράμματα μπολιάζοντάς τα με τη νεανική φρεσκάδα και νέες ιδέες, πιέζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τη διοίκηση του δήμου να πάει πιο γρήγορα, πιο δυνατά και πιο ψηλά».

«Η επιβράβευση των μαθητών που, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της εποχής, κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να εισαχθούν στις σχολές της επιλογής τους, αποτελεί για μένα, αλλά και για όλους μας, ιδιαίτερη τιμή. Μοιραζόμαστε τη χαρά σας με τη σχολική κοινότητα, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σας», ανέφερε μεταξύ άλλων στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, ενώ χαιρετισμό και μήνυμα του μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεων κ. Βαρνάβα μετέφερε ο π.Στυλιανός.

Η ειδική εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Γραφείο Παιδείας και την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών, ολοκληρώθηκε με νεανικό πάρτι υπό τους ρυθμούς και τους τόνους του νεανικού συγκροτήματος του JOEY.

 eisaxthentes-vravefsi 12
eisaxthentes-vravefsi 11
eisaxthentes-vravefsi 10
eisaxthentes-vravefsi 9
eisaxthentes-vravefsi 8
eisaxthentes-vravefsi 7
eisaxthentes-vravefsi 5
eisaxthentes-vravefsi 6
eisaxthentes-vravefsi 4
eisaxthentes-vravefsi 3
eisaxthentes-vravefsi 2
eisaxthentes-vravefsi 1

Γράψτε το σχόλιό σας.