facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. ΛαρισαίωνΕκδηλώσεις: ΔΤ για τις εκδηλώσεις, τι δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Δήμου Λαρισαίων για την εορταστική περίοδο

dimos_larissewnlarissalogo

Λάρισα, 7 Δεκεμβρίου  2015

ΤΟ ΠΛΕΓΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

«Μαζί με αλληλεγγύη και αισιοδοξία ξαναχτίζουμε την πόλη μας και τη ζωή μας»

 

  • Μαζί στις γιορτές παιδιά, παππούδες και γιαγιάδες των γειτονιών.   Παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου σε κάθε γειτονιά θα επισκεφθούν  τα αντίστοιχα  ΚΑΠΗ  όπου παππούδες, γιαγιάδες και εγγόνια, θα  συναντηθούν  για να χαρούν και να γιορτάσουν μαζί.
  • «Συνάντηση των Πολιτισμών». Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου, στην Κεντρική Πλατεία. Κοινότητες Ισπανοφώνων, Ρώσων,  Αλβανών, Βουλγάρων και το Larissa Internationals Club, που ζουν στη Λάρισα, μας παρουσιάζουν έθιμα και στοιχεία του πολιτισμού τους.

Μέρες με αλληλεγγύη πολιτισμό, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια.  Αυτό το πνεύμα διαπνέει και διαπερνά  τις εκδηλώσεις, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Δήμου Λαρισαίων για την φετινή περίοδο των Χριστουγέννων.  Πρόκειται για ένα πλέγμα, διαφορετικών εκδηλώσεων – που σχεδόν όλες οι συμπολίτες μπορούν να παρακολουθήσουν ή να συμμετάσχουν δωρεάν – που αποτυπώνουν εν μέρει  και την γενική οπτική της  δημοτικής αρχής για τη σχέση του Δήμου με τους συμπολίτες. Ετσι το μήνυμα του Δήμου είναι «Μαζί με αλληλεγγύη και αισιοδοξία ξαναχτίζουμε την πόλη μας και τη ζωή μας.»

Ειδικότερα, ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, ;oπου στην  στην πόλη καθημερινά, θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, κάθε είδους, στους χώρους Πολιτισμού (Μύλος, ΟΥΗΛ, Σκηνή Μπαλέτου, Κουκλοθέατρο, Μουσείο Κούκλας, ΔΩΛ κλπ), αλλά και σε δρόμους, πεζόδρομους και πλατείες, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές που αφορούν στα παιδιά. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται σε συνεργασία με δημιουργικές ομάδες και καλλιτέχνες της πόλης από τους πολιτιστικούς οργανισμούς του δήμου, όπως το Δημοτικό Ωδείο, ο Κουκλοθίασος Τιριτόμπα, η Δημοτική Πινακοθήκη, το Λαογραφικό Μουσείο, αλλά και το Μουσικό Σχολείο Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο, η ομάδα εμψύχωσης “Έκφραση”, ο πολιτιστικός χώρος “Χορίαμβος”, η “Δημιουργική Πόρτα”, ωδεία και ορχήστρες της πόλης κλπ. Επίσης Θα επαναληφθούν καινοτόμες δράσεις που εγκαινιάστηκαν πέρσι με μεγάλη επιτυχία, όπως οι Μουσικές στο δρόμο, οι Διανυκτερεύσεις στα Μουσεία, η γωνιά του Παραμυθιού, ενώ τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων θα κάνει πρεμιέρα ο Κουκλοθίασος Τιριτόμπα με τη “Χαλβαδένια”.

Εκτός όμως από τις πολιτιστικές δράσεις, ο Δήμος οργανώνει και άλλες ενδιαφέρουσες και ξεχωριστές πρωτοβουλίες.

 

Μαζί στις γιορτές παιδιά, παππούδες και γιαγιάδες των γειτονιών

Σημαντική και γεμάτη ανθρωπιά είναι  και η πρωτοβουλία που με τη συνάντηση της πρώτης και της τρίτης ηλικίας της πόλης μας, αφού σε κάθε περιοχή, τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου θα επισκεφθούν  τα ΚΑΠΗ της ίδιας περιοχής -γειτονιάς,  όπου παππούδες, γιαγιάδες και εγγόνια, θα  συναντηθούν  για να χαρούν και να γιορτάσουν μαζί.

