facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: Αθλητικά στολίδια στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Αθλητικά στολίδια στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τα εγκαίνια του Δημοτικού Γυμναστηρίου

και Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου στη Δ.Ε. Aγ. Παύλου

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια δυο σύγχρονων αθλητικών υποδομών στο δήμο Νεάπολης-Συκεών από το δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, τα οποία παραδόθηκαν και επίσημα στην αθλούμενη νεολαία, στους συλλόγους αλλά και στους δημότες ανεξαρτήτου ηλικίας.

Πρόκειται για το νέο Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου και το πλήρως ανακαινισμένο και εξοπλισμένο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγ. Παύλου, των οποίων οι τελετές εγκαινίων εξελίχθηκαν σε γιορτή του αθλητισμού.

Κατά τη διάρκειά τους η δημοτική αρχή απένειμε τιμητικές διακρίσεις στον Τριαντάφυλλο Παυλίδη και Χαρίλαο Καραμήτρη για την πολυετή προσφορά τους στον αθλητισμό στην περιοχή. Το κλίμα ζέσταναν οι μικροί αθλητές των ομάδων Α.Ε.Σ.Π. «Γ. Κούδας», Ελπίδες Συκεών και Δόξα-Μαχητές Πεύκων, που στο ποδοσφαιρικό τουρνουά που ακολούθησε ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους, ενώ επίδειξη των ικανοτήτων της έκανε αντιπροσωπευτική ομάδα του Τμήματος Αεροβικής του Δημοτικού Γυμναστηρίου Θεάτρου.

«Γυμναστήρια σε κάθε γειτονιά…»

Στις τελετές των εγκαινίων παραβρέθηκαν μέλη της διοίκησης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, στελέχη αθλητικών συλλόγων, σωματείων και ενώσεων, εθελοντές της ΕΔΟΜΑΚ, εργαζόμενοι και συμμετέχοντες στα αθλητικά τμήματα της ΚΕΥΝΣ και γονείς, ενώ παρών ήταν και ο υπεραθλητής του μαραθωνίου Παναγιώτης Παπαχρήστος που διακρίθηκε στο μαραθώνιο των 246 χλμ. και πρόσφατα τιμήθηκε από το δήμο.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στη διάρκεια των εγκαινίων των δύο αθλητικών έργων, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών Δημήτρης Απατσίδης χαρακτήρισε το Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου ως «ένα ακόμη όνειρο που έγινε πραγματικότητα, στο πλαίσιο της στόχευσής μας για τη δημιουργία γυμναστηρίων σε κάθε γειτονιά». «Μετατρέψαμε ένα ακίνητο της Δημοτικής Επιχείρησης σε στέκι του αθλητισμού και “λουλούδι της άθλησης”», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ για το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Παύλου έκανε λόγο για μια κορυφαία υποδομή «αθλητικής βιομηχανίας».

«Δικαιώνονται οι επιλογές μας…»

«Όταν πριν λίγα χρόνια αποφασίζαμε να αγοράσουμε αυτόν το χώρο είχαμε δεχθεί σκληρή κριτική από κάποιους για δήθεν “πεταμένα χρήματα”. Σήμερα, όμως, σε αυτόν εδώ τον ιδιόκτητο χώρο, όπως ιδιόκτητες είναι και οι περισσότερες υποδομές του δήμου μας, δημιουργήσαμε ένα νέο στολίδι για τον αθλητισμό, που μπορεί να είναι μικρός, αλλά είναι απολύτως απαραίτητος και χρήσιμος για εκατοντάδες συμπολίτες μας», ανέφερε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, μιλώντας στα εγκαίνια του Δημοτικού Γυμναστηρίου.

Αμέσως μετά, εγκαινιάζοντας το νέο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Παύλου, τόνισε ότι «σε δύσκολες εποχές των πολύ-πολύ ισχνών αγελάδων, και με νέες περικοπές στα έσοδα των δήμων να έρχονται σύντομα, δικαιώνεται η επιλογή μας να πασχίζουμε ακόμη και για το ένα ευρώ και να επιμένουμε σε προσεκτική και χρηστή οικονομική διαχείριση. Όταν, μάλιστα, οι ίδιοι οι φορείς της Πολιτείας, όπως η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, υπολειτουργούν δομές αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τη θέρμανση ή άλλες βασικές λειτουργικές προϋποθέσεις, εμείς με τις οικονομίες μας καταφέρνουμε να υλοποιούμε δράσεις και να εκτελούμε έργα στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την παιδεία και την κοινωνική πολιτική», σημείωσε.

