facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: Επιβράβευση της αριστείας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Επιβράβευση της αριστείας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Εκδήλωση στη μνήμη της Αφροδίτης Ισαακίδου που κληροδότησε την περιουσία της στους αριστεύσαντες αποφοίτους των Λυκείων της Νεάπολης

 

 

 

 

Πρόσκληση στους νέους που φοιτούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για συνεργασία με το δήμο και με στόχο την από κοινού υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων με τις Σχολές που φοιτούν, ώστε «όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη της εκπαίδευσης των παιδιών», απηύθυνε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, κατά την εκδήλωση βράβευσης της αριστείας.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη θεσμική εκδήλωση, την οποία διοργανώνει κάθε χρόνο ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, στη μνήμη της εκλιπούσας Νεαπολίτισσας Αφροδίτης Ισαακίδου, η οποία, σε μια πράξη αγνής και ανυστερόβουλης προσφοράς, κληροδότησε την ακίνητη περιουσία της στον πρώην δήμο Νεάπολης, ορίζοντας στη διαθήκη της ότι τα εισοδήματα που θα εισπράττονται κατ’ έτος από την εκμετάλλευση της περιουσίας της θα δίνονται σε αριστεύσαντες αποφοίτους των Λυκείων της Νεάπολης, σε μία ειδική τελετή. Η επιθυμία της Αφροδίτης Ισαακίδου εκπληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά φέτος, με συνολικά 160 αποφοίτους των Λυκείων της Νεάπολης του σχολικού έτους 2017-2018, με βαθμό αποφοίτησης πάνω από 18, να βραβεύονται χθες, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, σε μία ξεχωριστή τελετή λαμβάνοντας το συμβολικό ποσό επιβράβευσης που αντιστοιχεί στον καθένα, μαζί με τα συγχαρητήρια εκ μέρους της δημοτικής αρχής.

«Η μόρφωση των παιδιών μας, το πνευματικό, μορφωτικό και τεχνολογικό επίπεδό τους είναι τα απαραίτητα όπλα που μπορούν να δώσουν ελπίδα στην πατρίδα μας και την κοινωνία. Αυτή την πίστη είχε και η ‘‘Αρχόντισσα της Νεάπολης’’ όταν συνειδητά δώριζε την ακίνητη περιουσία της στον δήμο για την επιβράβευση του αγώνα των παιδιών που αριστεύουν», ανέφερε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, εξαίροντας το ήθος και την προσφορά της μεγάλης δωρήτριας, παρουσία εκπροσώπου του μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεων και Συκεών κ. Βαρνάβα, συγγενών της, αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων.

Ταυτόχρονα ο δήμαρχος συνεχάρη τους μαθητές που αρίστευσαν καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες και θυσίες, όπως επίσης συνεχάρη τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τον αγώνα των παιδιών για μόρφωση και εκπαίδευση, δεσμευόμενος για συνέχιση «του αγώνα ώστε ο δήμος μας να είναι πρωταγωνιστής στον τομέα της παιδείας». Στο σημείο αυτό διαβεβαίωσε την εκπαιδευτική κοινότητα ότι «ο δήμος θα είναι πάντα δίπλα τους σε ό,τι χρειάζονται οι εκπαιδευτικοί για τη διαρκή βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας», προσθέτοντας ότι «όλοι μας πρέπει να καταλάβουμε πως αν πραγματικά επιζητούμε καλύτερο μέλλον στη χώρα μας πρέπει να κάνουμε τη μεγάλη επένδυση στην Παιδεία».

 

«Κλειδί η απόκτηση γνώσης…»

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης τόνισε την «ανάγκη να απελευθερώσουμε και πάλι το δημιουργικό πνεύμα της κοινωνίας, ξαναβρίσκοντας την εμπιστοσύνη μας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο». Όπως είπε, «κλειδί για ένα τέτοιο περιβάλλον, για τη διεκδίκηση της προόδου και της ευημερίας είναι η απόκτηση της γνώσης, η διάπλαση του χαρακτήρα με διαχρονικές αξίες και δημιουργικά μηνύματα, καθώς έτσι μόνο μπορούν να κινητοποιηθούν οι ζωτικές δυνάμεις μιας κοινωνίας και να προσανατολισθούν στη δημιουργία ευκαιριών για τους ικανούς και τους άξιους που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον».

«Είστε η ελπίδα της κοινωνίας μας και  αυτή η ελπίδα στηρίζεται και βραβεύεται σήμερα από την απλοχεριά της αγάπης της “Αρχόντισσας της Νεάπολης”. Η επιβράβευση αυτή είναι η ανταμοιβή των κόπων σας και των θυσιών των οικογενειών σας, είναι ένα μικρό κίνητρο, μια ενθάρρυνση, ένα μήνυμα αισιοδοξίας για χιλιάδες νέα παιδιά έξω από την αίθουσα που μοχθούν καθημερινά για διάκριση και επιτυχία», ανέφερε απευθυνόμενους στους αριστεύσαντες μαθητές, για να ακολουθήσει η επίδοση του συμβολικού ποσού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι συγγενείς της εκλιπούσας Ελένη Φωτιάδου και Βασίλης Ισαακίδης, με την πρώτη να εκφράζει «συγχαρητήρια προς τη διοίκηση του δήμου για τη συνέπειά της στη διοργάνωση της τιμητικής αυτής εκδήλωσης», με τον πατέρα Ιωάννη να μεταφέρει το μήνυμα και τις ευχές του μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών κ.Βαρνάβα «για μεγαλύτερες επιδόσεις των παιδιών και για μια πορεία ανάλογη με αυτήν έως σήμερα, ώστε να γίνουν φωτεινά παραδείγματα της γνώσης και της επιστήμης».

isaakidou-ekdilosi 10 isaakidou-ekdilosi 11 isaakidou-ekdilosi 9 isaakidou-ekdilosi 1 isaakidou-ekdilosi 2 isaakidou-ekdilosi 3 isaakidou-ekdilosi 6 isaakidou-ekdilosi 4 isaakidou-ekdilosi 7 isaakidou-ekdilosi 8 isaakidou-ekdilosi 12 isaakidou-ekdilosi 5

Γράψτε το σχόλιό σας.