facebook twitter youtube googleplus
on/off

ΚαραβόμυλοςΆρθρα: Καραβόμυλος

33474166Ο Καραβόμυλος είναι ένα γραφικό ψαροχώρι με 385 κατοίκους. Βρίσκεται δυτικά της Σάμης, σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου.

Ο παραδοσιακός νερόμυλος στην άκρη της παραλίας είναι χαρακτηριστική εικόνα της περιοχής., με πίσω του την τεχνητή λίμνη με την πυκνή βλάστηση, όπου σίγορα θα συναντήσετε πάπιες και κύκνους. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται το σπήλαιο της  Δρογκαράτης με εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες, που δημιουργουν τέλεια ακουστική, και η υπόγεια λίμνη της Μελισσάνης. Η λίμνη αυτή ανακαλύφθηκε το 1951 από τον σπηλαιολόγο Γιάννη Πετρόχειλο. Μεγάλο μέρος της οροφής της έχει καταρρεύσει γι’ αυτό και είναι ορατή. Είναι ένα πανέμορφο, επισκέψιμο μέρος. Για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να περάσετε μέσα από μια υπόγεια στοά και να κάνετε μια αξέχαστη βαρκάδα.

karavomilos

 

Άλλο χαρακτηριστικό του Καραβόμυλου είναι μια μικρή κυκλική λίμνη – ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση – στην άκρη του χωριού, όπου από τον πυθμένα της βγαίνει γλυκό νερό που χύνεται στη θάλασσα.

Λίγο έξω από το χωριό, βρίσκεται το ερειπωμένο χωριό των Παλιών Βλαχάτων, που τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής το “saristra festival”, στην πλατεία του χωριού, τη σαρίστρα.

Γράψτε το σχόλιό σας.