facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές. Θεατρικές παραστάσεις για τους πρόσφυγες

Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές

Άρχισαν οι εγγραφές μαθητών και οι δηλώσεις συμμετοχής εθελοντών

εκπαιδευτικών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Στο πλευρό των μαθητών για την ενίσχυση του αγώνα τους στο δρόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΑΕΙ, ΤΕΙ) έρχεται να σταθεί και φέτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, λειτουργώντας για τέταρτη συνεχή χρονιά τα Εργαστήρια Δωρεάν Ενισχυτικής Διδασκαλίας (Κοινωνικό Φροντιστήριο).

Πρόκειται για μια κρίσιμη πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από την ευαισθησία και την εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών του δήμου, και αποβλέπει στην παροχή διδακτικής ενίσχυσης των μαθητών που οι οικογένειές τους δυσκολεύονται -λόγω των συνθηκών της οικονομικής κρίσης- να ανταποκριθούν στο κόστος των διδάκτρων ιδιωτικών φροντιστηρίων. Παράλληλα, με την προσφορά των υπηρεσιών διδακτικής ενίσχυσης, προλαμβάνεται κάθε ενδεχόμενο κοινωνικού αποκλεισμού μαθητών, δίνοντας ίσες ευκαιρίες προετοιμασίας και εκπαιδευτικής βελτίωσής τους.

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς 2014-2015, λειτούργησαν για πρώτη φορά και Εργαστήρια για μαθητές Γυμνασίου, ενώ συνολικά περισσότερα από εκατόν πενήντα παιδιά υποστηρίχθηκαν ποιοτικά και δωρεάν στο καθημερινό μαθησιακό τους πρόγραμμα.

«Το Κοινωνικό Φροντιστήριο, που λειτουργεί χάριν της ευαισθησίας και εθελοντικής προσφοράς των συμπολιτών μας εκπαιδευτικών, τους οποίους συγχαίρουμε και ευχαριστούμε, αποδεικνύεται χρήσιμο εργαλείο για πολλούς μαθητές που αγωνίζονται για τη γνώση και διεκδικούν το μεγάλο στόχο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κι αυτό αποδεικνύεται από τις επιτυχίες υποψηφίων που δέχθηκαν τις υπηρεσίες της ενισχυτικής διδασκαλίας στο δήμο μας. Χρέος μας είναι να εξασφαλίζουμε ίσες ευκαιρίες για όλους και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η προσπάθειά μας αποδίδει καρπούς», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Κριτήρια-αιτήσεις για μαθητές

Τα Εργαστήρια Ενισχυτικής Διδασκαλίας απευθύνονται σε όλους τους μαθητές των σχολείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών που φοιτούν στη Γ΄ Γυμνασίου και των τριών τάξεων του Λυκείου, ενώ η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι δωρεάν. Αυτά θα παραδίδονται από εθελοντές εκπαιδευτές στη Δ.Ε. Νεάπολης (2ο Γυμνάσιο Νεάπολης), στη Δ.Ε. Πεύκων (1ο Γυμνάσιο Πεύκων) και στη Δ.Ε. Συκεών (2ο ΓΕΛ Συκεών).

Οι εγγραφές των μαθητών έχουν ήδη αρχίσει και οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στο Γραφείο Παιδείας (Ελ. Βενιζέλου 125, Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης, 2ος όροφος), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Επίσης, για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Παιδείας στα τηλέφωνα: 2313.329577, -558, -559.

Με δεδομένη την προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την ικανοποίηση όλων των αιτήσεων, η επιλογή των μαθητών θα γίνει με βάση κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, που είναι τα εξής:

 1. Βεβαίωση φοίτησης από το λύκειο,
 2. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και Άδειας Παραμονής του κηδεμόνα στην περίπτωση που είναι μετανάστες-αλλοδαποί,
 3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
 4. Ευκρινές φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας όλων των ενήλικων μελών της οικογένειας (*),
 5. Ευκρινές φωτοαντίγραφο γνωμάτευσης δημόσιου φορέα ή νοσοκομείου ή απόκομμα καταβολής με αναφορά ποσοστού αναπηρίας (*).

(*): εφόσον ανήκουν σε αυτή την ομάδα.

Αιτήσεις εθελοντών εκπαιδευτικών

Προκειμένου να καλυφθεί και φέτος το σύνολο των ενδιαφερόμενων μαθητών, με δεδομένες και τις δυσοίωνες εκτιμήσεις για ακόμη μια δύσκολη χρονιά, η δημοτική αρχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς για εθελοντική συμμετοχή.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση που τους εστάλη από το Γραφείο Παιδείας, ή να την «κατεβάσουν» από το site του δήμου (www.dimosneapolis-sykeon.gr), και -αφού τη συμπληρώσουν- να την αποστείλουν:

 • Μέσω fax (2310.615034), ή
 • Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση grpaideias.neapsyk@n3.syzefxis.gov.gr, ή
 • Τηλεφωνώντας στο Γραφείο Παιδείας στα τηλέφωνα 2313.329577-558-559.

