facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΆρθρα: Η καρδιά του πανελλήνιου χάντμπολ χτυπά στο δήμο Νεάπολης-Συκεών…

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ       

Τηλέφωνο:           2313 313125,-6,-7                                                                               Συκιές, 26 Μαρτίου 2016

Fax:                       2310 629185                                                       

gt.sykies@n3.syzefxis.gov.gr                                                                                                                   ett.sykies@n3.syzefxis.gov.gr

www.sykies.gr

 

 

Η καρδιά του πανελλήνιου χάντμπολ

χτυπά στο δήμο Νεάπολης-Συκεών…

● Στο κλειστό γήπεδο στις Συκιές ολοκληρώνεται σήμερα, Σάββατο, και αύριο, Κυριακή, η τελική φάση του 36ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων

 

 

 

Στο κλειστό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Συκεών, στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, χτυπά αυτή τη βδομάδα η καρδιά του χάντμπολ, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι αγώνες της τελικής φάσης του 36ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων.

Από προχθές, Πέμπτη 24 Μαρτίου, στο γήπεδο χάντμπολ, όπου και η έδρα του Φοίβου Συκεών, η ομάδα που τιμά το δήμο μας με τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής κατηγορίας και με τη σε βάθος καλλιέργεια του αθλήματος, οι κερκίδες κατακλύζονται από φιλάθλους που χειροκροτούν κι ενθαρρύνουν τις προσπάθειες των νεαρών αθλητών.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων του χάντμπολ αποτελεί τον δεύτερο μακροβιότερο θεσμό του αθλήματος, μετά αυτό των Ανδρών (1979-1980), το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά την περίοδο 1980-1981. Στη Θεσσαλονίκη η τελική φάση διοργανώθηκε τέσσερις φορές, με τους εφήβους του Φοίβου Συκεών να ανακηρύσσονται πρωταθλητές το 2010.

Στην 36η διοργάνωση, που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του δήμου Νεάπολης-Συκεών στη Δ.Ε. Συκεών, συμμετέχουν οκτώ ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο Φοίβος Συκεών. Συγκεκριμένα συμμετέχουν οι ομάδες Φίλιππος Βέροιας, Πανελλήνιος, Φοίβος Συκεών, Ζαφειράκης Νάουσας, ΠΑΟΚ, Διομήδης Άργους, ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ και ΑΕΣΧ Πυλαίας, οι οποίες κατέκτησαν μια θέση είτε απευθείας μέσω των Ενώσεών τους, είτε μέσα από αγώνες μπαράζ.

handball-efivoi 2 handball-efivoi 1

 

Αναγνώριση και επιβράβευση…

Να σημειωθεί ότι η φιλοξενία και η διοργάνωση της τελικής φάσης του 36ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων του χάντμπολ, που κορυφώνεται αύριο, Κυριακή 27 Μαρτίου, με την απονομή των επάθλων να γίνεται στις 3.30 μ.μ., ανατέθηκε από την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας (ΟΧΕ) στον δήμο Νεάπολης-Συκεών και τον Φοίβο μετά την επιτυχή διοργάνωση των πανελλήνιων τουρνουά παίδων και κορασίδων, το Xmas Cup, που έγιναν την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων. Η άρτια ολοκλήρωσή του, σε συνδυασμό με το επίπεδο της καλλιέργειας του αθλήματος στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, αποτέλεσε βασικό πρόκριμα για την ανάθεση από την ΟΧΕ κι αυτού του μεγάλου τουρνουά, γεγονός που αποτελεί αναγνώριση και επιβράβευση της δουλειάς που γίνεται για την προώθηση και ανάπτυξη του αθλήματος, και στην οποία διοργάνωση συμπράττουν αποφασιστικά ο δήμος και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών.

«Ίσως είναι πλέον περιττό να τονίσουμε ότι ο δήμος μας συμμετέχει και στηρίζει κάθε δραστηριότητα που συμβάλλει στην αθλητική ανάπτυξη και την αθλητική εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για διοργανώσεις τέτοιου υψηλού επιπέδου», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και καλεί τους φιλάθλους να στηρίξουν τις προσπάθειες των αθλητών. «Όλοι μας, αυτές τις μέρες πρέπει να αγκαλιάσουμε και να βρεθούμε κοντά στους νεαρούς αθλητές. Ένα ζεστό χειροκρότημά μας για τα παιδιά αυτά, που παράλληλα με τις άλλες υποχρεώσεις τους, καταθέτουν την ψυχή τους στους αγωνιστικούς χώρους, είναι η καλύτερη και μεγαλύτερη επιβράβευση και ενθάρρυνση των προσπαθειών που καταβάλλουν», προσθέτει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Φοίβου Συκεών, και αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, Αντώνης Σαουλίδης, αναδεικνύει τη σπουδαιότητα τέτοιων μεγάλων διοργανώσεων, αλλά και την εμπειρία που απέκτησε ο σύλλογος σε υψηλές διοργανώσεις. «Μέσα από τη συμμετοχή μας και τη διοργάνωση σε τακτά διαστήματα ανάλογων τουρνουά πιστεύω ότι αποκτήσαμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία ώστε να φέρουμε σε πέρας κάθε μεγάλη διοργάνωση του αθλήματός μας. Είναι πολύ σημαντικό τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις να πραγματοποιούνται στην περιοχή μας, καθώς δίνουν άλλη ώθηση στην προβολή και την ανάπτυξη του αθλήματος, ενισχύοντας τις προϋποθέσεις και τα πλεονεκτήματα ώστε ο δήμος μας και ο σύλλογός μας να αποτελούν σταθερές αθλητικές κυψέλες», τονίζει.

 

Αύριο ο πρωταθλητής…

Το πρόγραμμα των αγώνων συνεχίζεται σήμερα, Σάββατο 26 Μαρτίου, και  ολοκληρώνεται αύριο, Κυριακή 27 Μαρτίου, με την ανάδειξη του πρωταθλητή και την απονομή των επάθλων που θα γίνει στις 3.30 μ.μ.

Τον τίτλο του πρωταθλητή, μετά τους αγώνες που προηγήθηκαν χθες, Παρασκευή, και προχθές, Πέμπτη, διεκδικούν τέσσερις ομάδες που κατέλαβαν τις δυο πρώτες θέσεις στους δυο ομίλους. Αυτές είναι ο Πανελλήνιος, ο Ζαφειράκης Νάουσας, το ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ και ΑΕΣΧ Πυλαίας, που θα αγωνιστούν για τις θέσεις 1-4, ενώ οι άλλες τέσσερις ομάδες θα διεκδικήσουν τις θέσεις 5-8.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων που ακολουθεί έχει ως εξής:

►Σήμερα, Σάββατο 26 Μαρτίου 2016 (Κλειστό Συκεών):

  • · 12 μ.:  Φοίβος Συκεών-Φίλιππος Βέροιας
  • · 2 μ.μ.: Διομήδης Άργους-ΠΑΟΚ
  • · 4 μ.μ.: Πανελλήνιος- ΑΕΣΧ Πυλαίας
  • · 6 μ.μ.: Ζαφειράκης Νάουσας-ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ

►Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 (Κλειστό Συκεών):

  • 8 π.μ.: Διομήδης Άργους-Φίλιππος Βέροιας
  • · 10 π.μ.: Φοίβος Συκεών-ΠΑΟΚ
  • · 12 μ.: Ζαφειράκης Νάουσας-ΑΕΣΧ Πυλαίας
  • · 2 μ.μ.: Πανελλήνιος-ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ
  • · 3:30 μ.μ. – Απονομές

Γράψτε το σχόλιό σας.