facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. ΑθηναίωνΕκδηλώσεις: To Days of Art in Greece προτείνει: Εκπαιδευτικά προγράμματα από τη Στέγη και άλλους φορείς σε όλη την Ελλάδα!

days of art in Greece 

To Days of Art in Greece προτείνει:

Εκπαιδευτικά προγράμματα από τη Στέγη

και άλλους φορείς σε όλη την Ελλάδα!

Συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα από Μουσεία, Δήμους και πολιτιστικούς φορούς σε όλη την Ελλάδα που ανοίγουν τις πύλες τους σε νεαρότερους και μεγαλύτερους επισκέπτες διοργανώνοντας ξεναγήσεις, σεμιναρια και μαθήματα.

Έλα κι εσύ, ζωγραφίζω μουσική!

Ένα μουσικο-εικαστικό εργαστήριο για παιδιά με μέτρια

νοητική υστέρηση και τους γονείς τους

thumbnail

Τι χρώμα έχει η αγάπη; Tι μελωδία είναι η φιλία;

Με εργαλείο τη μουσική και τα εικαστικά τα παιδιά εκφράζουν τα συναισθήματά τους και αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη.

Μέσα από τους δρόμους της μουσικής και των εικαστικών, το νέο αυτό εργαστήριο της Στέγης δίνει την ευκαιρία στα παιδιά με μέτρια νοητική υστέρηση και στους γονείς τους να πειραματιστούν με ήχους και χρώματα.

Σε ένα ασφαλές περιβάλλον, μέσα από το ομαδικό παιχνίδι και την καθοδήγηση εξειδικευμένων θεραπευτών, τα παιδιά αναπτύσσουν τις γλωσσικές, ακουστικές και λεπτές κινητικές ικανότητές τους και βελτιώνουν την προσωπική τους οργάνωση.

Αρχικά τα παιδιά γνωρίζουν διάφορα μουσικά όργανα, παράγοντας ήχους και μελωδίες. Ο ρυθμός είναι το βασικό συστατικό του εργαστηρίου και μέσα από μια σειρά  δραστηριοτήτων, οι γονείς έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εντάξουν καινούρια μουσικοκινητικά παιχνίδια στην καθημερινότητά τους με τα παιδιά. Στόχος; Το παιδί να αισθανθεί την ύπαρξή του, να εκφράσει τα συναισθήματά του, να παίξει και να ακούσει διαφορετικά είδη μουσικής.

Το μουσικό παιχνίδι εναλλάσσεται με τις εικαστικές δραστηριότητες. Τι χρώμα έχει ο ρυθμός; Τι σχήμα έχει η μελωδία; Τα παιδιά γνωρίζουν τα χρώματα και τα σχήματα και με διάφορα υλικά αποτυπώνουν στο χαρτί έννοιες που σχετίζονται με τη μουσική, όπως ο ρυθμός, η ένταση, το τονικό ύψος και η μελωδική γραμμή. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η λεπτή κινητικότητάς τους, η αίσθηση του χώρου και του χρόνου και ενδυναμώνεται η φαντασίας τους.

Δημιουργώντας ατομικά και ομαδικά έργα, τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζονται και να συνεργάζονται με τα άλλα παιδιά. Επιπλέον οι γονείς βρίσκουν έναν ακόμη τρόπο να λειτουργήσουν δυαδικά μαζί τους μέσα από την εικαστική έκφραση.

Συντελεστές:Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από μια ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών, με υπεύθυνη τη μουσικολόγο μουσικοθεραπεύτρια Χριστίνα Παναγιωτάκου και την εικαστική θεραπεύτρια Ελένη Παλλέ.

Απευθύνεται σε: Παιδιά 5-7 ετώνκαι παιδιά 8-11 ετών με μέτρια νοητική υστέρηση και τους γονείς τους.

