facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: Βαθιά ριζωμένο το κίνημα εθελοντισμού, κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς στο δήμο Νεάπολης-Συκεών!

Βαθιά ριζωμένο το κίνημα εθελοντισμού, κοινωνικής

αλληλεγγύης και προσφοράς στο δήμο Νεάπολης-Συκεών!

 Σε υψηλά επίπεδα η συμμετοχή εθελοντών στην Εβδομάδα Αιμοδοσίας του Ιουνίου

Το κίνημα εθελοντισμού, κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών έχει βαθιές ρίζες και διαρκώς επεκτείνεται και πολλαπλασιάζεται!

Αυτό επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά με την Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του καλοκαιριού, που ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Ξεκινώντας από τη Δ.Ε. Πεύκων και Αγ.Παύλου (Σάββατο 20.6) και καταλήγοντας στη Δ.Ε. Νεάπολης (26.6), με ενδιάμεσο σταθμό τη Δ.Ε. Συκεών, περισσότεροι από 650 συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη και της δημοτικής αρχής και πήραν μέρος στη μεγάλη εκστρατεία.

«Οι συμπολίτες μας και πάλι κατάφεραν να μας συγκινήσουν και να μας προσφέρουν χαρά. Περισσότερο, όμως, πιστεύω ότι χάρηκαν οι ίδιοι που πρόσφεραν λίγες σταγόνες από το αίμα τους, που ισοδυναμούν με πολλές-πολλές σταγόνες ελπίδας και ανθρωπιάς», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, που και σ’ αυτήν την αιμοδοσία ήταν ενεργά παρών, όπως το ίδιο έκαναν και αντιδήμαρχοι. «Ο δήμος μας, και όλα τα στελέχη των κοινωνικών μας Υπηρεσιών, έχουν ψηλά το αίσθημα της ευθύνης και της αλληλεγγύης απέναντι στους συνανθρώπους μας που μπορούν να βρεθούν σε δύσκολη θέση, και προσπαθούμε οργανωμένα να κάνουμε τα πάντα ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε βοήθεια όταν παραστούν ανάγκες. Και χαιρόμαστε όταν η προσπάθειά μας βρίσκει ανταπόκριση στους εκατοντάδες κάθε φορά συνανθρώπους μας, τους οποίους συγχαίρουμε και ευχαριστούμε θερμά, όπως ευχαριστούμε και τα ειδικά συνεργεία των νοσοκομείων που στηρίζουν την προσπάθεια», προσθέτει.

 

Οργανωμένη εκστρατεία

Οι φιάλες αίματος που συνολικά συγκεντρώθηκαν, και ενισχύουν ακόμη περισσότερο τη δημοτική Τράπεζα Αίματος, έφθασαν τις 660 μονάδες, πολλές από τις οποίες προέρχονται από νέους αιμοδότες.

Σ’ αυτό συνετέλεσε η οργανωμένη εκστρατεία ενημέρωσης που προηγήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, κατά το οποίο στελέχη της διοίκησης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών και νέοι των ΚΔΑΠμεΑ Συκεών και Νεάπολης, όπως επίσης και τοπικοί φορείς και σύλλογοι, «σάρωσαν» κεντρικά σημεία του δήμου διανέμοντας το ειδικό ενημερωτικό υλικό και προσκαλώντας τους συμπολίτες μας στο μεγάλο ραντεβού ανθρωπιάς και ευαισθησίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η προσέλευση ιδιαίτερα στη Νεάπολη, όπου τη χαρά της προσφοράς ένιωσαν 193 συμπολίτες μας.

Εκτός από αίμα, πολλοί ενδιαφερόμενοι πρόσφεραν και αιμοπετάλια, ενώ ενημερώνονταν για τη συμμετοχή τους στα Δίκτυα Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων.

Το κλίμα στους χώρους αιμοδοσίας ζέσταναν οι νέοι των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία Συκεών και Νεάπολης, οι οποίοι εξέθεταν και διέθεταν προς πώληση χειροποίητες κατασκευές και είδη δώρων, ενώ τους εθελοντές… υποδέχονταν εκπλήξεις που ετοίμασε ο Ποντιακός Σύλλογος Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ και τοπικοί σύμβουλοι.

Να σημειωθεί ότι κι αυτή εκστρατεία αιμοδοσίας διοργανώθηκε με τη συνεργασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Γ.Παπανικολάου, και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Πάγιοι αρωγοί του δήμου στάθηκαν η Ι.Μ. Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και οι ιεροί ναοί του δήμου, το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, η Ένωση Γονέων δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία του δήμου, το Κέντρο Εργάνη, ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ και πολλοί άλλοι σύλλογοι, σωματεία και τοπικοί φορείς.

Στην Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Ιουνίου, όμως, εγκαινιάσθηκε και η συμβολική επιβράβευση των εθελοντών αιμοδοτών, οι οποίοι αυτομάτως έμπαιναν στην κλήρωση για συμβολικά δώρα, προσφορά χορηγών, όπως είναι η εταιρία ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ, η TORRE ΑΒΕΕ, η ALFA ice creams, η ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ Α.Ε., η εταιρία ΗΛΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α.Ε. και η εταιρία ΕΛΒΕΚ Α.Ε.

Μεγάλοι τυχεροί της κλήρωσης αναδείχτηκαν οι Στέφανος Ζίκος (σετ βεράντας) και Γιώργος Περάκης (ηλεκτρική σκούπα), ενώ δωροεπιταγές για κρέας και σετ χυμών κληρώθηκαν για τους Γιώργο Μπαρόγλου, Στέλλα Γιουσοπούλου, Ηλέκτρα Χαραλαμπίδη, Πολυάννη Γραμματίκη, Μαρία Τσαγκαρά, Κ. Παραστατίδη, Βασίλη Χρηστίδη, Τερέζα-Ιωάννα Ψυλλάκη, Μ.Πετρίδου, Στυλιανό Δερίλα, Χρήστο Πόνο, Αικατερίνη Καραντώνη και Δημήτρη Κιημέτογλου

neapoli 3simos 3

aimodosia-ag.p 20.6.2015-4

aimodosia-pefka 20.6.2015-3

aimodosia-sykies 22.6.2015-5

aimodosia-sykies 22.6.2015-1

aimodosia-sykies 22.6.2015-3

 

Γράψτε το σχόλιό σας.