facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: Ακόμα μία ανάσα πνοής στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Ακόμα μία ανάσα πνοής στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

«Με τεράστια ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε η εξόρμηση καθαριότητας
και δενδροφύτευσης στη Δ.Ε. Νεάπολης»

Σε όαση πρασίνου μετατρέπεται σταδιακά η περιοχή Στρεμπενιώτη

 

Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, περισσότεροι από 200 μικροί και μεγάλοι συμπολίτες μας πλημμύρισαν το πρωί της Κυριακής την περιοχή Στρεμπενιώτη στη Δ.Ε. Νεάπολης, όπου με πολύ κέφι και όρεξη επιδόθηκαν σε εργασίες καθαρισμού και δενδροφυτεύσεων, με στόχο να μετατρέψουν σταδιακά την περιοχή σε μία ξεχωριστή όαση πρασίνου.

Κάτοικοι, μαθητές, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι αλλά και μέλη συλλόγων της περιοχής ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά στο κάλεσμα του δήμου Νεάπολης-Συκεών για καθαριότητα και δενδροφύτευση σε αυτό το μοναδικό κομμάτι του δήμου που αποτελεί καθημερινά πόλο έλξης για εκατοντάδες πολίτες, αθλητές και συλλόγους ολόκληρης της πόλης.

Με σταθερό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αλλά και της αισθητικής της περιοχής, συνολικά 200 διακοσμητικά και οπωροκηπευτικά δενδρύλλια και θάμνοι φυτεύτηκαν υπό τις οδηγίες ανθρώπων της υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου προκειμένου να εμπλουτίσουν το υφιστάμενο πράσινο, ενώ εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα και από την εξόρμηση καθαριότητας, που οργανώθηκε με τη βοήθεια της αντιδημαρχίας Καθαριότητας.

Τόσο μπροστά από το 1ο Σύστημα Προσκόπων, όπως επίσης και μπροστά από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης, καθώς και στη διανοιγμένη πλέον οδό Ελ. Βενιζέλου, από το ύψος της οδού Αμασείας έως και την οδό Μητροπόλεως, μικροί και μεγάλοι με περισσή ενέργεια, φωτεινά χαμόγελα και τις τσάπες ανά χείρας, έδωσαν μέχρι το μεσημέρι τον καλύτερο τους εαυτό, συνεισφέροντας  δραστικά στην αναμόρφωση της εικόνας του ανεκτίμητου αυτού πνεύμονα πρασίνου και ζωτικό χώρο πολιτισμού, αθλητισμού και παιδείας του δήμου.

«Είναι το σπίτι μας…»

«Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας, είναι η ζωή μας, είναι το μέλλον, και οφείλουμε όχι μόνο να το προστατεύουμε με πράξεις και έργα, αλλά και να το ενισχύουμε αδιάκοπα. Οι προσπάθειές μας, μικρότερες και μεγαλύτερες είναι συνεχείς και ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους για τη συμμετοχή και τη βοήθειά τους», τόνισε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος βρέθηκε στον χώρο και συνομίλησε με τους συμμετέχοντες.

«Και σε αυτήν την εξόρμηση ήμασταν όλοι εδώ, σχολεία, σύλλογοι, αιρετοί, απλοί πολίτες, επιδεικνύοντας και αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία και την αγάπη μας για το περιβάλλον και τον τόπο μας», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, και τοπικός αντιδημάρχος της Δ.Ε. Νεάπολης, Δημήτρης Ζιγκερίδης, που ανέλαβε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ευχαριστώντας  παράλληλα «όλους όσοι βρέθηκαν μαζί μας, τους χορηγούς μας και ιδιαίτερα το 1ο και 6ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης, καθώς και την ΕΔΟΜΑΚ για την υλικοτεχνική στήριξη και παρουσία».

Στην εκδήλωση συνεισέφεραν με τις χορηγίες τους η Φάρμα Κουκάκη, το ζαχαροπλαστείο ΜΑΣΚΩΤΙΤΣΑ, η VODAFONE Νεάπολης καθώς και η BIO FRUIT.