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Κύκλος εργαστηρίων 2015

Τις Τετάρτες 14, 21 Οκτωβρίου και 4, 11, 18, 25 Νοεμβρίου 2015

Παιδιά 5-7 ετών: 16:00-18:00

Παιδιά 8-11 ετών:18:00-20:00


Το εργαστήριο απευθύνεται σε
: Παιδιά των οποίων το νοητικό δυναμικό δεν είναι χαμηλότερο από αυτό που αντιστοιχεί στη μέτρια νοητική υστέρηση. Κάθε παιδί συνοδεύεται από έναν γονέα. Η πρώτη συνάντηση απευθύνεται μόνο στους γονείς, που θα συνοδεύουν τα παιδιά στο εργαστήριο.

Προϋποθέσεις: Υποχρεωτική συμμετοχή και στις έξι συναντήσεις του κάθε κύκλου. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ξεναγήσεις για μεμονωμένους επισκέπτες στη Βουλή

thumbnail-1

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία οργανώνει ξεναγήσεις στο κτίριο της Βουλής και στην έκθεση «Η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη, 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας», που παρουσιάζεται στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου του κτιρίου.

Δείτε εδώ πληροφορίες για την έκθεση: http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Ektheseis/?press=ec4d7ba1-752c-4578-83e8-69586035dca5

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 12.00΄ το μεσημέρι, μετά από τηλεφωνικό ραντεβού (Δευτέρα έως Πέμπτη, από 09.00 έως 16.00, στα τηλέφωνα 210.3692429 και 210.3692106).

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος της Βουλής: http://foundation.parliament.gr

« Η θάλασσα των Συναισθημάτων» στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής

thumbnail-2

Κινησιολογικό – Εκφραστικό Εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών

Στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής σε συνεργασία με το Synergy of  Art.

Πρόκειται για ένα ολιστικό εργαστήρι με πηγή έμπνευσης τα συναισθήματα.

Πώς μέσα από το δημιουργικό, ομαδικό πνεύμα μπορούμε να νιώσουμε και να εκφράσουμε τον εαυτό μας;

Πώς μέσα από την άσκηση της αναπνοής, ενεργοποιούμε και χαλαρώνουμε το σώμα μας, ώστε να είμαστε πιο ανοικτοί;

Πώς μπορούμε να ακούμε, να επικοινωνούμε, να εκφράζουμε ελεύθερα αυτό που νιώθουμε μέσω της φωνής, της κίνησης και του λόγου;

Παράλληλα, πλάθοντας με τον πηλό, μορφοποιούμε σχήματα και σύμβολα, αποτυπώνοντας μέσω του γήινου υλικού τα χρωματιστά σύμβολα των συναισθημάτων.

 

 

Συναντήσεις

25 Οκτωβρίου 2015: ο Φόβος

22 Νοεμβρίου 2015: η Ντροπή

20 Δεκεμβρίου 2015: ο Θυμός

Ώρες: 11:00’-13:00’

Κόστος συμμετοχής: 12,00 ευρώ (Για αδερφάκια το 2ο παιδί 10,00 ευρώ)

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00΄-15:00’

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210-3318491-2 / 6982032348

Εξαιτίας των περιορισμένων θέσεων παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής.

«Ένα έκθεμα διηγείται»! Ενδύματα και υφάσματα

στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού!

thumbnail-4

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, σας περιμένει ξανά στον κύκλο δράσεων με τίτλο «Ένα έκθεμα διηγείται». Η φετινή θεματική ξενάγηση, αφιερωμένη στα ενδύματα και τα υφάσματα, η οποία είχε μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό το α΄ εξάμηνο του 2015, θα επαναληφθεί και το β΄ εξάμηνο. Ενδύματα και υφάσματα αφηγούνται την ιστορία τους και μας ταξιδεύουν στο παρελθόν. Μαθαίνουμε για τα είδη ένδυσης στο Βυζάντιο, την ενδυμασία του αυτοκρατορικού ζεύγους, των αξιωματούχων και των αριστοκρατών, αλλά και για εκείνη των λαϊκών στρωμάτων. Ανακαλύπτουμε μαζί τις τεχνικές ύφανσης, το κόστος αγοράς των υφασμάτων/ενδυμάτων, αλλά και τα επαγγέλματα που συνδέονταν με τα παραπάνω. Της ξενάγησης προηγείται ολιγόλεπτη προβολή με θέμα «Η Ενδυμασία στο Βυζάντιο» στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Ημερομηνίες ξεναγήσεων β΄ εξαμήνου: 7, 14, 21 Σεπτεμβρίου, 5, 14, 19 Οκτωβρίου, 7 και 14 Δεκεμβρίου 2015 στις 12 μ.μ.

