facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: 20-26 Ιουνίου η Eθελοντική Aιμοδοσία του Δήμου Νεάπολης-Συκεών

Ξέρουμε γιατί δίνουμε αίμα

και νιώθουμε πάντα την ίδια χαρά!

Από τις 20 έως και 26 Ιουνίου στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών

 

 

Τα μοναδικά συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης που βιώνει ο εθελοντής αιμοδότης μάς προσκαλεί να νιώσουμε για ακόμη μια φορά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, συμμετέχοντας από αύριο, Σάββατο 20, έως και τις 26 Ιουνίου στηντακτική θερινή «Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς».

Ειδικά αυτήν την περίοδο η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων αιμοδοτών κρίνεται απαραίτητη διότι, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, το καλοκαίρι αυξάνουν οι ανάγκες σε αίμα στα νοσοκομεία κυρίως εξαιτίας των πολλών τροχαίων ατυχημάτων, της έλευσης τουριστών, αλλά και των μεγαλύτερων διαστημάτων απουσίας των τακτικών αιμοδοτών λόγω των διακοπών τους.

Για να είμαστε, λοιπόν, σε θέση να αντιμετωπίσουμε κάθε έκτακτο γεγονός, καθώς και τις πάγιες ανάγκες των ασθενών με χρόνιες παθήσεις, συμμετέχουμε όλοι στην «Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς».

Μαζί και αυτή τη φορά θα αποδείξουμε πόσο ενσυνείδητοι είμαστε απέναντι στο ύψιστο καθήκον μας της ανθρώπινης αλληλεγγύης, και -γιατί όχι;- να ξεπεράσουμε το ρεκόρ της προηγούμενης εξόρμησης του δήμου τον περασμένο χειμώνα, στη διάρκεια της οποίας συγκεντρώθηκαν 729 μονάδες αίματος και 129 νέοι αιμοδότες έγιναν μέλη της μεγάλης μας οικογένειας…

 

Πότε και που;

Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Σάββατο 20/6: 9π.μ.-2μ.μ. // Δημοτικό κατάστημα Πεύκων και

9π.μ..-1μ.μ. // Γ΄ ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου

Κυριακή 21/6: 8π.μ.-2μ.μ. // Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Συκιές)

Δευτέρα 22/6: 10π.μ.-8μ.μ. // Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Τρίτη 23/6: 10π.μ.-8μ.μ. // Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Τετάρτη 24/6: 10π.μ.-8μ.μ. // Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Πέμπτη 25/6: 10π.μ.-8μ.μ. // Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης

Παρασκευή 26/6: 10π.μ.-8μ.μ. // Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης

Διοργανώνεται με τη συνεργασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Γ.Παπανικολάου, και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Εκτός από αίμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν και αιμοπετάλια και να δηλώσουν συμμετοχή στα Δίκτυα Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων.

 

Συμβολική επιβράβευση

Και αυτή τη φορά, έξω από τους χώρους αιμοληψίας στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών και το δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, οι νέοι των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία Συκεών και Νεάπολης θα εκθέτουν και θα διαθέτουν προς πώληση χειροποίητες κατασκευές και είδη δώρων.

Πάγιοι αρωγοί του δήμου είναι η Ι.Μ. Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και οι ιεροί ναοί του δήμου, το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, η Ένωση Γονέων δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία του δήμου, το Κέντρο Εργάνη, ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ και πολλοί άλλοι σύλλογοι, σωματεία και τοπικοί φορείς.

Την ίδια ώρα, γνωστές εταιρίες θα προσφέρουν προϊόντα τους ως μια κίνηση συμβολικής επιβράβευσης των συμμετεχόντων εθελοντών. Συγκεκριμένα, στους χώρους όπου θα πραγματοποιείται η αιμοδοσία η εταιρία ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ θα προσφέρει 300 χυμούς, η TORRE ΑΒΕΕ 500 παγωτά, η ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ Α.Ε. μία ηλεκτρική σκούπα, η εταιρία ΗΛΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α.Ε. ένα σετ τραπέζι με δύο καρέκλες και η ΕΛΒΕΚ Α.Ε. δέκα κιλά νωπό κρέας σε τρεις τυχερούς κατόπιν κλήρωσης.

 

«Θεσμός ελπίδας…»

«Ο εθελοντισμός και η συστηματική αιμοδοσία δεν είναι απλά μέρος της ζωής και του κοινωνικού πολιτισμού στο δήμο μας. Είναι ένας καταξιωμένος θεσμός ελπίδας και μια δυναμική παράδοση, την οποία οι συμπολίτες μας, αλλά και κάθε άλλος αιμοδότης που ενισχύει με τη συμμετοχή του τον αγώνα μας, τιμούν και ανανεώνουν», επισημαίνουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης.

«Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι έχοντας προ πολλού νικήσει την άγνοια και την αδιαφορία. Νιώθουμε ασφαλείς γιατί χάρη στα αποθέματα που διαθέτει η Δημοτική Τράπεζα Αίματος μπορούμε να καλύψουμε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη αντιμετωπίσουν οι τροφοδότες-μέλη της. Για να διατηρηθούν, όμως, τα θετικά αυτά επίπεδα οφείλουμε να παραμείνουμε προσανατολισμένοι στην ιεράρχηση των στόχων μας, που αφορούν την τακτική παρουσία όλων στις καθιερωμένες εξορμήσεις του δήμου μας, την ενημέρωση των μαθητών και νέων για τα οφέλη της αιμοδοσίας, την προαγωγή του μηνύματος ότι όλοι μπορούμε και πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια υπεύθυνα και συνειδητά», καταλήγουν.

afisa-35x50-aimodosia-3

 

Πληροφορίες:

Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής δήμου Νεάπολης-Συκεών: 2313 3131116, 313160

Συμβουλευτικός Σταθμός Δ.Ε. Συκεών: 2313 313151, 313117

Γράψτε το σχόλιό σας.