Θεατρικές παραστάσεις για τους πρόσφυγες

Προσκλητήριο από θεατρικές σκηνές του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την προσφορά ειδών

πρώτης ανάγκης αντί εισιτηρίου

 Καθημερινά η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας σε δυο σημεία του δήμου

Πολλαπλασιάζονται και ενισχύονται στο δήμο Νεάπολης-Συκεών οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των προσφύγων που διέρχονται από τη χώρα μας με προορισμό την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη μέσω της συνοριακής διάβασης της Ειδομένης στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Μετά τη μεγάλη πρωτοβουλία που πρώτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ξεκίνησε πριν έναν μήνα κατά τη διάρκεια των «Μερκουρείων 2015», και η οποία συνεχίζεται με μεγάλη ανταπόκριση από τους συμπολίτες μας, τον αγώνα αλληλεγγύης ενισχύουν δυο θεατρικές σκηνές του δήμου Νεάπολης-Συκεών, δίνοντας δυο παραστάσεις για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες.

Η πρώτη παράσταση κοινωνικής αλληλεγγύης θα δοθεί από τη Νεανική Σκηνή Συκεών, η οποία μεθαύριο, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιάσει στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεώνστις 9 μ.μ., το έργο «8 Γυναίκες Κατηγορούνται» του Ρομπέρτ Τομά σε σκηνοθεσία της Ιωάννας Γεωργαντά.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, επίσης στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, στις 9 μ.μ., η Πειραματική Σκηνή θα παρουσιάσει το έργο «Ελένη;» σε κείμενα των Ρέππα-Παπαθανασίου και σκηνοθεσία Σταμάτη Στάμογλου.

Είδη αντί εισιτηρίου

Και τις δυο παραστάσεις μπορεί να τις παρακολουθήσει κανείς προσφέροντας -αντί εισιτηρίουείδη πρώτης ανάγκης που θα προσφερθούν στους πρόσφυγες, για την υποστήριξη και ανακούφιση των οποίων ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συνεργάζεται ήδη με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Τα είδη αυτά, που θα παραλαμβάνουν στην είσοδο του θεάτρου στελέχη των κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, είναι τα εξής:

 • νερά σε ατομική συσκευασία,
 • γάλα εβαπορέ,
 • παιδικοί χυμοί και τοματοχυμοί,
 • χαρτί υγείας και μωρομάντηλα,
 • παιδικές κρέμες σε γυάλινη συσκευασία,
 • πλαστικές συσκευασίες για μερίδες φαγητού με καπάκι και πλαστικά πιρούνια,
 • μακαρόνια και ρύζι
 • φρούτα,
 • λάδι,
 • κρουασάν και μπισκότα,
 • σαπούνια, οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες,
 • depon, bepanthol, γάζες, betadine, Comtrex και κρέμες αντιηλιακές,
 • πάμπερς και σερβιέτες,
 • κουβέρτες,
 • αθλητικά παπούτσια για παιδιά και ενήλικες σε όλα τα νούμερα

Προσπάθεια διαρκείας…

Να σημειωθεί ότι η συντονισμένη προσπάθεια για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες εξελίσσεται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς καθώς καταγράφεται μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη.

«Αυτό που γίνεται επί πολλές ημέρες για τους συνανθρώπους μας που προέρχονται από εμπόλεμες χώρες και αναζητούν κάτω από τραγικές συνθήκες ακτίνες ελπίδας και ζωής είναι συγκινητικό. Οι συνδημότες και συμπολίτες μας με τις προσφορές τους αποδεικνύουν πόσο βαθιά είναι ριζωμένες οι αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς προς το συνάνθρωπό μας που τόσο σκληρά δοκιμάζεται. Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών τονίζοντας την ανάγκη «να συνεχίσουμε με τον ίδιο δυναμικό τρόπο και ευαισθησία για να προλάβουμε και να αποτρέψουμε κάθε παρόμοια εικόνα ντροπής που γνωρίσαμε πριν ένα μήνα στα σύνορά μας με τα Σκόπια».

Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας γίνεται καθημερινά σε συγκεκριμένα σημεία υποδοχής, που είναι οι Κοινωνικές Υπηρεσίες στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1 – Ι. Μιχαήλ, Συκιές) και στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη), από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

 prosfyges 1
prosfyges 4
prosfyges 3
prosfyges 2
??????? ??? ¹??????????

Γράψτε το σχόλιό σας.