Διάρκεια ξεναγήσεων: 60΄

Μέγιστος αριθμός ατόμων: 20 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Δυνατότητα συμμετοχής με το εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο.

 

 

Eργαστήρια παραδοσιακών τεχνών του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

thumbnail-5

   Πέντε εργαστήρια παραδοσιακών τεχνών με κορωνίδα τον αργαλειό

Ξεκινούν οι εγγραφές των πέντε εργαστηρίων παραδοσιακών τεχνών-πέντε αντίστοιχων  προτάσεων   του  Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

1.Εργαστήριο υφαντικής: H λειτουργία του εργαστηρίου υφαντικής  δίνει έμφαση στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και στην πολύτιμη παραδοσιακή τέχνη, της αρχαιοτέρας πασών χειροτεχνίας. Σκοπός της λειτουργίας του εργαστηρίου αυτού   είναι όχι μόνον η διατήρηση των παραδοσιακών τεχνών που σήμερα τείνουν να εξαφανιστούν, αλλά  να  ξαναμπεί η  ξεχασμένη αυτή τέχνη στην καθημερινότητά μας.   Να κινητοποιήσει τις γυναίκες να ξανακαθήσουν στους δέκα ξαναστημένους  αργαλειούς του εργαστηρίου μας,  προσφέροντας τη χαρά της δημιουργίας με  μια καινοτόμα πρόταση  εκπαιδευτικής κατάρτισης.  Ίσως ακόμη  και επαγγελματική διέξοδο σε μία εξαιρετικά κρίσιμη εποχή, όπως η σημερινή. Διδάσκουσα –εκπαιδεύτρια: Kερασία Καρκαλά.

2. Εργαστήριο κεντήματος:  Μαζί με την τέχνη του αργαλειού, έχει προστεθεί και το πολύ ενδιαφέρον εργαστήριο του κεντήματος «ο δαντελένιος διάκοσμος».   Στο εργαστήριο αυτό διδάσκονται οι παραδοσιακές τεχνικές χειρός του λασέ και του μακραμέ, με σχέδια από την αστική και παραδοσιακή μας παράδοση. Οι κεντήστρες από περιοδικά εποχής και πλούσιο αρχείο κεντημάτων ξεσηκώνουν  τα σχέδιά τους με θέματα που  ποικίλλουν. Κάποια σχέδια αποτελούν δάνεια από τον φυτικό και τον ζωικό κόσμο. Άλλα έχουν ανθρώπινες μορφές σε διάφορες στάσεις. Άλλα εργόχειρα πρωτοτυπούν είτε παρουσιάζοντας σχέδια art deco ή ακόμα και συνδυασμούς τεχνικών δημιουργώντας έργα ασυνήθιστης ομορφιάς,  που στολίζουν τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού με μια νότα ρομαντισμού και καλαισθησίας.

