facebook twitter youtube googleplus
on/off

Σύλλογοι: Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Αποστόλων

Στις αρχές του 1990 μια μικρή ομάδα από κατοίκους των Αγίων Αποστόλων, οραματίσθηκε και ξεκίνησε την διαδικασία επανίδρυσης  Πολιτιστικού Συλλόγου στο Χωριό. Υπήρχε παλαιότερα Σύλλογος αλλά είχε αδρανοποιηθεί  για αρκετά χρόνια.

Έτσι στις 10 Απριλίου 1991 με 28 Ιδρυτικά μέλη, συστάθηκε ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ και αναγνωρίσθηκε με την υπ’ αριθμό 104/1991 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Γυθείου.

 

Με την έναρξη λειτουργίας του Συλλόγου τέθηκαν  οι στόχοι  για την αναβίωση όλων των παραδοσιακών εθίμων του τόπου μας. Συγκεκριμένα αναβίωσε το πανηγύρι στο τέλος Ιουνίου (28-29) ημέρας εορτής των Αγίων Αποστόλων. Επίσης οι πανηγύρεις, στις 6 Σεπτεμβρίου παραμονή εορτής  Αγίου Σώζοντος, στα Ξενοφωντιάνικα – Κοντραφουριάνικα, στις 23 Σεπτέμβρη παραμονή εορτής Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, στο Λυκίμη Σκλαβούνας,  στις 6 Ιανουαρίου ανήμερα εορτής των Φώτων και ανήμερα εορτής του Αγίου Πάσχα το βράδυ στην πλατεία του Χωριού με δωρεάν μεζέ και κρασί για όλους.Ακόμη ξεκίνησε και ο αποκριάτικος χορός την  Κυριακή της Τυρινής το βράδυ.Με τις χορηγίες πολλών συμπατριωτών μας,  ξεκίνησε  η προμήθεια των υλικών και τα πρώτα έργα στο τόπο μας.

Διοικητικό Συμβούλιο

  1. Πρόεδρος:  Αρώνης Ιωάννης του Γεωργίου
  2. Αντιπρόεδρος Α΄: Αρώνης Αθανάσιος του Χαρ.
  3. Αντιπρόεδρος Β΄: Μπατσάκης Παρασκευάς του Κων.
  4. Γενικός Γραμματέας: Δεληγιάννης Παναγιώτης
  5. Αναπληρωτής Γραμματέας: Τσέγκα Καλλιόπη του Παν.
  6. Ταμίας:  Αρώνης Παναγιώτης του Νικ
  7. Έφορος Δημ. Σχέσεων: Δρακάκης Δημήτριος του Εμμ.

Η Ελεγκτική Επιτροπή

  1. Πρόεδρος:  Μαυρομμάτης Κων/νος του Ηλία
  2. Μέλος: Δρακάκης Σταύρος του Αθαν.
  3. Μέλος: Καρτέρης Παναγιώτης του Χρ.

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής, είναι διετής και λήγει στις 29-4-2014.

Πηγή

Γράψτε το σχόλιό σας.