facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. ΡεθύμνηςΕκδηλώσεις: <Τεχνολογία και εκπαίδευση>

IMG_0105.jpeg4Την επίσημη απονομή των  τουριστικών πιστοποιητικών στους εκπαιδευόμενούς του υλοποίησε το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Τουρισμού «Τεχνολογία & Εκπαίδευση» την περασμένη Κυριακή 8 Ιουνίου στο Σπίτι του Πολιτισμού. Η διοργάνωση αυτή επισφραγίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης τουριστικών εκπαιδευτικών δομών που επιμένουν στην σημασία της συνεχόμενης κατάρτισης και κυρίως αναγνωρίζουν και καταθέτουν με αναβαθμισμένα προγράμματα σπουδών την επιβολή για επικαιροποίησή τους, στην προσπάθειά τους να καθρεπτίσουν τις επείγουσες ανάγκες του σημερινού  και μελλοντικού ανταγωνιστικού επιχειρείν του τουρισμού. Μιας βιομηχανίας που ακμάζει, επιταχύνει τους ρυθμούς διεκδικώντας βέλτιστη παραγωγή και διαρκή αποτελεσματικότητα. Μια τέτοια πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το Δήμο Ρεθύμνης, ενός Δήμου που καλλιεργεί την τουριστική παιδεία στους δημότες του και εκφράζεται από τις δράσεις και τους ανθρώπους του.IMG_0101.jpeg3

Η αίθουσα λίγο μετά την προγραμματισμένη ώρα υποδέχτηκε πλήθος κόσμου με τους συγγενείς να προσέρχονται συγκινημένοι να επιβραβεύσουν τα παιδιά τους. Στην  εκδήλωση παρέστησαν  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ Ευγένιος, στον οποίο η Τουριστική Σχολή πρόσφερε υποτροφία ενός έτους  για να τη  διαθέσει σε υποψήφιο ενδιαφερόμενο. Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού- Πολιτισμού κα Πέπη Μπιρλιράκη- Μαμαλάκη  ανέφερε στην ομιλία της με θέμα « Η αξία της Παιδείας και της Δια Βίου Μάθησης στον Τουρισμό»  μεταξύ άλλων,τα εξής:

«……Η εκπαίδευση είναι μονόδρομος για την επιτυχία κάθε προϊόντος, και ιδιαίτερα του τουριστικού προϊόντος μιας χώρας που εκπροσωπεί την ταυτότητά της. Βεβαίως η εμπειρία που αποκτάς με τα χρόνια είναι πολύτιμη, όμως κάποιος που ανανεώνει συνεχώς τις γνώσεις του, εκείνος που συγχρονίζεται με τις ανάγκες της εποχής θα είναι πάντα καλύτερος επαγγελματίας. Γιατί ο  τουρισμός είναι ένα ισόβιο σχολειό. Μια ανοιχτή τάξη προς όλους όσοι τον υπηρετούν με σεβασμό, από όποιο μετερίζι και αν τον υπηρετούν. Όπως όλες τις τέχνες, έχει κανόνες, ακολουθεί πρότυπα…..

Αυτή τη στιγμή σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι στην Ελλάδα δουλεύουν έμμεσα ή άμεσα για να εξυπηρετήσουν όλο αυτό τον τεράστιο όγκο των τουριστών. Φέτος περιμένουμε πάνω από 18 εκατομμύρια τουρίστες, που θα μείνουν στα 10.000 ξενοδοχεία και τα 40.000 ενοικιαζόμενα καταλύματα σε όλη τη χώρα.
IMG_0096.jpeg2Χαίρομαι  που μια τέτοια Σχολή, όπως η «Τεχνολογία & Εκπαίδευση», έχει έδρα το Ρέθυμνο. Πρωτεύουσα  Δήμου  – σκαπανέα του Ελληνικού τουρισμού. Από τις πιο ώριμες τουριστικές αγορές σε όλη τη χώρα.

Ο Δήμος Ρεθύμνης ενδιαφέρεται και υποστηρίζει έμπρακτα κάθε τοπική εκπαιδευτική πρωτοβουλία που εκφράζει τη γενική προσέγγιση στην καινοτομική επιχειρηματικότητα, πόσο μάλλον δε, αν αυτή έχει πεδίο εφαρμογής την επιχειρηματική δράση στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού και της πολιτιστικής ανάπτυξης.

Άλλωστε, ο Δήμος Ρεθύμνης ήταν από τους πρώτους Δήμους που ανταποκρίθηκαν στην σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας, ήδη από τον Ιούνιο 2012, αξιοποιώντας έτσι την ευκαιρία  να μπορεί πλέον ο Δήμος να αποφασίσει και να οργανώσει τα εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα Δια Βίου Μάθησης που επιθυμεί να υλοποιηθούν στην περιφέρειά του.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη υλοποιηθεί, σε σχολεία και άλλους κατάλληλους χώρους, 60    προγράμματα μικρής διάρκειας (25-50 ωρών), στις θεματικές κυρίως του Περιβάλλοντος, της Πληροφορικής και των Ξένων Γλωσσών, αλλά και με νέα θέματα και τμήματα όπως το πεδίο της Οικονομίας-Επιχειρηματικότητας (αλλά και των Κοινωνικών Δεξιοτήτων και Δράσεων, της Τέχνης και του Πολιτισμού, καθώς και Προγράμματα Κοινωνικά Ευάλωτων Ομάδων.

Και ενώ, πλέον των 1000 συμπολιτών μας έχουν ήδη ενταχθεί στα προγράμματα, το ενδιαφέρον συνεχίζεται αμείωτο, με άλλους 1000 συμπολίτες μας να έχουν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής μέχρι στιγμής.

Μέσα λοιπόν, από τη νεότευκτη Σχολή σας για εκπαίδευση στον τουρισμό εύχομαι παλιοί και νέοι να συνεχίζουν αδιάκοπα μαθαίνουν και να εκπαιδεύονται ώστε να βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή της προσφοράς των ποιοτικότερων τουριστικών υπηρεσιών»!

 

IMG_0115.jpeg5Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή των πιστοποιητικών στους εκπαιδευόμενους από τη Διευθύντρια Κατερίνα Κορνελάκη-Οικονομάκη  και οι Εκπαιδευτές  με την ευχή  για άμεση εξασφάλιση της εργασίας και συνεχώς  ανερχόμενη σταδιορδομία  .

 

 

Γράψτε το σχόλιό σας.