  3-4. Εργαστήρια κοπτικής- ραπτικής και πλεκτικής: τα εργαστήρια σχεδιασμού -ραψίματος  στον τομέα του ενδύματος και των αξεσουάρ καθώς και  της πλεκτικής σε μοντέρνες εφαρμογές που επαναλειτουργούν από πέρυσι στο Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου έχουν μακραίωνη ιστορία,  αφού η λειτουργία τους είχε εδραιωθεί στον Μεσοπόλεμο. Και μπορεί σήμερα  το ράβε-ξήλωνε να ακούγεται ελαφρώς αναχρονιστικό, αλλά  η εποχή μας αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο. Το βελόνι ραψίματος και οι βελόνες της πλεκτικής είναι στην πρώτη γραμμή της μόδας και τα σεμινάρια κοπτικής, ραπτικής και πλεξίματος κερδίζουν, διεθνώς και στην Ελλάδα,  ολοένα και περισσότερο έδαφος.  Έτσι ξαναζωντανεύουμε παραδοσιακές ενασχολήσεις που έχουν χρηστική και αισθητική αξία,  προσφέροντας ένα αντίδοτο στη δημιουργική απασχόληση του ελεύθερου χρόνου και  συμβάλλοντας σημαντικά  στην οικιακή οικονομία. Διδάσκουσα –εκπαιδεύτρια στα τμήματα κεντήματος και πλεκτικής: Ράνια Παπακωνσταντίνου.

5. Εργαστήριο  κατασκευής κούκλας   με λαογραφική αξία. Στόχος του είναι η διδασκαλία κατασκευής κούκλας με σκοπό την ανάδειξη των ελληνικών παραδοσιακών ενδυμασιών.  Μια παλιά και αγαπημένη πρακτική του Λυκείου των Ελληνίδων βασισμένη στη γλυπτική, όπου είχε πρωτοδιδάξει η γλύπτρια Ελένη Γεωργαντή, στο πλαίσιο παροχής εργασίας σε άπορες γυναίκες.  Η σπάνια αυτή τεχνοτροπία,  κατασκευής χειροποίητης κούκλας ξεκινάει από την κατασκευή του κεφαλιού και κατόπιν του σώματος, με εναλλακτικούς τρόπους.  Τα υλικά της (χαρτοπολτός,  γυψόγαζα, βαμβάκι  και κόλλα ή λεπτό πριονίδι ή αναλόγως του ύψους),  μέσω της μικρογλυπτικής, δίνουν  μορφή και μετατρέπονται σε κούκλες γεμάτες έκφραση,  που, στη συνέχεια, ζωγραφίζονται και  ντύνονται με πιστά αντίγραφα παραδοσιακών φορεσιών.  Διδάσκουσα η εκπαιδευτικός-γλύπτρια και εικαστικός Κατερίνα Σαμαρά με τη συνεργασία της Δ. Αγορά, μοντελίστ-στυλίστ.

Mathesis – Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

thumbnail-6

   Όπως και οι ΠΕΚ στο συμβατικό εκδοτικό τους πρόγραμμα έτσι και το Mathesis στο δικό του χώρο, θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το πρόγραμμα των μαθημάτων του να μην αποτελεί μια ετερόκλητη συλλογή ασύνδετων θεμάτων, αλλά ένα συνεκτικό σύνολο που εξειδικεύεται σε σαφείς επιμέρους στόχους. Σε αυτό το γενικό πλαίσιο εντάσσεται και η απόφασή μας να μην προσφέρουμε απλώς κάποια μεμονωμένα μαθήματα αλλά, όπου είναι δυνατόν, να τα οργανώνουμε σε κύκλους μαθημάτων που θα καλύπτουν με κάποια πληρότητα μια ορισμένη γνωστική περιοχή ή μια ειδίκευση σε ένα συγκεκριμένο θέμα.

Ανάλογα με το θέμα του, ένας κύκλος μαθημάτων θα περιέχει δύο έως έξι μαθήματα και ο φοιτητής που τα παρακολούθησε επιτυχώς και πήρε τη σχετική βεβαίωση από το καθένα χωριστά θα λαμβάνει επίσης και μία βεβαίωση παρακολούθησης για το σύνολο των μαθημάτων του κύκλου. Και εννοείται, βεβαίως, ότι είναι στην απόλυτη ευχέρειά του να παρακολουθήσει όποια μεμονωμένα μαθήματα του κάθε κύκλου κρίνει ο ίδιος ότι τον ενδιαφέρουν.

Εγγραφές στη διεύθυνση: mathesis.cup.gr  / Πληροφορίες: mathesis@cup.gr

Έναρξη Μαθημάτων16 Νοεμβρίου 2015

Στην τωρινή πρώτη φάση της λειτουργίας του Mathesis οι κύκλοι μαθημάτων που θα προσφερθούν είναι οι:

1.  Ελληνιστικήεποχή
(Διδάσκων: Α. Χανιώτης– Institute for Advanced Study, Princeton).

