facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. ΚορινθίωνΕκδηλώσεις: Η μεγάλη γιορτή των Βιβλιοθηκών

dhmos korinthiwn

                   Κόρινθος  26- 11- 2015

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Γραφείο Τύπου

Κολιάτσου 32, 20 100  ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Η μεγάλη γιορτή των Βιβλιοθηκών

giorth vivliothikwn

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ και η ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, συμμετέχουν στο  3ο Future Library Unconference, τη μεγάλη γιορτή των Βιβλιοθηκών, στη Θεσσαλονίκη,  27 & 28 Νοεμβρίου 2015.

                Δεκαεπτά και πλέον χώρες θα εκπροσωπηθούν στο 3ο Future Library Unconference 2015 , το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης: χώρες των Βαλκανίων, χώρες της Ευρώπης,  η Τουρκία, οι ΗΠΑ  κά.

Το πρόγραμμα του Unconference 2015 περιλαμβάνει ομιλητές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο: ο Φίλιππος Τσιμπόγλου, Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, ο Κnud Schultz, Διευθυντής της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Aarhus, η Δρ. Hannelore Vogt, Διευθύντρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Κολωνίας, ο Corey Wittig, βιβλιοθηκονόμος με ειδίκευση στα ψηφιακά μέσα για εφήβους στην Βιβλιοθήκη Carnegie του Πίτσμπουργκ, η Carme Fenoll, επικεφαλής των Υπηρεσιών Βιβλιοθήκης για την Καταλανική Κυβέρνηση. 

                     

  Η ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ  της  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ  έχει την τιμή  να είναι μία από τις δύο βιβλιοθήκες της Ελλάδας (η άλλη είναι η βραβευμένη με τη δωρεά του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας)  που θα συμμετάσχει στα εργαστήρια, τα οποία  απευθύνονται σε 300 τουλάχιστον συνέδρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζοντας με τη Βάλια Γιαννακάκη, Πολιτικό μηχανικό – ερασιτέχνη αστρονόμο και συνιδρύτρια της Ομάδας Αστρονομίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου, το πρόγραμμα:

“ Μπορείς να επιβιώσεις στο φεγγάρι; Οι Βιβλιοθήκες  και το Επιστημονικό Κεφάλαιο ”- “ Can you survive on the moon? Libraries and Science Capital

Το Unconference 2015 αναδεικνύει την επιτυχία των συνεργασιών μας μέχρι τώρα και επενδύει στη συνεργατική δράση σε κάθε επίπεδο: προσωπικό, τοπικό, εθνικό, διεθνές. Οι βιβλιοθήκες αποκτούν εξωστρέφεια, επικοινωνούν, συνεργάζονται, δημιουργούν.

Το Unconference 2015 δίνει έμφαση στην ανάπτυξη πολλαπλών δεξιοτήτων και οδηγεί τις βιβλιοθήκες σε περαιτέρω αξιοποίηση της δυναμικής τους. Επιμένει στη μέθοδο του διαδραστικού εργαστηρίου με ευρύ φάσμα θεμάτων και επίκεντρο τις αποτελεσματικές συνεργασίες,  που ενισχύουν τη δημιουργία νέων υπηρεσιών και επιδρούν στις τοπικές κοινότητες. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε βιβλιοθήκες σε ετοιμότητα, βιβλιοθήκες που να αφουγκράζονται επείγουσες κοινωνικές ανάγκες και να προσαρμόζονται αντίστοιχα. Στα εργαστήρια του Unconference 2015, οι βιβλιοθήκες μαθαίνουν να αναδιοργανώνουν το χώρο τους, να προσφέρουν πρόσβαση σε εργαλεία παραγωγής, να οργανώνουν και να εμπλουτίζουν επιμορφωτικά προγράμματα, με στόχο να προσφέρουν στο κοινό σύγχρονες δεξιότητες και δημιουργική απασχόληση.

Το Future Library Unconference καθιερώνεται σταδιακά ως μια σημαντική συνάντηση δυνάμεων του χώρου της γνώσης και της δημιουργίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: ένα φεστιβάλ μάθησης, νέων ιδεών, δημιουργίας νέων δεσμών και συνεργατικής δράσης!

Υποστηρικτές

Συνεργάτες

http://2015.futurelibrary.gr/

…………………………………………………………………………………………………………………Λίγα λόγια για την Ομάδα Αστρονομίας

Ιδρύθηκε από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου το Δεκέμβριο του 2013 στα πλαίσια του προγράμματος “Future Library” του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Σκοπό έχει την απλούστευση εννοιών και διάδοση της αστρονομίας, της αστροφυσικής και των επιστημών του διαστήματος. Για την επίτευξη των στόχων αυτών διοργανώνει σε συστηματική βάση ομιλίες, επιμορφωτικές παρουσιάσεις, ουράνιες παρατηρήσεις και εκπαιδευτικές εκδρομές.

Μέλος της Ομάδας μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για την αστρονομία, οποιουδήποτε βάθους γνώσης. Εάν επιθυμείτε να γίνετε μέλος της Ομάδας και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τις μελλοντικές μας εκδηλώσεις, μπορείτε να στείλετε τα στοιχεία σας (Ονοματεπώνυμο, Email) στο astronomiakorinthou@gmail.com.
Οι εκδηλώσεις της Ομάδας (εκτός ειδικών περιπτώσεων) είναι ελεύθερες και ανοιχτές σε όλο το κοινό.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

Βάλια Γιαννακάκη
– Πολιτικός Μηχανικός- ερασιτέχνης Αστρονόμος

Νίκος Δασκαλόπουλος – μαθηματικός, ερασιτέχνης αστρονόμος
Χάρης Καμπάνης – Ιδρυτής και πρώτοςΠρόεδρος της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης
Φωτεινή Λύκου – Αστροφυσικός, Ινστιτούτο Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Βιέννης
Αντώνης Παπαντωνίου – Πρόεδρος Μορφωτικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στεφανίου Κορινθίας (Αστεροσκοπείο Στεφανίου)
Ράνια Σαζακλή – μέλος του Δ.Σ. του ΚΕ.Π.Α.Π., υπεύθυνη προγραμμάτων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου
Σπύρος Σβερκούνος – φυσικός, ΜΔΕ αστροφυσικής
Βασίλης Χρισταράς – μαθηματικός
Peter Van der Wal – διδάκτωρ Εφαρμοσμένης Φυσικής με ειδίκευση στην Αστρονομία

Γράψτε το σχόλιό σας.