facebook twitter youtube googleplus
on/off

ΙεράπετραΆρθρα: Ιεράπετρα. Η νοτιότερη πόλη της Ελλάδας

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

  Ιεράπετρα

Η Ιεράπετρα, είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης και η νοτιότερη της Ελλάδας. Καταγάλανες θάλασσες, παρθένα φύση, νόστιμη τοπική κουζίνα, τοπικές γιορτές και σύγχρονοι ρυθμοί ζωής σε μπαρ και καφέ της πόλης, την καθιστούν πρωταγωνίστρια του νότου.

Την τελευταία δεκαετία αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή τουριστικό προορισμό και πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών για τις βραβευμένες παραλίες της και την έντονη νυχτερινή ζωή της. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιούνται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Κύρβεια» με πλήθος συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων.

Η Ιεράπετρα αποτελεί επίσης σπουδαίο εμπορικό κέντρο εξαγωγής αγροτικών προϊόντων στην Ευρώπη καθώς η οικονομία της στηρίζεται κυρίως στην παραγωγή πρώιμων κηπευτικών. Σημαντικό μέρος του εισοδήματος της περιοχής προέρχεται και από την αλιεία καθώς τα φρέσκα ψάρια που υπάρχουν στις θάλασσες της είναι άφθονα.  Ακόμα, στην περιοχή της Ιεράπετρας ανήκουν μερικά από τα πιο σημαντικά οικοσυστήματα της ανατολικής Μεσογείου, όπως η νήσος Χρυσή, το δάσος του Σελάκανου (το μεγαλύτερο στην Κρήτη) και τα όρη της Θρυπτής.

Στην Ιεράπετρα μπορείτε να πάτε με το λεωφορείο από το Ηράκλειο ή αν έχετε δικό σας μεταφορικό μέσον θα ακολουθήσετε την Ε.Ο. Αγίου Νικολάου και πριν τον Άγιο Νικόλαο θα στρίψετε δεξιά στις ταμπέλες που θα σας καθοδηγήσουν.

book-now-button-11

Γράψτε το σχόλιό σας.