Η μακρά ελληνιστική εποχή: Ο ελληνικός κόσμος από τον Αλέξανδρο στον Αδριανό.

Η θρησκεία στον ελληνιστικό κόσμο.

Ο πόλεμος στον ελληνιστικό κόσμο: Κοινωνικές και πολιτιστικές διαστάσεις.

Συλλογική μνήμη στον Ελληνιστικό κόσμο.

2. Νεώτερη ελληνική ιστορία
(Διδάσκουσα: Μ. Ευθυμίου – Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Ένα τέλος, μία αρχή: Ιστορία του Νέου Ελληνισμού, 11ος-18ος αιώνας.

Η επανάσταση του 1821. Ένα δύσκολο εγχείρημα μιας περίπλοκης κοινωνίας.

3. Σύγχρονη φυσική

(Διδάσκοντες: Στ. Τραχανάς, Θ. Τομαράς – ITE, Τμήμα Φυσικής, Πανεπιστήμιο Κρήτης).

Εισαγωγή στην κβαντική φυσική 1

Εισαγωγή στην κβαντική φυσική 2

Εισαγωγή στη Σχετικότητα και την Κοσμολογία

Πυρήνες και στοιχειώδη σωμάτια

4. Εφαρμοσμένη κβαντική φυσική
(Διδάσκων: Σ. Τραχανάς – ΙΤΕ, Τμήμα Φυσικής, Πανεπιστήμιο Κρήτης)

a. Εισαγωγή στην κβαντική φυσική 1 (όπως στον Κύκλο 3)

b. Εισαγωγή στην κβαντική φυσική 2 (όπως στον Κύκλο 3)

c. Εφαρμοσμένη κβαντομηχανική 1

d. Εφαρμοσμένη κβαντομηχανική 2

Όλοι οι κύκλοι έχουν σχεδιαστεί ώστε να ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες είτε της εκπαίδευσης των εν ενεργεία φοιτητών των πανεπιστημίων μας είτε της μετεκπαίδευσης των καθηγητών της Μέσης Εκπαίδευσης είτε ακόμα στις ευρύτερες μορφωτικές ανάγκες των πολιτών με πνευματικά και επιστημονικά ενδιαφέροντα. Όπως είναι φυσικό —αυτό εξάλλου δηλώνει και οανοικτός κύκλος γύρω από το γράμμα Μ— οι κύκλοι δεν είναι απαραίτητα κλειστοί αλλά μπορούν να διευρυνθούν στο μέλλον με νέα μαθήματα ή να συνενωθούν σε μεγαλύτερους κύκλους ή ακόμα και να “διασπαστούν” σε μικρότερους, αν αυτό εξυπηρετεί καλύτερα τις εξελισσόμενες εκπαιδευτικές και μορφωτικές ανάγκες που έχει ταχθεί να υπηρετεί το Mathesis.

Όντας η ίδια ένα εξελισσόμενο πείραμα, η διαδικτυακή εκπαίδευση μόνο από ανοικτές δομές καιιδέες μπορεί να υπηρετηθεί.

Εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας

του Πανεπιστημίου Πατρών

       thumbnail-7

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών συνεχίζει δυναμικά τη λειτουργία του με τη μόνιμη έκθεση «Οι τηλεπικοινωνίες στη ζωή μας» που εμπλουτίζεται συνεχώς και 2 περιοδικές εκθέσεις που θα υλοποιηθούν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2015-2016.

