facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Ηρακλείου ΚρήτηςΕκδηλώσεις: 5ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

LOGO ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

5ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστόλων Πεδιάδος και η Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης σας προσκαλούν σε παραδοσιακά…μαγειρέματα, στο 5ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, στις 5 Μαρτίου 2017 και ώρα 11:00 το πρωί στο κέντρο πολιτιστικών, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων «ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ» στο Ηράκλειο

Οι σύλλογοι της Κρήτης ανταποκρίθηκαν  και φέτος, με μεγάλη προθυμία, στο κάλεσμα για την κοινή προσπάθεια ανάδειξης και προβολής της αυθεντικής κρητικής κουζίνας.

Ευχαριστούμε θερμά

τους συλλόγους που δήλωσαν συμμετοχή και αυτούς που θα παραβρεθούν  αλλά για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν,

τους επίτιμους προσκεκλημένους συλλόγους από τη Σίφνο και την Ήπειρο,

την Περιφέρεια Κρήτης με την στήριξη της οποίας το Φεστιβάλ των Συλλόγων εξελίχθηκε σε Παγκρήτιο θεσμό,

όλους τους αρωγούς και υποστηρικτές της εκδήλωσης,

το κέντρο εκδηλώσεων «ΟΙ ΚΟΥΡΙΤΕΣ» για την δωρεάν φιλοξενία,

την δημοσιογράφο Ελένη Γρηγοράκη που θα παρουσιάσει την εκδήλωση,

την  κριτική επιτροπή, στην οποία προσδίνει κύρος η συμμετοχή της διεθνούς φήμης Chef Ντίνας Νικολάου, του γεωπόνου-τεχνολόγου τροφίμων Μανόλη Κασσάκη, του Chef Χρήστου Ι. Λάππα, της Chef Σοφία Κατσούρη,  του γευσιγνώστη  Χάρη Παπαδάκη, της παρουσιάστριας Αγγελικής Καλογεράκη , τα μέλη από την  Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, μέλους από το  Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής (Ι.Κ.ΔΙ.), της εκπαιδευτικού και λογοτέχνη Μαρίας Ζωγραφάκη και της Δέσποινας Μαθιουδάκη με σπουδές στον ελληνικό πολιτισμό.

Καλούμε όλους τους Κρητικούς να τιμήσουν με την παρουσία τους  το 5ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, το οποίο αντλεί στοιχεία και δύναμη από την λαϊκή παράδοση και τους απλούς ανθρώπους του τόπου μας, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας αυθεντικά το πρότυπο της Κρητικής Διατροφής.

 

 

Η Εκδήλωση

Με είσοδο ελεύθερη τα μέλη και οι φίλοι των συλλόγων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά:

• Ομιλία από το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης για τις ξεχασμένες γηγενείς ποικιλίες κρασιού

• Παραδοσιακά μαγειρέματα, που αναδεικνύουν την αυθεντική διατροφική και κοινωνική παράδοση του τόπου μας.

• Μουσικά ακούσματα από τον Νεκτάριο Σαμόλη

• Παρουσίαση παραδοσιακών Κρητικών χορών από τον Λαογραφικό όμιλο ”Λάζαρος και Μανόλης Χνάρης”.

Παράλληλες εκδηλώσεις

  • Παράδοση είναι όσα παραδίνουμε στις επόμενες γενιές, και κυρίως στα παιδιά, τα οποία  μέσα από τα ήθη και τα έθιμα ευαισθητοποιούνται και γνωρίζουν τον πολιτισμό και τις ρίζες τους, γι’ αυτό μια χαρούμενη «ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΩΝΙΤΣΑ» θα περιμένει τους μικρούς μας επισκέπτες, από “ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΑΚΙΑ ΜΑΣ” και το 1ο Νηπιαγωγείο Αγ. Μαρίνας Τσαλικάκι, όπου με την καθοδήγηση παιδαγωγών αλλά και γιαγιάδων, από διάφορους συλλόγους, θα φτιάξουν παραδοσιακές συνταγές της Κρήτης.
  •  Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει το «ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΑΓΑΠΗΣ» με καλούδια που θα προσφέρουν σύλλογοι και φίλοι του φεστιβάλ. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του ¨Ξενώνα για την κακοποιημένη γυναίκα και το παιδί¨.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την Λένα Ηγουμενάκη, τηλέφωνα::6946034397, email:lena.igou@hotmail.com και info@fekk.gr).

Με εκτίμηση,                                                                                                                              Για τα Δ.Σ.

 

 

Η πρόεδρος του Π.Σ. Αποστολιανών            Ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Π.ΣΥ.

               Λένα Ηγουμενάκη                                          Τίτος Κοκολάκης