facebook twitter youtube googleplus
on/off

Ν. ΜεσσηνίαςΕκδηλώσεις: Επερχόμενη αποστολή στο Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας

Επερχόμενη αποστολή στο Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας

Afisa 

Για 2η φορά από 2019 και συγκεκριμένα στις 21-24 Δεκεμβρίου 2021, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα επισκεφτούν το Σιδηρόκαστρο Δήμου Τριφυλίας.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ιατρικής μέριμνας και υποστήριξης σε κατοίκους όλων των ηλικιών, παραμεθόριων νησιών και απομακρυσμένων περιοχών σε όλη την Ελλάδα, συμβάλλοντας στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας σε εθνικό επίπεδο

 Παρεχόμενες Υπηρεσίες Κινητών Ιατρικών Μονάδων:

Ψηφιακή μαστογραφία

Υπερηχογραφία (άνω – κάτω κοιλίας, θυρεοειδούς, triplex αγγείων)

Ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος

Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας,

Γυναικολογικός έλεγχος: γυναικολογική εξέταση, κολπικός υπέρηχος, εξέταση μαστού, test Pap,

Καρδιολογικός έλεγχος: καρδιολογική εξέταση, ηλεκτροκαρδιογράφημα, διαγνωστική προσέγγιση υπέρτασης- δυσλιπιδαιμίας, triplex καρδιάς, αορτής.

Νευρολογικός έλεγχος: διάγνωση συνήθων νευρολογικών παθήσεων (ημικρανίες, επιληψία, άνοιες, εγκεφαλικά, Parkinson), τροποποίηση θεραπείας, περαιτέρω διάγνωση με εξετάσεις.

Οφθαλμολογικός έλεγχος: άμεση και έμμεση οφθαλμοσκόπηση, διαθλαστικός έλεγχος, μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης, βυθοσκόπηση, ορθοπτικός έλεγχος, εξέταση αντίληψης χρωμάτων και στερεοσκοπικής όρασης.

Ορθοπαιδικός έλεγχος: μέτρηση οστικής πυκνότητας, έλεγχος ανωμαλιών σπονδυλικής στήλης-άνω κάτω άκρων σε παιδιά και ενήλικες

Ωτορινολαρυγγολογικός έλεγχος: έλεγχος με φορητά συστήματα, ωτοακουστικές εκπομπές, ακοόγραμμα, τυμπανόγραμμα, εύκαμπτη ενδοσκόπηση.

Έλεγχος από Γενικό Χειρουργό: χειρουργική αντικειμενική εξέταση, χειρουργική εκτίμηση θυρεοειδούς και μαστού, έλεγχος κιρσών κάτω άκρων. Τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου (πολύποδας)

Αντιμετώπιση παθολογικών περιστατικών.

Διαβητολογικός έλεγχος – Γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη

Οδοντιατρικός έλεγχος: ενδοστοματική εξέταση παιδιών, εφήβων και ηλικιωμένων, οδηγίες στοματικής υγιεινής.

Διατροφικός έλεγχος: αξιολόγηση διατροφικής πρόσληψης και φυσικής δραστηριότητας, σωματικού βάρους, ύψους, περιφέρειας μέσης, ΔΜΣ, ανάλυση σύστασης σώματος, αναγνώριση υποθρεψίας / παχυσαρκίας

Διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών, αναπτυξιακών και ψυχικών διαταραχών, διαταραχών προσωπικότητας, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, εξαρτήσεις, σχολικός εκφοβισμός.

 Έλεγχος εμβολιαστικής κάλυψης,

Εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες και ομιλίες για θέματα δημόσιας υγείας.

Για πληροφορίες και να κλείσετε ραντεβού τηλεφωνείστε καθημερινά 13:00-16:00 στο 210 2447694 καθώς και στο Δήμο Τριφυλίας  κ. Αναστασία Ασημακοπούλου και κ. Μαρία Πατσούρη στα τηλέφωνα  27613 – 60624 & 60622, 27653 – 60211

ΟΙ ΚΙΝΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ 

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα όσοι επιθυμούν να εξεταστούν θα πρέπει να :

Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού,

Ή με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης αρνητικής εξέτασης σε κορωνοϊό COVID-19

 με rapid test εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη εξέταση

Ή με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης αρνητικής εξέτασης σε κορωνοϊό COVID-19

με τη μέθοδο PCR  εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη εξέταση

Ή  επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

 Επισημαίνεται ότι τα μέλη της ομάδας, ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19. Κατά τη διενέργεια των ιατρείων, των διαγνωστικών εξετάσεων και των αθλητικών δραστηριοτήτων θα τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και θα λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Επιπλέον όλα τα μέλη της ομάδας πριν την έναρξη των ιατρείων υποβάλλονται σε rapid test.

Γράψτε το σχόλιό σας.