facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. ΑθηναίωνΕκδηλώσεις: Η ζωή δεν είναι πρόβα: Μαθήματα Ψυχοθεραπείας από την δική μου Ιθάκη

Η ζωή δεν είναι πρόβα:

Μαθήματα Ψυχοθεραπείας από την δική μου Ιθάκη

Νέος κύκλος online ομιλιών του Γρηγόρη Βασιλειάδη μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

4η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

11

Hμερομηνίες διεξαγωγής:

Σάββατα:

 • 12/12/20
 • 23/01/21
 • 20/02/21
 • 20/03/21
 • 17/04/21

Ώρα διεξαγωγής: 11 π.μ.

Λίγα λόγια για το σεμινάριο από τον ψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή Γρηγόρη Βασιλειάδη:

Με αφορμή αποσπάσματα από τα τρία αυτογνωστικά μου βιβλία θα προσπαθήσω να σας φέρω πιο κοντά στις αλήθειες της εσωτερικής μας ζωής.

Θα επιχειρήσω με την βοήθεια της ενεργητικής σας συμμετοχής να φέρω στην επιφάνεια κρυμμένες επιγνώσεις, σχολιάζοντας φράσεις και κείμενα-κλειδιά από τα ψυχοθεραπευτικά μου βιβλία. Τα βιβλία αυτά, που αποτελούν απαύγασμα της ψυχοθεραπευτικής μου εμπειρίας κι εργασίας με πολλές εκατοντάδες θεραπευόμενους, θα γίνουν σε αυτόν το σεμιναριακό κύκλο «προζύμι» για την επανερμηνεία συνδέσεων που αφορούν τα σημαντικότερα υπαρξιακά ζητήματα της ζωής μας:

 • Η αγάπη ως Βία
 • Η μοναξιά και ο φόβος των σχέσεων
 • Ο έρωτας ως μυστήριο θεραπευτικό εργαλείο & Θεϊκή δοκιμασία
 • Ο πόνος ως θεραπεία
 • Η οικογένεια: εργαστήρι αυτογνωσίας
 • Άγχος και Τραύμα στην ψυχοθεραπεία
 • Αιμομικτική επιθυμία & Αυτοπραγμάτωση
 • Η αξία της έλλειψης της απώλειας και του Νόμου στην ψυχική ζωή
 • Ψυχοθεραπεία & Πνευματικότητα: αντίπαλοι ή συνεργάτες;
 • Τα μυστικά της αποτυχίας (και της επιτυχίας)
 • Όνειρα Σκιά και αποκαλύψεις.

Στο τέλος κάθε μεμονωμένης ομιλίας θα φροντίσω να δοθεί αρκετός χρόνος για να διευκρινισθούν απορίες και να μπούμε σε μια δημιουργική και αποκαλυπτική συζήτηση.

Το φετινό σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε 5 online συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας zoom, με δυνατότητα γραπτών ερωτήσεων ή και ζωντανών παρεμβάσεων, όταν αυτό θα είναι εφικτό. Σε περίπτωση άρσης ή αλλαγής των μέτρων οι υπολειπόμενες συναντήσεις θα προσαρμοστούν αναλόγως.

Κόστος συμμετοχής:

5 συναντήσεις 40 ευρώ

1 συνάντηση 10 ευρώ

Πληροφορίες: 211 11 98 900-1

Βιβλιοπωλείο Εν Πλω, Χαρ. Τρικούπη 6-10, Αθήνα

Σύντομο Βιογραφικό:

Ο Γρηγόρης Βασιλειάδης ζει και εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής στην Αθήνα. Σπούδασε ψυχολογία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε αναγνωρισμένα από το κράτος πανεπιστήμια της Ελλάδας της Ολλανδίας και της Μ. Βρετανίας. Απέκτησε διδακτορικό τίτλο στην Ψυχολογία από το τμήμα ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Yπήρξε εκπαιδευτής σε προγράμματα σπουδών προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου στην συμβουλευτική και την ψυχολογία, εισηγητής επιστημονικών σεμιναρίων κι επιστημονικών συνεδρίων με θεματολογία την ψυχοθεραπεία και την συμβουλευτική στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Τα επιστημονικά κι ερευνητικά του ενδιαφέροντα στον χώρο της ψυχοθεραπείας εντοπίζονται στις εφαρμογές της ψυχολογίας του βάθους, στην θεραπευτική πρακτική, στην σχέση θρησκείας – ψυχοθεραπείας και στους τρόπους με τους οποίους συνδέεται η ηθική δεοντολογία των ψυχολόγων με την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπευτικής πρακτικής.

Από το 1997 εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες, ατομικά και ομαδικά, χρησιμοποιώντας τις μεθοδολογίες της συστημικής και της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.) της ΕΛΕΣΥΘ (Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών Οικογένειας (EFTA – European Family Therapy Association).

Είναι ο συγγραφέας των αυτογνωστικών βιβλίων:

«Εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή» Εκδ. iWrite & Πηγή Νοέμβριος 2019,

«Το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι: Από τον φόβο της σκιάς στο φως της επίγνωσης» Εκδ. iWrite & Πηγή και

«Πόσο αντέχεις την αλήθεια; Θεραπευτικές επιγνώσεις για την ψυχή και τις σχέσεις» Εκδ. ΕΝ ΠΛΩ Οκτώβριος 2016

Συμμετείχε επίσης στους παρακάτω συλλογικούς τόμους: «Ψυχική υγεία παιδιού και εφήβου» Εκδ. Αρμός 2018 και «Ευτυχία και πώς να την κατακτήσετε» Iwrite Publications 2018.

Άρθρα συνεντεύξεις και ομιλίες του δημοσιεύονται στον δικτυακό τόπο http://www.aftognosia.gr και στο YouTube

Γράψτε το σχόλιό σας.