facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: Γιορτή ποδηλάτου στη Δενδροφυτεία…

Γιορτή ποδηλάτου στη Δενδροφυτεία…

¨ Στο Δημοτικό Άλσος Συκεών την ερχόμενη Κυριακή ο 4ος Λαϊκός Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών και οι διασυλλογικοί επίσημοι αγώνες της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ.  

 

Σε ένα μεγάλο σιρκουί θα μετατραπεί το Δημοτικό Άλσος Συκεών (Δενδροφυτεία), όπου θα φιλοξενηθεί η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου, και ειδικότερα της ορεινής ποδηλασίας!

Πρόκειται για τη μεγάλη διοργάνωση του 4ου Λαϊκού Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας, όπως ταυτόχρονα και των επίσημων διασυλλογικών αγώνων της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης (Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ.) στις κατηγορίες παίδων, παμπαίδων, κορασίδων, παγκορασίδων και μίνι. Οι αγώνες διοργανώνονται από την Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ) και του Βυζαντινού Αθλητικού Ομίλου.

Να σημειωθεί ότι αρχικά οι αγώνες είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στο δάσος του Σέιχ-Σου, στην περιοχή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. Όμως, «λόγω άρνησης του Δασαρχείου να εκδώσει άδεια», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ., οι διοργανωτές προχώρησαν στην τροποποίηση του προγράμματος επιλέγοντας το Άλσος των Συκεών. «Κάθε εμπόδιο σε καλό», δηλώνει ο υπεύθυνος των διαδρομών της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. Θωμάς Μήττας, τονίζοντας ότι «στην προσπάθεια αναζήτησης νέου χώρου ανακαλύψαμε έναν ‘‘παράδεισο’’ μέσα στο αστικό περιβάλλον». «Ο χώρος με τις διαδρομές, τις τεχνικές και φυσικές υποδομές είναι πολύ καλύτερος για την υποστήριξη τέτοιων αγώνων», σημειώνει χαρακτηριστικά.

 

Μια μεγάλη γιορτή…

Αυτός, ο «παράδεισος», λοιπόν, στα χαραγμένα μονοπάτια-διαδρομές, θα αποτελέσει την ερχόμενη Κυριακή, 29 Απριλίου 2018, τον μαγνήτη για δεκάδες ποδηλάτες διαφόρων ηλικιών, αλλά και εκατοντάδες φίλους του ποδηλάτου. Στη Δενδροφυτεία θα συναντηθούν οι αθλητές με τους ερασιτέχνες fun του ποδηλάτου, συμμετέχοντας από κοινού σε μια μεγάλη γιορτή, στέλνοντας έτσι όλοι μαζί το μήνυμα της προώθησης του αγαπημένου δίτροχου ως ένα από τα καλύτερα μέσα άθλησης αλλά και του πλέον φιλοπεριβαλλοντικού μέσου μετακίνησης.

«Ο αθλητισμός στο δήμο μας τείνει να γίνει πλέον κυρίαρχος τρόπος ζωής. Μέσα από μεγάλους θεσμούς και προγράμματα, όπως μεταξύ άλλων είναι ο Λαϊκός Δρόμος ‘‘Παναγιώτης Αφαλής’’ και ο Λαϊκός Δρόμος Ορεινής Ποδηλασίας, προωθούμε με συνέπεια τις αξίες της άθλησης για όλους φέρνοντας τους πάντες, ανεξαρτήτου ηλικίας, κοντά στον αθλητισμό. Ειδικά, δε, με το δρόμο της ορεινής ποδηλασίας, στοχεύουμε να συμβάλλουμε στη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου ως του φιλικότερου μέσου μετακίνησης και μέσου άθλησης, αλλά και ως μέσου που μας φέρνει κοντά στη φύση και αναπτύσσει την φιλοπεριβαλλοντική συνείδηση», σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης. Αναφερόμενος στον τόπο διεξαγωγής των αγώνων, που είναι το Δημοτικό Άλσος Συκεών, σημειώνει ότι η διοργάνωση «αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία και αφορμή να γνωρίσουν οι πάντες τον ‘‘παράδεισο’’ που υπάρχει δίπλα τους και καθημερινά προσφέρεται για δραστηριότητες αναψυχής».

 

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ., οι διασυλλογικοί αγώνες θα ξεκινήσουν στις 11 π.μ. με τους αγώνες της κατηγορίας παίδων και προβλέπεται να ολοκληρωθούν μετά τις 2.30 μ.μ.

