facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: Το μήνυμα της αιμοδοσίας φθάνει παντού…

Το μήνυμα της αιμοδοσίας φθάνει παντού…

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τη συμμετοχή μοτοσυκλετιστών του V STROM HELLAS FORUM. Αρχίζει αύριο στο δήμο Νεάπολης-Συκεών η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς.

 afisa aimodosias

Με σημαία την κοινωνική προσφορά στον συνάνθρωπό μας, όπως αυτή εκφράζεται με την κορυφαία πράξη αλληλεγγύης της εθελοντικής αιμοδοσίας, ένα κομβόι μοτοσυκλετιστών, με συνεπιβάτες τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, «όργωσαν» το δήμο Νεάπολης-Συκεών μεταφέροντας σε κάθε γωνιά το μήνυμα-πρόσκληση συμμετοχής στη μεγάλη γιορτή ανθρωπιάς κι ευαισθησίας.

Αυτό συνέβη χθες βράδυ με το ραντεβού των μοτοσυκλετιστών-μελών του V STROM HELLAS FORUM με τα στελέχη της διοίκησης του δήμου να πραγματοποιείται στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη. Από εκεί ξεκίνησε η «ηχηρή» εκστρατεία στους κεντρικούς δρόμους του δήμου με το κομβόι να σταματά σε κεντρικά σημεία και σε χώρους συνάντησης των νέων, όπου διένειμαν ενημερωτικό υλικό για την Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς που αρχίζει αύριο, Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019.

«Ο παλμός των φίλων μας μοτοσυκλετιστών, που για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν την ευαισθησία τους, έδωσαν στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας έναν διαφορετικό και δυναμικό τόνο, και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Κι αυτή η δράση αποδεικνύει ότι η υπόθεση της αιμοδοσίας στο δήμο μας είναι έντονα ριζωμένη στην κοινωνία», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, που ήταν ένας από τους αναβάτες των μοτοσυκλετών.

Να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα, άλλο συνεργείο, υπό τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλη Βουλγαρίδη, και τη συμμετοχή δημοτικών και τοπικών συμβούλων, πραγματοποίησε μια ακόμη εκστρατεία ενημέρωσης στα Πεύκα.

Πανστρατιά

Ο κύκλος της μεγάλης εκστρατείας κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης του νέου έτους στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, με κεντρικό σύνθημα «Μια φιάλη αίματος μπορεί να σώσει μέχρι και τρεις ζωές», ανοίγει αύριο, Σάββατο 9 Φεβρουαρίου από τις Δ.Ε. Πεύκων και Αγ. Παύλου, για να ολοκληρωθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 στη Δ.Ε. Νεάπολης με ενδιάμεσο σταθμό τη Δ.Ε. Συκεών.

Ταυτόχρονα, από ειδικά επιστημονικά στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, όπως επίσης και από εκπροσώπους του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, θα γίνεται ενημέρωση των εθελοντών αιμοδοτών για τη δωρεά οργάνων σώματος, την προσφορά μυελού των οστών και βλαστοκυττάρων, ενώ θα μπορούν να εγγράφονται και στον κατάλογο του Δικτύου Αιμοπεταλίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας του Φεβρουαρίου υλοποιείται στη σκιά της πρόσφατης αγωνιώδους έκκλησης των νοσοκομείων της πόλης μας για έκτακτη συγκέντρωση αίματος καθώς οι ελλείψεις που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα έφθασαν σε δραματικό επίπεδο, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα σημαντική τη συμμετοχή των πολιτών.

Δυναμικό «παρών» δίνουν στην πανστρατιά εθελοντισμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών όλοι οι τοπικοί κοινωνικοί φορείς του δήμου, με κορυφαίους μόνιμους αρωγούς την Ι.Μ. Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών, τους Ιερούς Ναούς του δήμου, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», την Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, Σύλλογος Ποντίων Πεύκων «ΠΑΡΧΑΡ», τον Σύλλογο Ποντίων Νεάπολης, τον Σύλλογο Γυναικών «Εστία», τη Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών, τον Σύλλογο Γυναικών Ρετζικίου, την ΕΔΟΜΑΚ, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία του δήμου, τα Συστήματα Προσκόπων Συκεών και Νεάπολης.

Το γεγονός ότι κάθε εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας καταγράφεται και από τη δυναμική συμμετοχή των τοπικών συλλόγων και φορέων, όπως έγινε και στην τελευταία εξόρμηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, που επιπλέον συμμετείχαν οι: Σκακιστική Ακαδημία Συκεών-Νεάπολης, ΒΑΟ, Σύλλογος «Αλλάζω», Ένωση Γονέων Πεύκων, V Strom Hellas Forum, Φιλοζωικό Σωματείο Πεύκων «Φροντίζω», Φοίβος Συκεών, 1ο ΕΠΑΛ Συκεών, Ε.Γ.ΑΚ. Ζευς Συκεών, AΕ Ρετζικίου, Πολιτιστικός-Αιμοδοτικός Σύλλογος Πεύκων, Παναθλητικός Συκεών, Πανελλήνιος Α.Σ. TAE KWON DO.

Το πρόγραμμα

Η εθελοντική αιμοδοσία του Νοεμβρίου, που έρχεται να συμβάλει αποφασιστικά στην κάλυψη των μεγάλων αναγκών των νοσοκομείων σε αίμα, πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο», «Γ.Παπανικολάου» και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Το πρόγραμμα, δε, είναι το εξής:

  • Σάββατο 9.2.2019 // 9 π.μ.-2 μ.μ.

-Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19, Πεύκα) και

-Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14, Αγ. Παύλος)

  •  Κυριακή 10.2.2019 // 8 π.μ.-2 μ.μ.

-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

  •  Δευτέρα 11.2.2019 //10 π.μ.-8 μ.μ.

-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

  •  Τρίτη 12.2.2019 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

  •  Τετάρτη 13.2.2019 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

  •  Πέμπτη 14.2.2019 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

-Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

(Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη, Νεάπολη)

  •  Παρασκευή 15.2.2019 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

-Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

(Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη, Νεάπολη)

  •  Σάββατο 16.2.2019 // 9 π.μ.-2 μ.μ.

-Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

(Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη, Νεάπολη)

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

https://www.youtube.com/watch?v=TCggAIVN9hM

aimodosia-mixanes 6

aimodosia-mixanes 4

aimodosia-mixanes 2

aimodosia-mixanes 5

aimodosia-mixanes 1

aimodosia-mixanes 3

Γράψτε το σχόλιό σας.