Αρχίζουν οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς

«Από μεθαύριο, Τετάρτη 2 Μαΐου, έως και την Παρασκευή 18 Μαΐου η υποβολή των αιτήσεων στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς του δήμου Νεάπολης-Συκεών»  δικαίωμα εγγραφής έχουν όλα τα παιδιά
ηλικίας 6 μηνών έως και τεσσάρων ετών

 

Από μεθαύριο, Τετάρτη 2 Μαΐου έως και την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς να καταθέσουν αιτήσεις εγγραφής για τη φοίτηση των παιδιών τους στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του δήμου Νεάπολης-Συκεών για τη σχολική περίοδο 2018-2019.

Ο δήμος διαθέτει συνολικά 23 Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς που καλύπτουν τις ανάγκες και των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων (Συκιές, Νεάπολη, Πεύκα, Άγ. Παύλος,), με δυνατότητα φιλοξενίας 1.200 παιδιών. Στις δομές αυτές δικαίωμα εγγραφής έχουν όλα τα παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως και τεσσάρων ετών (έτος γέννησης 2014, προνήπια) και μάλιστα δωρεάν μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».

Πρόκειται για μια κατάκτηση του αγώνα που έδωσαν ενωμένοι οι δήμοι της χώρας, με πρωτοστάτη τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, προκειμένου οι γονείς να συνεχίσουν να έχουν το νόμιμο δικαίωμα επιλογής να εγγράψουν κανονικά τα τετράχρονα παιδιά τους (έτος γέννησης 2014) στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο (6:30 μ.μ.-5:30 μ.μ.) και προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες.

Τα ετήσια τροφεία, που παραμένουν αμετάβλητα τα τελευταία χρόνια, καθορίζονται βάσει του εισοδήματος των γονέων, λαμβάνοντας ειδική πρόνοια για τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, όπως είναι οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι ασθενείς οικονομικά οικογένειες, εφόσον υπάρχει έκθεση κοινωνικού λειτουργού των Συμβουλευτικών Σταθμών του δήμου.

 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι αιτήσεις εγγραφών θα υποβάλλονται στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς του δήμου και των τεσσάρων Δ.Ε., που είναι οι εξής:

 • · ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ:

Ηπείρου 9-11 (δημοτικό κατάστημα Αγ, Παύλου)

Τηλ.: 2313.300206

 • · ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ:

Ελ. Βενιζέλου 125 (δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, 2ος όρ.)

Τηλ.: 2313.329525

 • · ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΥΚΩΝ

Ειρήνης 19 (δημοτικό κατάστημα Πεύκων, ισόγειο)

Τηλ.: 2313.502226

 • · ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΥΚΕΩΝ: 

Στρ. Σαράφη 1 (δημαρχείο, ισόγειο),

Τηλ.: 2313.313151

Για την υποβολή, δε, των αιτήσεων απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

 1. 1.   Συμπληρωμένη αίτηση,
 2. 2.   Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
 3. 3.   Βεβαίωση εργασίας και των δυο γονέων από τον εργοδότη ή επικυρωμένο αντίγραφο ενσήμων για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ή φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας (εφόσον δεν εργάζονται),
 4. 4.   Βεβαίωση ιατρού για την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού,
 5. 5.   Βιβλιάριο υγείας του παιδιού με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά (φωτοτυπία),
 6. 6.   Αντίγραφο πρόσφατου εκκαθαριστικού εφορίας,
 7. 7.   Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας αν δεν προκύπτει από το εκκαθαριστικό ή απόδειξη της Δ.Ε.Η , Ο.Τ.Ε, ΕΥΑΘ ή επικυρωμένο συμβόλαιο κατοικίας,
 8. 8.   Άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας (μόνο για τους πολίτες που γεννήθηκαν στο εξωτερικό).

Να σημειωθεί, τέλος, ότι για την επανεγγραφή των περσινών παιδιών απαιτούνται εκ νέου όλα τα δικαιολογητικά

dendrofytefsi 1 dendrofytefsi 2 dendrofytefsi 3 dendrofytefsi 4 dendrofytefsi 5 dendrofytefsi 6 dendrofytefsi 7 dendrofytefsi 8 dendrofytefsi 9 dendrofytefsi 10 SONY DSC SONY DSC SONY DSC2 paidikoi stathmoi 2018-2019 3 aitisi

Γράψτε το σχόλιό σας.