Όπως ανέφερε, «τα τελευταία χρόνια ο δήμος επένδυσε πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ σε έργα αθλητισμού». «Ο προϋπολογισμός για το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο ήταν 1.100.000 ευρώ, αλλά το τελικό ποσό της δαπάνης έπεσε στο μισό χάρη στη μεγάλη έκπτωση που πετύχαμε στη δημοπρασία του έργου. Διαδικασία που ακολουθούμε πάντα, χωρίς να έχουμε κάνει ποτέ απευθείας ανάθεση οποιουδήποτε έργου, αφού, ως καλοπληρωτής δήμος και συνεπής στις υποχρεώσεις του έχουμε πάντοτε μεγάλη ανταπόκριση από τεχνικές εταιρίες από όλη την Ελλάδα, επιμένοντας στη νομιμότητα και τη διαφάνεια», πρόσθεσε.

Τέλος, ευχήθηκε καλή αρχή και κάλεσε όλους τους συμπολίτες μας και φίλους του αθλητισμού να χρησιμοποιούν και να χαίρονται τους νέους αθλητικούς χώρους, φροντίζοντας και προστατεύοντάς τους από βανδαλισμούς.

Οι αθλητικές υποδομές

Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Παύλου αποτελεί πλέον ένα από τα πιο σύγχρονα αθλητικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, όπου καθημερινά αθλούνται εκατοντάδες παιδιά και εξυπηρετούνται δεκάδες αθλητικοί σύλλογοι.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών ριζικής και εκτεταμένης ανακαίνισης, κόστος που καλύφθηκε από το δημοτικό ταμείο, το Δ.Α.Κ. Αγ. Παύλου έγινε στην ουσία ένα νέο αθλητικό κέντρο. Στον αγωνιστικό χώρο του ποδοσφαιρικού γηπέδου τοποθετήθηκε νέος πλαστικός χλοοτάπητας, που περιβάλλεται από ταρτάν-κουλουάρ τελευταίας γενιάς. Ανακατασκευάστηκαν πλήρως οι κερκίδες, στις οποίες τοποθετήθηκαν πλαστικά καθίσματα, ενώ κάτω από αυτές δημιουργήθηκαν και εξοπλίσθηκαν βοηθητικοί χώροι, γραφεία, αποδυτήρια, κυλικείο, κ.λπ.

Η εικόνα ολοκληρώνεται με την αντικατάσταση μεγάλου μέρους της περίφραξης, στην οποία τοποθετήθηκαν ειδικά πλέγματα, ενώ προηγήθηκε η αποξήλωση και απομάκρυνση όλων των μεγάλων και επικίνδυνων διαφημιστικών πινακίδων.

Το Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου στην οδό Ανθέων 14-16 αποτελεί ένα ακόμη νέο σύγχρονο Γυμναστήριο που ενισχύει το δίκτυο των αθλητικών υποδομών του δήμου Νεάπολης-Συκεών και πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες άθλησης-εκγύμνασης για όλους τους δημότες ανεξαρτήτως ηλικίας.

Δημιουργήθηκε σε ιδιόκτητο χώρο του δήμου, στον οποίο μεταφέρθηκε το Γυμναστήριο της οδού Αθανασίου Διάκου, που λειτουργούσε στον πρώην δήμο Αγ. Παύλο από το 2008.

Μετά τις εργασίες αναμόρφωσης της αίθουσας και τον εξοπλισμό της με τα πλέον σύγχρονα όργανα γυμναστικής, το Δημοτικό Γυμναστήριο εγγυάται την ασφαλή εκγύμναση των αθλούμενων. Αυτό λειτουργεί όλες τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα-Παρασκευή από τις 5 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.), υπό την παρακολούθηση και καθοδήγηση ειδικά καταρτισμένων πτυχιούχων γυμναστών.

dak agpavlou-egkainia 1

dak agpavlou-egkainia 4

dak agpavlou-egkainia 6 dak agpavlou-egkainia 3

dak agpavlou-egkainia 5

Γράψτε το σχόλιό σας.