Επίσης, ενδιαφέρουσα θα είναι η εκδήλωση «Ο Αι – Βασίλης έρχεται», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου στην 110 Πτέρυγα Μάχης, και στην οποία θα συμμετάσχουν τα παιδιά των οικογενειών που στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μαζί με τα παιδιά του 20ου Παιδικού Σταθμού.

Συνάντηση Πολιτισμών

Ξεχωριστή είναι η και η πρωτοβουλία που ανέλαβε το Δήμος Λαρισαίων για τη «Συνάντηση των Πολιτισμών». Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου, στην Κεντρική Πλατεία, τα περίπτερα του «Παραδοσιακού Χωριού» θα φιλοξενήσουν  τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε κοινότητες άλλης εθνικότητας, με στόχο να μας γνωρίσουν τα έθιμα, στοιχεία του πολιτισμού τους και με αφορμή τις γιορτές,  να δώσουμε το μήνυμα αλληλοκατανόησης και ανεκτικότητας, μακριά από διακρίσεις θρησκείας, χρώματος, φυλής και καταγωγής.

Στο διήμερο αυτό θα γνωρίσουμε τις κοινότητες των Βουλγάρων , των Αλβανών, των Ρώσων, των Ισπανοφώνων και Λατινοαμερικάνων (Latinos en Larisa) και το Larissa Internationals Club με συμμετοχή συμπολιτών μας από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Μουσικά σχήματα, χορωδίες και χορευτικά, αυτές θα παρουσιάσουν πλευρές της παράδοσης αυτών των χωρών. Παράλληλα θα προσφέρουν στους επισκέπτες ιδιαίτερες γεύσεις του τόπου τους.

Η δημοτική αρχή χαρακτηρίζει σημαντική την συγκεκριμένη  εκδήλωση – δράση, που πραγματοποιείται σε μια εποχή, που το προσφυγικό – μεταναστευτικό απασχολούν έντονα την χώρας μας και ολόκληρη την Ευρώπη. Η δράση πραγματοποιείται λίγες μόλις ημέρες μετά την κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας της Λάρισας για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Κομβικό στοιχείο του φακέλου είναι το γεγονός ότι η Λάρισα διαχρονικά λειτούργησε ως μια ανοικτή και πολυπολιτισμική κοινωνία. Η ίδια εκδήλωση ενισχύει εν μέρει και την προσπάθεια εξωστρέφειας της πόλης.

Παραδοσιακό χωριό

Επίσης, συνολικά το Παραδοσιακό χωριό που θα στηθεί στην Κεντρική Πλατεία  θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 20 Δεκεμβρίου.  Από τις 8 έως 11 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο Δήμος Λαρισαίων φιλοξενεί μέλη του Συλλόγου Μελισσοκόμων, ενώ μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα συμμετάσχουν επίσης Συνεταιρισμοί Γυναικών της περιοχής, φορείς και συλλογικότητες της πόλης , μαθητές  σχολείων και τις  Κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων που θα ενημερώνουν και θα συλλέγουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και προμήθειες για τους πρόσφυγες.

Εκδηλώσεις στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες

Επίσης, φέτος εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες με πρωτοβουλία των συμβουλίων. Χαρακτηριστική είναι η κοινή δράση της 1ης, 2ης και 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων για την διοργάνωση αγώνα santa run, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, με αφετηρία την πλατεία Ταχυδρομείου. Προγραμματίζονται και άλλες εκδηλώσεις σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Το πρόγραμμα των συγκεκριμένων εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Και  παιγνίδια Λουνα πάρκ στο Κέντρο

Τέλος, επειδή η εορταστική περίοδος, είναι ούτως ή άλλως ημέρες χαράς και διασκέδασης για τα παιδιά ο Δήμος Λαρισαίων φρόντισε φέτος από τις  15 Δεκεμβρίου και για τρεις εβδομάδες, να λειτουργούν στο κέντρο της πόλης μερικά παιγνίδια λούνα πάρκ, όπου η χρήση τους θα γίνεται χωρίς αντίτιμο, καθώς και παγοδρόμιο (με αντίτιμο).

Γράψτε το σχόλιό σας.