Νότια του Ακροκορίνθου σε μικρή απόσταση βρισκόταν το χωριό Νεοχώριον (Νιοχώρι) κοντά στο Σολομό, εκεί όπου είναι σήμερα η εκκλησία Αγία Παρασκευή. Από το 1834 – 1840 ανήκε στο δ. Αγιονορίου. Από το 1840 – 1912 ανήκε στο δ. Κλεωνών. Από το 1912 ανήκε μαζί με τον Κουταλά και το Μαψό στην Κοινότητα Σολομού μέχρις ότου οι εναπομείναντες κάτοικοι στη δεκαετία του 1920 μετοίκησαν στο χωριό Σολομό.
Ναός Αγίας Παρασκευής Νεοχωρίου
Πάνω από την είσοδο αναγράφεται: «1870». Αριστερά του τέμπλου υπάρχει εικόνα της Αγίας Παρασκευής. Σ’ αυτήν αναγράφεται: «Χ. Κεντάκας, Ζωγράφος, Κόρινθος 20.7.1907».
Στο τέμπλο υπάρχουν οι παρακάτω εικόνες από αριστερά προς τα δεξιά.
α) Αγία Παρασκευή «Δέησις οικ. Δημητρίου Τσουλουχά 1975»,
β) Μήτηρ Θεού «Δέησις Δημ. Τσουλουχά 1977».
γ) Ιησούς Χριστός «Δέησις Κων-νου Τσουλουχά εις μνήμην αδελφής και θείας Δέσποινας 1978»,
δ) Ιωάννης Πρόδρομος «Δέησις Δημ. Τσουλουχά εις μνήμην της θυγατρός και αδελφής Αντων. Δέσποινας 1978» και
ε) Άγιος Γεώργιος «Δέησις των συζ. Γεωργίου και Καλυψούς Καπλάνη 1978».
Δίπλα στο Ναό υπάρχει μεγάλο κυκλικό αλώνι και πιο πέρα Πηγάδι από το οποίο υδρεύονταν οι κάτοικοι του Νεοχωρίου.
Ιερός Ναός Αγίου Κων-νου και Ελένης Σολομού
Η αρχική εκκλησία ήταν μικρή. Κτίστηκε με πρωτοβουλία του πρώτου κατοίκου Αναστασίου Αναγνώστη Σοφού – Σολομού. Υπέστη σημαντικές φθορές από το σεισμό του 1928. Το Μάιο του 1956 κατεδαφίστηκε και στη θέση κτίστηκε καινούρια σύμφωνα με το σχέδιο του τότε αρχιτέκτονα μηχανικού Κοτσερώνη Νικολάου από τον εργολάβο Βασιλόπουλο Αθανάσιο και τους κτίστες Βέργο Ιωάννη και Δαμαλά Ιωάννη. Η πρώτη λειτουργία έγινε στις 24 Δεκεμβρίου 1956 και τα εγκαίνια στις 16.2.1979 από το Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμονα. Σε μαρμάρινη εντοιχισμένη πλάκα αναφέρεται: «Ο Ναός ούτος ηγέρθη δαπάνη Αναστασίου Α. Σοφού ή Σολομού έτους 1887. Ο Γλύπτης Β. Πρωτόπαππας.»
Στο προαύλιο του Ι. Ναού έχει ανεγερθεί το Ηρώο του χωριού. Σ’ αυτό αναγράφονται τα ονόματα των πεσόντων: « Έπεσαν υπέρ πατρίδος. Καπλάνης Φώτιος Νικ., Καραβοκύρης Ιωάννης Παν., Κουρούπης Κων-νος Ανασ, Λαγός Κων-νος Γεωρ., Μαρδίκης Χρήστος Αγγ., Τσουλουχάς Χρήστος Κων., Μαρδίκης Δημήτριος Θεοφ και Μαρδίκης Λουκάς Αγγ.» Κοντά στο Ναό έχει ανεγερθεί με πρωτοβουλία του Κοντογιάννη Νικολάου, ιερέα, μεγαλοπρεπές κτήριο που χρησιμοποιείται ως Πνευματικό Κέντρο.
Αγία Μαρίνα – Νεκροταφείο Σολομού
Το οικόπεδο δωρήθηκε από τους α) Μαρίνας συζ. Αθανασίου Γεωρ. Τσουλουχά, β) Μαρίνα συζ. Ανδρέα Σκούρτη, γ) Μπέκο Μ. Γεώργιο και δ) Κουρούπη Δημ. Αναστάσιο. Με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων ανοικοδομήθηκε ο Ι. Ναός και εγκαινιάστηκε στις 5 Ιουλίου 1981 από το Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμονα, όπως αναγράφεται σε εντοιχισμένη μαρμάρινη πλάκα.
Εξωκκλήσια
α) Προφήτης Ηλίας στον οικισμό Λεύκα.
β) Μεταμόρφωσις του Σωτήρος (Αγια Σωτήρα) στη θέση «Ασήμαγα». Κτίστηκε το 1923-24 και εγκαινιάστηκε στις 6 Αυγούστου 1925 από τον τότε Μητροπολίτη και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο και Αντιβασιλέα Δαμασκηνό.
γ) Αγία Παρασκευή στο Νιοχώρι.
Και τα τρία παραπάνω εξωκκλήσια ανακαινίστηκαν με τη φροντίδα του επί 40/ετία ιερέα Ανδρέου Ιωαν. Γεωργίου.
δ) Άγιος Νεκτάριος. Κτίστηκε σε οικόπεδο και με έξοδα του Σεραβεινίδη Ιορδάνη από την Αθήνα.
Όνομα βιβλίου: Ο ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΣ ΚΛΕΩΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 19ος – 20ός Αιώνας
Συγγραφείς: Ξενοφών Ηλίας –Ζωή Ηλία
Τηλ. Παραγγελιών: 6946204409