facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: Πολύτιμο δώρο ζωής… Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς

aiomodosia-oktobrios 2015-afissa

Πολύτιμο δώρο ζωής…

● Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

από το ερχόμενο Σάββατο και συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου

Την ευκαιρία να κάνουμε όλοι ένα πολύτιμο δώρο ζωής, όπως είναι λίγες σταγόνες από το αίμα μας, προσφέρει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών διοργανώνοντας την τρίτη κατά σειρά μέσα στο έτος Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, ενώ ενδιάμεσα προηγήθηκε και μια έκτακτη αιμοδοσία στην καρδιά του καλοκαιριού.

Το προσκλητήριο της δημοτικής αρχής και του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής έχει ήδη φθάσει σε όλους τους νυν και εν δυνάμει εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι για μια ακόμη φορά θα στείλουν το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, προσφοράς κι ελπίδας. Αυτό θα γίνει κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας που αρχίζει μεθαύριο, Σάββατο 17 Οκτωβρίου, από τη Δ.Ε. Πεύκων και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στη Δ.Ε. Νεάπολης.

Εκτός από αίμα, οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές μπορούν να δηλώσουν εθελοντές δότες αιμοπεταλίων και να ενημερωθούν για τη δωρεά οργάνων σώματος και βλαστοκυττάρων.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα γίνεται και συγκέντρωση φαρμάκων, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Κινητοποίηση

Για την επιτυχία κι αυτής της εκστρατείας όλος ο μηχανισμός του δήμου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Τάσο Τσακιρίδη, αντιδημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, τέθηκε σε κινητοποίηση «οργώνοντας» όλες τις περιοχές ενημερώνοντας και προσκαλώντας τους πολίτες να πάρουν μέρος στην εκστρατεία ζωής και ελπίδας.

Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Σάββατο 17/10:       9 π.μ. – 2 μ.μ. // Δημοτικό κατάστημα Πεύκων

Κυριακή 18/10:       8 π.μ. – 2 μ.μ. // Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Συκιές)

Δευτέρα 19/10:        10 π.μ. – 8 μ.μ. // Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Τρίτη 20/10:             10 π.μ. – 8 μ.μ. // Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Τετάρτη 21/10:        10 π.μ. – 8 μ.μ. // Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Πέμπτη 22/10:         10 π.μ. – 8 μ.μ. // Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης

4 μ.μ. – 8 μ.μ. // Γ΄ ΚΑΠΗ Αγ. Παύλου

Παρασκευή 23/10:  10 π.μ. – 8 μ.μ. // Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης

Διοργανώνεται με τη συνεργασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και  Γ.Παπανικολάου, και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

 

«Μην το αναβάλλεις…»

«Η απόφαση να ενταχθούμε στην οικογένεια των εθελοντών  αιμοδοτών  είναι  απόφαση  ζωής.  Ακόμα  και  η μικρότερη σταγόνα μπορεί να αλλάξει τη δική μας ζωή, αλλά πολύ περισσότερο να χαρίσει ζωή. Προσφέρουμε  το  αίμα  μας  για  να  απαλύνουμε  τον  πόνο  όσων υποφέρουν και είναι δυστυχώς τόσοι πολλοί…», τονίζουν στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Τάσος Τσακιρίδης.

Όπως αναφέρουν, «εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο κερδίζουν  μια  δεύτερη  ευκαιρία  στη  ζωή  χάρη  στην εθελοντική  προσφορά. Κι  εμείς  εδώ  στον  τόπο  μας είμαστε  πολύ  περήφανοι  βλέποντας  τους  δικούς  μας εθελοντές  αιμοδότες,  τους  τροφοδότες  της  Δημοτικής Τράπεζας  Αίματος  Νεάπολης-Συκεών,  σε  κάθε  τακτικό κάλεσμα, σε κάθε έκτακτη εξόρμηση, σε κάθε επείγουσα ανάγκη να είναι μαζί μας, παρόντες».

«Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να πάρουν σήμερα την απόφαση που αναβάλλουν και να θυμούνται πως κάθε σταγόνα είναι δώρο για τη ζωή, πολύτιμη όσο τίποτε άλλο», τονίζουν στο μήνυμά τους, εκφράζοντας ταυτόχρονα τις ευχαριστίες τους «στους αιμοδότες,  τους  δωρητές  αιμοπεταλίων και οργάνων σώματος, τις δωρήτριες βλαστοκυττάρων», γιατί «μας διδάσκουν καθημερινά πως όποιες κι  αν  είναι  οι  δυσκολίες  που  μπορεί  ο  καθένας  μας  να αντιμετωπίζει, οι ισχυροί δεσμοί της ανθρωπιάς και της αγάπης είναι αδύνατον να κοπούν».

Αρωγοί του δήμου είναι η Ι.Μ. Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και οι ιεροί ναοί του δήμου, το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, η Ένωση Γονέων δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία του δήμου, το Κέντρο Εργάνη, ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ και πολλοί άλλοι σύλλογοι, σωματεία και τοπικοί φορείς.

Την προσπάθεια στηρίζει και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ η οποία θα τιμήσει συμβολικά τους εθελοντές αιμοδότες προσφέροντας 30 προσκλήσεις για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Πανθρακικός. Αρωγοί, επίσης, θα σταθούν επαγγελματίες και επιχειρήσεις του δήμου μας κάνοντας τις δικές τους προσφορές, που είναι: ALEXANDROS ILIADIS S.A. (τραπέζι με δυο καρέκλες), HOTEL EPAVLIS (δυο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό στα Α.Πορρόια), DION PALACE (δυο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό), ψαροταβέρνα «ΚΑΡΝΑΓΙΟ» (ένα γεύμα τεσσάρων ατόμων έως 50€, εκτός Παρασκευής-Σαββάτου-Κυριακής), ταβέρνα «ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ», (ένα γεύμα τεσσάρων ατόμων έως 50€), μεζεδοπωλείο «TANDUR» (ένα γεύμα τεσσάρων ατόμων εκτός Παρασκευής-Σαββάτου), εστιατόριο «ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ» (δυο γεύματα τεσσάρων ατόμων έως 50€ (για δυο αιμοδότες), «ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΚΑ» (ένα mix grill δυο ατόμων).

Πληροφορίες:

Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής δήμου Νεάπολης-Συκεών: 2313 3131116, 313160

Συμβουλευτικός Σταθμός Δ.Ε. Συκεών: 2313 313151, 313117

Γράψτε το σχόλιό σας.