facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: 18 ετών ο νεότερος «νέος» μας αιμοδότης…

01 aimodosia-afissa

 

18 ετών ο νεότερος «νέος» μας αιμοδότης…

● Μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης από μαθητή Λυκείου ●  Με μεγάλη προσέλευση εθελοντών εξελίσσεται η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

 

 

 

«Ένιωσα ολοκληρωμένος, ένιωσα γεμάτος. Ένιωσα άνθρωπος» δηλώνει ο 18χρονος Ιωάννης Μπύρος, μαθητής της Γ΄ Λυκείου, που βίωσε για πρώτη φορά την εμπειρία της εθελοντικής αιμοδοσίας, συμμετέχοντας την Κυριακή στην Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, από τη Δ.Ε. Αγ. Παύλου.

«Περίμενα να φτάσω στα 18 και ένιωθα ότι με μία μου κίνηση, γρήγορα και εύκολα, είχα τη μοναδική ευκαιρία να σώσω μια ζωή, να χαρίσω ίσως ζωή κι ένιωθα υπέροχα. Είχα πάντα, από μικρός, πολύ έντονη την επιθυμία να δώσω κάτι από τον εαυτό μου και να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου, επιθυμία που εντάθηκε κι ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο μετά από το χαμό αρκετών συγγενικών μου προσώπων σε τροχαία δυστυχήματα, αλλά και την πάλη φιλικών μου προσώπων με τη λευχαιμία και άλλες χρόνιες παθήσεις», σημειώνει ο Ιωάννης ενθαρρύνοντας και προτρέποντας όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος του προβλήματος, όσο και της προσφοράς τους και «να κάνουν κάτι που έχει αντίκτυπο στη ζωή κάποιου άλλου τον οποίο δεν θα γνωρίσουμε, αλλά μπορεί για αυτόν τα δεκαπέντε λεπτά που αφιερώσαμε να του αλλάξουν τη ζωή».

«Αυτό είναι αναμφίβολα από μόνο του κάτι που δεν μπορεί να σε αφήσει ανεπηρέαστο», υπογραμμίζει ο Ιωάννης, εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο και παρά το νεαρό της ηλικίας του, το πραγματικό νόημα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

 

Δύο μέρες, 29 νέοι αιμοδότες

Τις σκέψεις και τα συναισθήματα του 18χρονου Ιωάννη συμμερίζονται προφανώς -και ευτυχώς- και άλλοι συνάνθρωποί μας, γεγονός που αποτυπώθηκε όχι μόνο στη θεαματική αύξηση στον αριθμό όσων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου, αλλά και στην αξιοσημείωτη προσέλευση νέων αιμοδοτών, μόλις τις δύο πρώτες μέρες της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Τα 29 έφτασαν τα  άτομα που συμμετείχαν για πρώτη φορά στην κορυφαία αυτή πράξη αγάπης προς το συνάνθρωπο και ηθικής υποχρέωσης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, με τη συνέχεια να αναμένεται αυξητική κι ελπιδοφόρα.

«Είναι πολύ αισιόδοξο το γεγονός ότι οι τάξεις των εθελοντών πυκνώνουν, και μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ανεπάρκειας αίματος», σημειώνουν  με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης, τονίζοντας ότι «ο στόχος προσέλκυσης νέων αιμοδοτών είναι εξίσου σημαντικός με τη διατήρηση των παλαιότερων και καθώς βλέπουμε τα μηνύματα ανθρωπιάς, κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης να εξαπλώνονται όλο και περισσότερο, πιστεύουμε ότι τις επόμενες ημέρες η οικογένεια των εθελοντών θα πολλαπλασιαστεί».

 

Το πρόγραμμα 

Η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας συνεχίζεται σήμερα, αύριο και μεθαύριο (Δευτέρα 6, Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 Μαρτίου) στη Δ.Ε. Συκεών, για να ολοκληρωθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου με τελευταίο σταθμό τη Δ.Ε. Νεάπολης.

Οι εθελοντές και εθελόντριες προσέρχονται για να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους χαρίζοντας ελπίδα και ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να δηλώσουν δότες αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων, δωρητές μυελού των οστών και οργάνων σώματος.

Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Τμήματα Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειου, Ιπποκράτειου και Γ.Παπανικολάου, συνεχίζεται σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τρίτη 7 Μαρτίου, 10 π.μ.-8μ.μ., Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Συκιές)
• Τετάρτη 8 Μαρτίου, 10 π.μ.-8μ.μ., Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Συκιές)
• Πέμπτη 9 Μαρτίου, 10 π.μ.-8μ.μ., Δημ. κατάστημα Νεάπολης
• Παρασκευή 10 Μαρτίου, 10π.μ.-8μ.μ., Δημ. κατάστημα Νεάπολης
• Σάββατο 11 Μαρτίου, 9π.μ.-2μ.μ., Δημ. κατάστημα Νεάπολης

Αρωγοί και συνοδοιπόροι και σε αυτή τη διοργάνωση είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυροπόλεως, οι Ιεροί Ναοί δήμου του Νεάπολης-Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», η Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία, το Κέντρο «Εργάνη», τα Συστήματα Προσκόπων του δήμου, τοπικοί σύλλογοι και φορείς.

Κατά τη διάρκεια της Αιμοδοσίας θα γίνεται και συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, κυρίως παυσίπονων και αντιβιοτικών για παιδιά και ενήλικες με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων.

Γράψτε το σχόλιό σας.