Η διαδρομή είναι 1.870 μ. εντός του δημοτικού άλσους, θα είναι πλήρως σηματοδοτημένη από το πρωί του Σαββάτου και θα υπάρχει ένας σταθμός υδροδοσίας στο χώρο της αφετηρίας, ενώ παρούσες θα είναι και ομάδες εθελοντών για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Στην ίδια διαδρομή, και συγκεκριμένα στις 12.30 μ.μ., θα διεξαχθεί και 4ος Λαϊκός Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας, με τους ποδηλάτες να προσέρχονται από τις 9 π.μ. στη γραμματεία για τη δήλωση συμμετοχής. Αυτή είναι ανοιχτή για τις ηλικίες των δέκα ετών και άνω, με μόνη προϋπόθεση τον… βασικό εξοπλισμό των ποδηλατών, που είναι βεβαίως το ποδήλατό τους και το κράνος.

ΕΠΣΜΑΘ

3 podilasia-diadromi

Μικροί και μεγάλοι πρασινίζουμε τον δήμο μας!

¨ Νέα εξόρμηση καθαρισμού και δενδροφύτευσης την Κυριακή 29 Απριλίου στην περιοχή Στρεμπενιώτη, στη Δ.Ε. Νεάπολης

 

Ραντεβού με σακούλες, τσάπες και απεριόριστη διάθεση δίνουν για ακόμα μία φορά, την Κυριακή 28 Απριλίου, στις 10 το πρωί, στην περιοχή Στρεμπενιώτη, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με τους κατοίκους, τους μαθητές των σχολείων και τους συλλόγους της περιοχής, για να την καθαρίσουν και να την «πρασινίσουν».

Με σταθερό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αλλά και της αισθητικής της περιοχής, περισσότερα από 200 διακοσμητικά και οπωροκηπευτικά δενδρύλλια και θάμνοι θα εμπλουτίσουν το υφιστάμενο πράσινο και θα αναμορφώσουν την εικόνα του ανεκτίμητου αυτού πνεύμονα πρασίνου και ζωτικό χώρο πολιτισμού, αθλητισμού και παιδείας του δήμου, που γίνεται καθημερινά πόλος έλξης εκατοντάδες για πολίτες, αθλητές και συλλόγους ολόκληρης της πόλης, με παράλληλο στόχο και «την ανάδειξη του εθελοντισμού και της κοινωνικής ευαισθησίας για το περιβάλλον, την οποία οφείλουμε να επιδεικνύουμε σταθερά όλοι μας, μικροί και μεγάλοι», όπως αναφέρει ο αντιδημάρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και τοπικός αντιδημάρχος της Δ.Ε. Νεάπολης, Δημήτρης Ζιγκερίδης, που ανέλαβε την πρωτοβουλία.

Η εξόρμηση καθαρισμού και δενδροφύτευσης θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί (10 π.μ.), με τη βοήθεια της αντιδημαρχίας Καθαριότητας και οι συμμετέχοντες εθελοντές, μαθητές, αθλητές, σύλλογοι, μέλη του 6ου και 1ου Συστημάτων Προσκόπων, καθώς και μεμονωμένοι κάτοικοι θα συγκεντρωθούν στο 1ο Σύστημα Προσκόπων (πάρκινγκ ΕΑΚ), χώρος όπου θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση, όπως επίσης και μπροστά από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης, καθώς φυσικά και στη διανοιγμένη πλέον οδό Ελ.Βενιζέλου, από το ύψος της οδού Αμασείας έως και την οδό Μητροπόλεως.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με τη χορηγία της Φάρμας Κουκάκη, καθώς και την υλικοτεχνική στήριξη της ΕΔΟΜΑΚ.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η προσεχής Κυριακή είναι ιδιαίτερα «ζωντανή» για τον δήμο Νεάπολης-Συκεών, καθώς μετά την εξόρμηση καθαρισμού και δενδροφύτευσης στην περιοχή του Στρεμπενιώτη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατευθυνθούν με το ποδήλατό τους στο Δημοτικό Άλσος Συκεών (Δενδροφυτεία), για να λάβουν μέρος στον 4ο Λαϊκό Δρόμο Ορεινής Ποδηλασίας που συνδιοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών του με την Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. και τον Β.Α.Ο. (να σημειωθεί ότι το αγωνιστικό κομμάτι με τους διασυλλογικούς αγώνες θα ξεκινήσει από τις 11π.μ.).

Γράψτε το σχόλιό σας.