Στο πλαίσιο της μόνιμης έκθεσης, στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2015-2016, οι σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  θα μπορούν να συμμετάσχουν, όπως κάθε χρόνο, στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις,  οι οποίες μετά την υλοποίησή τους για ένα μεγάλο διάστημα, έχουν αξιολογηθεί και βελτιωθεί , καθώς και σε νέες. Αυτές είναι οι παρακάτω:

Για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση:

1. «Το ταξίδι της φωνής» το Νηπιαγωγείο και Α και Β Δημοτικού

2. «Τα μηνύματα κρύφτηκαν στο μουσείο» για Νηπιαγωγείο και  Α και Β Δημοτικού

3. «Ραδιο-φωνάζοντας» το Νηπιαγωγείο και Α και Β Δημοτικού

4. «Ανακαλύπτοντας την αραχνοϊστόπολη» το Νηπιαγωγείο και Α και Β Δημοτικού

5. «Τι, τι, τι είναι μέσα στο κουτί/Υπολογιστής» το Νηπιαγωγείο και Α και Β Δημοτικού (ΝΕΟ)

6. «Ανακαλύπτοντας το σπίτι του Μουσειάκη» (ΝΕΟ)

7. «Η επικοινωνία παλιά και σήμερα» για Γ και Δ Δημοτικού

8. «Ζωντανεύω το ραδιόφωνο» για Γ και Δ Δημοτικού

9. «Τα Μυστικά του Διαδικτύου» (ΝΕΟ από 1/1/2016)

10. «Μαθαίνω πώς λειτουργεί ο τηλέγραφος» για Ε και ΣΤ Δημοτικού

11. «Μαθαίνω πώς λειτουργεί το τηλέφωνο»  για Ε και ΣΤ Δημοτικού

12. «Κυκλοφορώ με ασφάλεια στο διαδίκτυο»  για Δ, Ε και ΣΤ Δημοτικού

13. «Μαθαίνω πώς λειτουργεί το ραδιόφωνο» για Ε και ΣΤ Δημοτικού

Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

1. «Μαθαίνω πώς λειτουργεί ο τηλέγραφος» για Γυμνάσιο

2. «Μαθαίνω πώς λειτουργεί το τηλέφωνο» για Γυμνάσιο και Λύκειο

3. «Μαθαίνω πώς λειτουργεί το κινητό τηλέφωνο» για Γυμνάσιο και Λύκειο (αναβαθμισμένο)

4. «Μαθαίνω πώς λειτουργεί το ραδιόφωνο» για Γυμνάσιο και Λύκειο

5. «Κυκλοφορώ με ασφάλεια στο διαδίκτυο»  για Γυμνάσιο

6. «Ήχος: ένα ταξίδι με τα κύματα» για Γυμνάσιο και Λύκειο(αναβαθμισμένο)

Από τις 23 Νοεμβρίου 2015 έως τις 11 Φεβρουαρίου 2016 θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τα ΕΚΦΕ Αχαϊας και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας έκθεση με τίτλο «Το φως και το χρώμα στις επιστήμες και στις τέχνες». Οι σχολικές ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για διαφορετικές ηλικίες. Την άνοιξη του 2015 θα πραγματοποιηθεί άλλη μια περιοδική έκθεση. Το θέμα και οι λεπτομέρειες της έκθεσης θα κοινοποιηθούν αργότερα.

Η είσοδος και η συμμετοχή στις Εκπαιδευτικές Δράσεις στην μόνιμη και τις περιοδικές εκθέσεις  του ΜΕΤ  είναι δωρεάν. Κάθε εκπαιδευτική δράση έχει διαφορετική διάρκεια που κυμαίνεται από 1-2 ώρες. Οι επισκέψεις των σχολείων στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2015-2016 μπορούν να πραγματοποιούνται μόνο τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το Μουσείο είναι ανοιχτό στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9.00 -14.00, εκτός από τις επίσημες αργίες. Είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Για συμμετοχή στις εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας είναι απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία με το προσωπικό του Μουσείου για να καθοριστεί η ημερομηνία και η ώρα της επίσκεψης.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ. 2610 996732, 969972, 969973

Email : stmuseum@upatras.gr, stmuseuminfo@upatras.gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του ΜΕΤ στη σελίδα:

 https://www.facebook.com/pages/Museum-of-Science-and-Technology/109823479058588

 

Γράψτε το σχόλιό σας.