facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. ΚορινθίωνΕκδηλώσεις: Άνοιξε την αυλαία του το 14ο Φεστιβάλ Θεάτρου στην Κόρινθο

logo

Κόρινθος  2- 8- 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Γραφείο Τύπου

Κολιάτσου 32, 21 131 ΚΟΡΙΝΘΟΣ


ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ

 ΤΟ 14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟ

Άνοιξε την αυλαία το 14ο Φεστιβάλ Θεάτρου, την Δευτέρα το βράδυ , στις 9.00 μ.μ., στο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου, παρουσία της δημοτικής Αρχής, ανθρώπων του θεάτρου καθώς και πολλών θεατών.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός αφού καλωσόρισε τους θεατές αλλά και τις διαγωνιζόμενες θεατρικές ομάδες από την Ελλάδα και την Κύπρο, κήρυξε την έναρξη του φεστιβάλ.

14ofestivaltheatrou d.korinthiwn

Συγκεκριμένα, στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε την χαρά του για την συνεπή παρουσία τόσων πολλών και σπουδαίων ανθρώπων σε αυτό το «Θεατρικό ραντεβού», του Πανελληνίου Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την 1η έως την 10η Αυγούστου στην Κόρινθο.

Υπογράμμισε ότι αυτός ο θεσμός στηρίζεται από τον Δήμο Κορινθίων και υλοποιείται σε συνεργασία με τους συντελεστές του Κορινθιακού θεάτρου «Βασίλης Ρώτας», του οποίου η συμβολή είναι καθοριστική γιατί έχει την εποπτεία και την ευθύνη να διοργανώσει και να φέρει εις πέρας με επιτυχία το δύσκολο αυτό εγχείρημα.

Με την έναρξη του φεστιβάλ, ο Δήμαρχος καλωσόρισε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους πρώτους διαγωνιζόμενους της θεατρικής ομάδας του Δήμου Ιλίου αλλά και στις υπόλοιπες ομάδες που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες. Δήλωσε  βέβαιος για  άλλη μια χρονιά ότι οι παραστάσεις, θα ικανοποιήσουν τους θεατές αφού δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αντίστοιχες παραστάσεις επαγγελματικών θιάσων.

Ο Αλέξανδρος Πνευματικός έκανε την αυτοκριτική του αναφορικά με τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στην μη ολοκλήρωση του ανοικτού θεάτρου των Εξαμιλίων «Μίκης Θεοδωράκης», που υπέστη βανδαλισμούς πριν 5-6 χρόνια. Η ανακατασκευή του θα δώσει «διέξοδο» στην φιλοξενία πολλαπλάσιου αριθμού θεατών, τόσο ντόπιων όσο και επισκεπτών στη πόλη της Κορίνθου που αυτή τη στιγμή αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις.

Κλείνοντας, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία, κήρυξε την έναρξή του Φεστιβάλ ελπίζοντας και εφέτος να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι και να χειροκροτήσουν τους θιάσους οι οποίοι θα παρουσιάσουν έργα σημαντικά με επίκεντρο την επικαιρότητα.

14ofestivaltheatrou d.korinthiwn2

Στο διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς, η Θεατρική ομάδα του Δήμου Ιλίου, παρουσίασε το έργο του Λουίτζι Πιραντέλλο «απόψε αυτοσχεδιάζουμε». Η υπόθεση αναφέρεται σε ένα θίασο με επικεφαλής το σκηνοθέτη-διευθυντή που προσπαθεί να «κατασκευάσει» ένα θεατρικό δράμα, ξεκινώντας από ένα διήγημα του ίδιου του συγγραφέα. Ο σκηνοθέτης θέλει να υποτάξει  την ιστορία, τα πρόσωπα και τους ηθοποιούς σύμφωνα με τις δικές του αντιλήψεις για το θέατρο. Αυτοί όμως αντιδρούν αγανακτισμένοι με τις συνταγές του σκηνοθέτη, τον διώχνουν από το θέατρο και μένουν μόνοι τους να ζήσουν τα μέρη που υποδύονται. Η υπόθεση του έργου είναι μια ιστορία ζήλιας για το παρελθόν, που κυριεύει έναν άντρα για την γυναίκα του  και τον κάνει να μανιάζει στην σκέψη πως εκείνη μπορεί να ονειρεύεται την εποχή της νιότης…

                                                                   

Γράψτε το σχόλιό σας.