facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΆρθρα: Κοινωνία της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης…

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Τηλέφωνο:           2313 313125, -6, -7                                                                             Συκιές, 7 Μαρτίου 2016

Fax:                       2310 629185                                                       

gt.sykies@n3.syzefxis.gov.gr                                                                                                                   ett.sykies@n3.syzefxis.gov.gr

www.dimosneapolis-sykeon.gr

 

 

 

Κοινωνία της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης…

● Η αυξημένη συμμετοχή εθελοντών «σφράγισε» την εκστρατεία εθελοντικής

αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς που διοργάνωσε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Κεντρική υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας αποτελούν πλέον οι δράσεις κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης που αναπτύσσει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, με κορυφαία έκφραση τις εκστρατείες εθελοντικής αιμοδοσίας, δωρεάς αιμοπεταλίων, οργάνων σώματος και βλαστοκυττάρων, που διοργανώνονται τρεις φορές το έτος.

Κι αυτό αποδεικνύεται με την αθρόα συμμετοχή των εθελοντών που αυξάνεται σε κάθε πρωτοβουλία, όπως καταγράφηκε και στην τελευταία που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, κάτι που δείχνει τον βαθμό ευαισθησίας των πολιτών και των δημοτών. Έτσι, στην Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του Φεβρουαρίου 2016, η προσφορά αίματος ήταν τέτοια που για μια ακόμη φορά έστειλε ισχυρό μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη βοήθειας και υποστήριξης.

«Αυτό που συμβαίνει στο δήμο μας, κάθε φορά που έχουμε αιμοδοσία, είναι πρωτοφανές. Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις να αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των εθελοντών, αλλά κυρίως να εντάσσονται στο κίνημα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης όλο και δεκάδες νέοι εθελοντές. Όλους αυτούς τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε θερμά. Είναι συνειδητές επιλογές και πράξεις ευθύνης των συμπολιτών και συνδημοτών μας που ενισχύουν την ελπίδα και την αισιοδοξία για μια ισχυρή κοινωνία της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.

Αύξηση 12,62%

Ξεκινώντας από τη Δ.Ε. Πεύκων και καταλήγοντας στη Δ.Ε. Νεάπολης, με ενδιάμεσους σταθμούς τις Δ.Ε. Συκεών και Αγ. Παύλου, 794 εθελοντές έδωσαν το «παρών» στο προσκλητήριο ανθρωπιάς που απηύθυνε όλο το προηγούμενο διάστημα η δημοτική αρχή και οι κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου, μέσα από μια οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών. Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος κατά 86 σε σχέση με την αντίστοιχη αιμοδοσία του Φεβρουαρίου του 2015, με τη συμμετοχή να αυξάνεται κατά 12,62%, με αποτέλεσμα η Δημοτική Τράπεζα Αίματος να αγγίζει τις 8.300 μονάδες, ενώ δεκάδες είναι και οι νέοι εθελοντές, και μάλιστα νεαρής ηλικίας.

Όλοι αυτοί, δε, ενημερώθηκαν υπεύθυνα και αναλυτικά για τη δωρεά αιμοπεταλίων, οργάνων σώματος και βλαστοκυττάρων, στην οποία ο δήμος Νεάπολης-Συκεών δίνει ιδιαίτερη έμφαση. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η σχετικά πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης στον συντονιστή διευθυντή της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», Αχιλλέα Αναγνωστόπουλο, με τον οποίο αναζητήθηκαν πιο αποτελεσματικοί τρόποι συνεργασίας για την προώθηση της μεγάλης αυτής προσφοράς.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό αυτής της πρώτης αιμοδοσίας του 2016 αποτελεί το ρεκόρ που καταγράφηκε στη Δ.Ε. Συκεών, όπου η προσέλευση των εθελοντών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Συνολικά 500 άτομα, τα περισσότερα από κάθε άλλη εκστρατεία αιμοδοσίας, συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή ανθρωπιάς και κοινωνικής προσφοράς, ενώ πέρσι ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 409 (αύξηση 22.25%)

Οι αριθμοί αυτοί έρχονται να επιβραβεύσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη συνεχή προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι των Κοινωνικών Υπηρεσιών, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, για να πείσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες να συμμετάσχουν στη Δημοτική Τράπεζα Αίματος του δήμου, μια από τις μεγαλύτερες σε όλη τη χώρα.

Σ’ αυτόν τον αγώνα διαρκείας, κρίσιμη αποδεικνύεται και η συμμετοχή των συλλόγων και φορέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, οι οποίοι κινητοποιούνται όχι μόνο κατά το διάστημα της ευαισθητοποίησης των πολιτών, αλλά και με τη συμμετοχή των μελών τους στην αιμοδοσία. Έτσι, κι αυτή τη φορά συμμετείχαν: Σύλλογος Ποντίων Πεύκων «Παρχάρ», 4ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Συκεών, ΕΠΑΛ Συκεών, Φοίβος Συκεών, 6ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης, V-Strom Club North Hellas,  Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας-Συκεών, ΑΟΤΕ ΑΣ Μετεώρων, Σκακιστική Ακαδημία Συκεών-Νεάπολης, Σύλλογος Γονέων 4ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, ΒΑΟ, HOOP, ΕΔΟΜΑΚ, Ακαδημία Vierinha, ΑΛΛΑΖΩ, Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιωτών, Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Πεύκων, Σύλλογος Γονέων 2ου Δημοτικού Σχολείου Ευαγγελίστριας, Σύλλογος Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, Φιλοζωικός Σύλλογος ΦΡΟΝΤΙΖΩ, Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, Πολιτιστικός Σύλλογος Αετοράχης, ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Γυναικών Νεάπολης «Εστία», 1ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης, Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης.

neapoli-5 neapoli-4

neapoli-3 neapoli-2

neapoli-1 neapoli-6

Αρωγοί και τυχεροί…

Η εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου διοργανώθηκε σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου».

