facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. ΜαραθώνοςΕκδηλώσεις: Τον Έλληνα Πρωταθλητή Κωνσταντίνο Γκελαούζο βράβευσε ο Δήμος Μαραθώνος

Τον Έλληνα Πρωταθλητή Κωνσταντίνο Γκελαούζο βράβευσε ο Δήμος Μαραθώνος

 

Το πρωί της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου σε μια λιτή εκδήλωση στο Μουσείο Προβολής Μαραθωνίου Δρόμου στην πόλη του Μαραθώνα, ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας βράβευσε τον Έλληνα Πρωταθλητή Κωνσταντίνο Γκελαούζο στεφανώνοντάς τον με το επίχρυσο στεφάνι (κότινος) από κλαδιά ελιάς. Ο Κωσταντίνος Γκελαούζος τερμάτισε στην 3η θέση στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, με χρόνο 2.19.02 και έγινε ο δεύτερος γρηγορότερος Έλληνας όλων των εποχών στην Αυθεντική Διαδρομή.

Ο χώρος της εκδήλωσης είχε ασφυκτικά γεμίσει από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Μαραθώνα, εκπροσώπους συλλόγων και δημότες, που περίμεναν υπομονετικά για να χειροκροτήσουν τον Έλληνα Πρωταθλητή. Και μόλις τον αντίκρισαν ξέσπασαν σε ζωηρές επευφημίες. Ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος έφθασε στην εκδήλωση συνοδευόμενος από τον προπονητή του, πρωταθλητή Ελλάδας και Βαλκανιονίκη στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις και επίτιμο μέλος του Μουσείου Προβολής Μαραθωνίου Δρόμου, Χρήστο Παπαχρήστο.

Με πολύ θερμά λόγια μίλησε για τον Έλληνα Πρωταθλητή ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας τονίζοντας ότι «αποτελεί μεγάλη τιμή για τον Μαραθώνα που ο Κωνσταντίνος Γελαούζος επέλεξε να κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, μια μέρα μετά την μεγάλη επιτυχία του στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, στον τόπο μας» και συνέχισε «τον περιμένουμε και του χρόνου, και γιατί όχι πρώτο νικητή του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου».

Λαμβάνοντας το λόγο ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Μαραθώνος για την ιδιαίτερα τιμητική βράβευση του και όλους τους παριστάμενους για την απίστευτη υποδοχή που του επιφύλαξαν, τόνισε ότι «πάντα προσπαθώ για το καλύτερο αποτέλεσμα, αυτό έκανα και στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, αυτό θα κάνω και στον επόμενο αγώνα που θα συμμετάσχω».

Ο Χρήστος Παπαχρήστος με τη σειρά του και με τη διπλή ιδιότητα του προπονητή αλλά και του καθηγητή, απευθυνόμενος στους μαθητές είπε ότι «καλός ο πρωταθλητισμός αλλά δυστυχώς έχει ημερομηνία λήξης. Γι’ αυτό η πρώτη προτεραιότητα σας θα πρέπει να είναι οι σπουδαίες μαθητικές και πνευματικές επιδόσεις».

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος από μαθητές του Γυμνασίου Μαραθώνα και από την υπεύθυνη καθηγήτρια τους Χαριτίνη Τριγάζη με θέμα τον 1ο Μαραθώνιο Δρόμο στη γενέτειρά του κατά την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896. Οι μαθητές μίλησαν για τη σπουδαιότητα του Μαραθωνίου ως αναπόσπαστο κομμάτι της τοπική ιστορίας αλλά και της δικής τους ψυχής, καθώς οι νέοι αποτελούν το μέρος εκείνο της κοινωνίας που καλείται να συνεχίσει τη σπουδαία πορεία του.

Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με τις καθιερωμένες δεκάδες selfies και τα εκατοντάδες αυτόγραφα που υπέγραψε σε μικρούς και μεγάλους θαυμαστές του ο Έλληνας Πρωταθλητής Κωνσταντίνος Γκελαούζος.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν: οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Στάμος, Ευάγγελος Κυπαρίσσης, Ευάγγελος Σωτηρίου και Αργύρης Λάσκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μανώλης Γεωργάτος (Πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ), Δημήτρης Παπαϊωάννου (Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής), Βασίλης Τσακιργιάννης και Βασίλης Αλικιώτης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαραθώνα Κώστας Λάσκος, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Ματίνα Μυλωνά, Κώστας Καβαρνός και Παναγιώτης Γκιάλπης, η διευθύντρια του Λυκείου Μαραθώνα κα Λίτσα Ρίζου, η υποδιευθύντρια του Γυμνασίου Μαραθώνα κα Βασιλεία Τσάκωνα και η κα Γεωργία Ρεμπάπη, εκπρόσωποι Συλλόγων: Α.Π.Σ. Τελμησσός Βλάσσης Καραβασίλης, Ένωση Γονέων Γιώργος Ψαρομμάτης, Ο Τύμβος κα Χρυσάνθη Μάνδηλα, Ε.Σ.Ν.Μ. κα Κατερίνα Τάμπαση, Αστέρας Νέας Μάκρης Θέμης Μητρόπουλος, Γονέων 1ου Δημοτικού Μαραθώνα Ηλίας Ρούσης, Γονέων Γυμνασίου Μαραθώνα Σπύρος Ζαχαριουδάκης, Γονέων Γραμματικού κα Γεωργία Ζια, Α.Σ. Καλλίμαχος Όθων Φλάμπουρας, Γονέων Κάτω Σουλίου Ιωάννα Ζούμα κ.ά.

DSCN1367 IMG_2295

Γράψτε το σχόλιό σας.