facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: «Τουρνουά Αγάπης» για συγκέντρωση τροφίμων

«Τουρνουά Αγάπης» για συγκέντρωση τροφίμων

● Εκστρατεία και στα σχολεία για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

 

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι πρέπει να είναι στρωμένο με αγάπη και χαμόγελο για όλους τους συνανθρώπους μας που βιώνουν σκληρότερα από όλους τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης. Κανένας συμπολίτης μας που διαβιεί στα όρια της φτώχειας δεν πρέπει να αισθανθεί τις ημέρες των επικείμενων εορτών τη μοναξιά και την εγκατάλειψη, δεν πρέπει να στερηθεί όλα όσα του επιτρέπουν να διατηρεί την ελπίδα και την αισιοδοξία.

Με τις σκέψεις αυτές ως οδηγό, Υπηρεσίες και κοινωνικές δομές του δήμου Νεάπολης-Συκεών συντονίζουν τη δράση τους εμπλουτίζοντας και εντείνοντας τις παρεμβάσεις τους στην κοινωνία με στόχο να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν τους πάντες για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Να σημειωθεί ότι στην ευαίσθητη και κρίσιμη αυτή κοινωνική δομή μηνιαίως εξυπηρετούνται 333 οικογένειες και 974 συνάνθρωποί μας, ενώ στο Κοινωνικό Συσσίτιο καθημερινά σιτίζονται 220 άποροι.

Ο κύκλος των νέων μεγάλων παρεμβάσεων άρχισε με την τρίτη κατά σειρά συνεργασία του δήμου με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο μέτωπο αυτό, καλώντας τους φιλάθλους, που θα προσέλθουν την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου για την παρακολούθηση του αγώνα ΠΑΟΚ-Πανιώνιος, να προσφέρουν τρόφιμα και φάρμακα για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών (κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο). Ήδη αναπτύσσονται κοινές και παράλληλες δράσεις με στόχο την ενημέρωση της φίλαθλης οικογένειας και την ευαισθητοποίησή της για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής που θα αναπτυχθεί έξω από την ΘΥΡΑ 1 του γηπέδου της Τούμπας.

 

Τουρνουά αγάπης

Ταυτόχρονα, σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ), η οποία προχωρά στη διοργάνωση του θεσμικού, πλέον, «Τουρνουά Αγάπης», με τη συμμετοχή των παιδιών από τα αθλητικά τμήματα των Κ.Δ.Α.Π. και του μαζικού αθλητισμού για τη συγκέντρωση τροφίμων.

Το τουρνουά, που περιλαμβάνει αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ και τζούντο, θα πραγματοποιηθεί από 29 Νοεμβρίου έως 13 Δεκεμβρίου, με τους μικρούς και νέους αθλητές να ετοιμάζονται να σκοράρουν για την αγάπη και την ανθρώπινη αλληλεγγύη, αναδεικνυόμενοι για μια ακόμη φορά πρωταθλητές στην κοινωνική προσφορά. «Όταν το μήνυμα της ελπίδας και της κοινωνικής αλληλεγγύης έρχεται από τα παιδιά και τους νέους, τότε όλοι μπορούμε να χαμογελούμε με αισιοδοξία. Ιδιαίτερα οι συνάνθρωποί μας που βρίσκονται σε πιο δύσκολη θέση και δίνουν με θάρρος και αξιοπρέπεια τον αγώνα της επιβίωσης», δηλώνει ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης.

Το πρόγραμμα των αγώνων του τουρνουά, στο οποίο οι φίλαθλοι και συμπολίτες μας καλούνται να προσέρχονται με τη δική τους προσφορά τροφίμων που θα διατεθούν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε άπορους συνανθρώπους μας που κατοικούν στο δήμο μας, τα παιδιά και τις οικογένειές τους, έχει ως εξής:

► Ποδόσφαιρο: Κυριακή 29.11 ● Γήπ. ΔΕΛΑΣΑΛ (Πεύκα) ● 11π.μ.-3 μ.μ.

► Βόλεϊ: Σάββατο 5.12 ● ΔΑΚ Αγ.Παύλου (τέρμα Ανθέων) ● 11π.μ.-2 μ.μ.

► Μπάσκετ: Κυριακή 6.12 ● Γήπ. Επταπυργίου (Επταπυργίου 150) ● 11 π.μ.-2 μ.μ.

► Χάντμπολ: Σάββατο 12.12 ● ΔΑΚ Τριγώνου Συκεών (Λεχόβου με Μανδηλαρά) ● 11 π.μ.-2 μ.μ.

► Τζούντο: Κυριακή 13.12 ● ΔΑΚ Τριγώνου Συκεών (Λεχόβου με Μανδηλαρά) ● 11 π.μ.-2 μ.μ.

 

Μήνας κοινωνικής αλληλεγγύης στις σχολικές αυλές

Την ίδια ώρα, στον αγώνα για τη στήριξη και υποστήριξη των απόρων μπήκαν και φέτος οι σχολικές μονάδες του δήμου, κινητοποιώντας τους γονείς των παιδιών και ευαισθητοποιώντας ταυτόχρονα και τους μαθητές.

Πρόκειται για το «Μήνα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις Σχολικές Αυλές», όπως έχει καθιερωθεί πλέον ο Νοέμβριος. Με σύνθημα «Μαζί σπάμε τα δεσμά της φτώχειας», στα σχολεία θα γίνεται η συγκέντρωση τυποποιημένων τροφίμων (όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, ζάχαρη, χυμός ντομάτας και κριθαράκι), ενώ παράλληλα θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για την υγιεινή διατροφή των παιδιών. Φέτος στον αγώνα αυτόν συμμετέχουν όχι μόνο τα νηπιαγωγεία, αλλά οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, με τα 15μελή συμβούλια των μαθητών των λυκείων να σχεδιάζουν τη δική τους δράση.

Για τη συμμετοχή της σχολικής κοινότητας στην κοινή προσπάθεια, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης έχει στείλει ειδική ενημερωτική επιστολή προς όλες τις σχολικές μονάδες και τους συλλόγους γονέων. «Καλλιεργώντας στα παιδιά την έννοια της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης συμβάλλουμε όλοι σημαντικά στην ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας που επιτελεί σημαντικό ρόλο στη στήριξη των κοινωνικών δομών του δήμου, και κατ’ επέκταση των αδύναμων συνανθρώπων μας», δηλώνει.

Ήδη, στελέχη του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου μεταβαίνουν στα σχολικά συγκροτήματα και ενημερώνουν αναλυτικά για τους στόχους της νέας αυτής πρωτοβουλίας, εξηγώντας παράλληλα ότι η μόνη ελπίδα για να ξεπεράσουμε την κρίση και να ανακάμψουμε είναι να παραμείνουμε άνθρωποι με ευαισθησίες και κατανόηση.

Τον αγώνα αυτόν, όμως, ετοιμάζονται να στηρίξουν και άλλοι φορείς και Υπηρεσίες του δήμου, όπως είναι το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και τα ΚΔΑΠμεΑ, σχεδιάζοντας τις δικές τους δράσεις και παρεμβάσεις.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
• Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής: 2313.313160 και 2313.313151

• Κοινωνικό Παντοπωλείο: 2310.514706

 

01 sxoleia-trofima 102 sxoleia trofima 2

Γράψτε το σχόλιό σας.