Αρωγοί και συνοδοιπόροι στο όμορφο ταξί ανθρωπιάς ήταν η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, οι Ιεροί Ναοί του δήμου, το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, η Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία, το Κέντρο Εργάνη και ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ.

Την προσπάθεια στήριξαν η ΠΑΕ και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ (μπάσκετ) που επιβραβεύουν συμβολικά τους εθελοντές αιμοδότες προσφέροντας από 30 προσκλήσεις η κάθε μία για έναν αγώνα. Αρωγοί, επίσης, στάθηκαν και επαγγελματίες και επιχειρήσεις του δήμου μας κάνοντας τις δικές τους συμβολικές προσφορές στους εθελοντές αιμοδότες, με τους τυχερούς να αναδεικνύονται μέσα από κλήρωση, και οι οποίοι είναι οι εξής:

 • Εισιτήριο ΠΑΕ ΠΑΟΚ (αγώνας ποδοσφαίρου): Μούτας Ηλίας, Καλμπουρτζής Αριστείδης, Παπαδοπούλου Ελπίδα, Τριγλίνου Ευδοκία, Λειβαδόπουλος Κωνσταντίνος, Μαναράκη Αναστασία, Θωμάς Στέφανος, Σαρηγιαννίδης Χρήστος, Βασιλειάδης Ιωάννης, Μπόλκας Ιωάννης, Χατζοπούλου Άννα, Μακρυγιάννης Παναγιώτης, Κομίτη Χρυσή, Νόλης Κοσμάς, Παπαδόπουλος Θεόδωρος, Τσιαούση Μαρία, Καϊδατζής Ιωάννης, Τσιούρη Σταυρούλα, Γιαννακόπουλος Λάζαρος, Αμανετίδης Θεοχάρης, Ντάρας Βασίλειος, Υφαντίδης Γεώργιος, Σιώπης Ιωάννης, Τσούντα Χρυσή, Ζηνωνίδης Στυλιανός, Παξιμάδας Παράσχος, Ισλαμίδη Υβέττα, Σταματίου Ανδρέας, Τριανταφυλλίδης Κωνσταντίνος, Κεμεντσετσίδου Νίκη.
 • Εισιτήριο ΚΑΕ ΠΑΟΚ (αγώνας μπάσκετ): Ζηκόπης Γεώργιος, Κυπραίου Καλλιόπη, Τσιτσιρίκη Ευφροσύνη, Μποτακτσής Δημήτριος, Λουσιοπούλου Βασιλική, Κατσούλη Βασιλική, Καλαϊτζίδης Θεόδωρος, Μεσημέρης Κωνσταντίνος, Ξυμιτίδου Γεωργία, Μουρατίδης Θεόδωρος, Καραγιώργου Αικατερίνη, Βασαΐτης Σταύρος, Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος, Καρμίρης Ευριπίδης, Παπατριανταφύλλου Κωνσταντίνος, Κουτσουρίδου Ιουλία, Γατουρτζίδου Αικατερίνη, Χρυσομαλλίδης Ηλίας, Τσανάκης Κωνσταντίνος, Στοΐδης Δημήτριος, Λαγωνίδης Χαράλαμπος, Ευταξία Μαρία, Γρουτίδου Μηλίτσα, Παρατζίκη Αθανασία, Κούρος Βασίλειος, Απατσίδης Δημήτριος, Μπουζίδης Θανάσης, Τσιτουρίδου Χαρίκλεια, Μπογδάνη Χρυσάφω, Δεληδήμου Γεώργιος.
 • Ηλεκτρική σκούπα AVANT («Μαγνητική ΑΕ Απόστολος Καμινιώτης»): Νόλη Αικατερίνη
 • Μεταλλικό τραπέζι με δύο καρέκλες (Alexandros Iliadis S.A.): Ντικίκος Αθανάσιος
 • Μία διανυκτέρευση σε μεζονέτα με πρωινό (Hotel Epavlis): Γκιργκίρης Κωνσταντίνος
 • Ένα εξάμηνο συμβόλαιο πλήρες Β (Hellas Service): Δρύζη Ευθυμία, Κεσίδου Χριστίνα
 • Βολιώτικο γεύμα για δυο άτομα (ψαροταβέρνα «Καρνάγιο»): Τέγος Φώτης, Κώτσος Πέτρος
 • Ένα γεύμα έως 50 ευρώ (εστιατόριο «Στα καλά καθούμενα»): Μουχτάρης Νικόλαος, Μουρτίδης Δημήτριος
 • Ένα γεύμα δύο ατόμων έως 25 ευρώ (ταβέρνα «Το Παραδοσιακό στη Νεάπολη»): Πασχαλίδης Παντελής, Σαβαΐδου Ελισάβετ
 • Τραπέζι δύο ατόμων (παραδοσιακή ταβέρνα-εστιατόριο «Σωτήρης»): Χατζηβακαλέλης Ευστράτιος, Λαμπριανίδου Μαρία
 • Γεύμα δύο ατόμων έως 20 ευρώ (καφέ ουζερί «Το Κολλέγιο»): Καμαράκης Χρήστος
 • Γεύμα δύο ατόμων έως 30 ευρώ (μεζεδοπωλείο μπαρ «Tandur»): Φινίδου Κωνσταντίνα
 • Μix grill δύο ατόμων («Τα Σουβλάκια του Μπέκα»): Μπέκας Βασίλειος

Γράψτε το σχόλιό σας.